foto: Publicitātes
Dermatologu ieteikumi pareizai acu krēma uzklāšanai
Skaistums
2022. gada 22. septembris, 11:32

Dermatologu ieteikumi pareizai acu krēma uzklāšanai

Reklāmas projekts

Varētu šķist, ka acu krēma lietošana ir sarežģīta vai paredzēta "vecākiem" cilvēkiem, taču patiesībā acu krēms var būt noderīgs ikvienam.

Āda acu zonā ir plānāka nekā uz citām ķermeņa daļām, tādēļ tā ir ļoti maiga un jutīga. Tas nozīmē, ka salīdzinājumā ar pārējām sejas vai ķermeņa zonām, tā arī visātrāk zaudē ūdeni, tādējādi kļūstot īpaši jutīga pret sausumu. Sausums var norādīt arī uz novecošanos, kas acīmredzamāk izpaužas kā smalkas līnijas un grumbiņas.

Un – nē, labāk neizmantot jebkuru iesāktu mitrinošo krēmu kā acu krēmu. Pārējai sejas zonai paredzētie produkti nav paredzēti lietošanai acu zonā. Īpaši acu zonai izstrādāta produkta lietošana ir ļoti svarīga ne tikai tādēļ, lai izvairītos no iespējama maigās ādas iekaisuma, bet arī lai nodrošinātu vislabāko pretnovecošanās un mitrinošo iedarbību.

Ņemot vērā visu šo informāciju, noteikti var rasties vairāki jautājumi par acu krēma uzklāšanu, tai skaitā – kā iesākumā izvēlēties pareizo produktu. Vai krēmu būtu nepieciešams uzklāt uz plakstiņiem? Kādām acu krēma sastāvdaļām vissvarīgāk pievērst uzmanību? Šajā rakstā atradīsiet noderīgus padomus, kā vislabāk izvēlēties un lietot acu krēmu.

1. solis. Izvēlieties produktu

Izvēlieties acu krēmu, kas piemērots aktuālajām ādas problēmām.

Vai apnikušas smalkās līnijas un krunciņas ap acīm? Tādā gadījumā jāmeklē līdzekļi, kuru sastāvā atrodams retinols un/vai peptīdi, kas ir divi zināmākie krunciņu uzveicēji.

Vai cīnāties ar tumšajiem lokiem zem acīm? Tādā gadījumā jāmeklē līdzekļi ar izgaismojošām sastāvdaļām, piemēram, niacinamīdu vai kofeīnu, lai veicinātu asinsriti, jo palēnināta asinsrite liek tumšajiem lokiem izskatīties vēl sliktāk. Priekšrocība: ja galvenā problēma, ko vēlaties novērst, ir pietūkums, kofeīns lieliski palīdz tikt galā arī ar to.

Ja māc šaubas, tad labāk izvēlēties multifunkcionālu produktu, kas paredzēts visām minētajām problēmām un turklāt arī būs ieguldīto līdzekļu vērts.

Noteikti vērts pieminēt, ka visas iepriekš minētās sastāvdaļas un produkti lieliski noder ne tikai esošo problēmu risināšanai, bet arī profilaktiskos nolūkos, ja vēlaties aizkavēt vai novērst kādu problēmu jau laikus.

2. solis. Nomazgājiet rokas

Vislabāk acu krēmu uzklāt ar pirkstiem, tādēļ vienmēr svarīgi pārliecināties, ka vispirms tiek pareizi nomazgātas rokas.

Mikrobu nonākšana acu zonā nekādā gadījumā nebūtu vēlama. Arī sejas ādai būtu jābūt tīrai un nomazgātai. Tas nodrošinās efektīvāku acu krēma aktīvo sastāvdaļu iedarbību, kā arī krēma iedarbību neizjauks kāds cits produkts, netīrumi vai ādas taukainība.

3. solis. Izmantojiet pareizo daudzumu

Izvēloties konkrētu produktu, vislabāk sekot tā lietošanas norādēm, taču katras acs zonai ir pietiekami ar veselu vai pusi dozatora spiediena acu krēma.

Ja acu krēms ir burciņā, vislabāk izmantot apmēram pusi no zirņa lieluma krēma daudzuma katras acs zonai. Var šķist, ka tas nav pietiekami, taču jāatceras, ka acu krēmi parasti ir ļoti koncentrētas iedarbības.

Vairums acu krēmu ir daudz mitrinošāki nekā citi ādas kopšanas produkti, jo maigajai ādai ap acīm ir vajadzīga intensīvāka mitrināšana. Tāpat tie parasti satur vairāk pretnovecošanās sastāvdaļu.

foto: Publicitātes

4. solis. Uzklājiet acu krēmu pareizi

Uzspiediet vai uzklājiet nelielu krēma daudzumu uz plaukstas virspuses, lai varētu ar krēmu brīvi rīkoties. Paņemiet krēmu uz pirksta gala un uzklājiet to punktveidā, pusapļa formā gar aci – sākot no zonas zem uzacs iekšējās malas, virzoties uz sānu un augšup gar orbitālo kaulu, kas ietver aci. Maigi iemasējiet acu krēmu ādā. Dermatologi iesaka acu krēmu uzklāt ar zeltneša palīdzību, kas nodrošina vismazāko spiedienu uz ādu, maigi iemasējot krēmu ādā.

Nebūtu vēlams krēmu iemasēt ādā pārāk spēcīgi, lai nekairinātu maigo acu zonu, jo tas var novest pie nopietna kairinājuma un/vai jau esošo problēmu saasinājuma. Piemēram, pārcentīga krēma iemasēšana var izraisīt asinsvadu plīsumus, kas var tikai pastiprināt tumšo loku nokrāsu un pietūkumu.

5. solis. Uzklājiet produktu atbilstošās vietās

Visi acu krēmi ir izstrādāti lietošanai zem un ap acīm, taču ne visus krēmus var lietot uz plakstiņiem. Visdrošāk par galveno virziena radītāju izmantot orbitālo kaulu.

Sāciet acu krēma uzklāšanu zem iekšējā vai ārējā acs kaktiņa tieši uz kaula izvirzījuma. Pamazām uzklājiet krēmu tālāk pa acs zonu un mazliet augšup acs virzienā, vienlaikus maigi iemasējot krēmu. Apstājieties dažus milimetrus zem apakšējo skropstu līnijas. Aizverot un atverot acis, krēms līdz ar kustībām izpletīsies tālāk, tāpēc zem skropstām labāk atstāt nelielu zonu bez krēma, lai tas neiekļūst acī.

Tālāk uzklājiet krēmu acs zonas ārmalā uz deniņu pusi. Turpiniet maigi iemasēt acu krēmu, virzoties uz acs zonas iekšpusi un augšpusi gar orbitālo kaulu (tas turpinās augšup, zem uzacs) tieši zem uzacs. Ja produkta lietošanas pamācībā norādīts, ka to var lietot uz plakstiņiem, varat maigi iemasēt krēmu arī uz tiem. Ir svarīgi to darīt ļoti piesardzīgi un apstāties pāris milimetrus virs skropstām.

Ja starp plakstiņu un orbitālo kaulu zem uzacs ir maz vietas, pārstājiet krēma uzklāšanu acs ārējā kaktiņa zonā, lai izvairītos no krēma iekļūšanas acī.

6. solis. Ziniet, kad to lietot

Vairums acu krēmu ir paredzēti uzklāšanai gan no rīta, gan vakarā, un to iedarbība būs visefektīvākā, ja tie tiks uzklāti pienācīgi un regulāri. Ja vēlaties uzklāt krēmu tikai vienreiz dienā, dariet to vakarā.

Ādā nakts laikā dabiski notiek reparatīvie un reģeneratīvie procesi, tādēļ tas ir lielisks laiks papildu atbalsta sniegšanai ar daudzos acu krēmos esošajām pretnovecošanās sastāvdaļām. Ir vērts apsvērt arī nakts krēma pievienošanu ikdienas rutīnai.

Tomēr ir arī tādi acu krēmi, kas nodrošina kosmētisku izgaismošanas efektu ar atstarojošu daļiņu vai kofeīna palīdzību. Šādi krēmi vislabāk piemēroti lietošanai dienas laikā, jo šīs īpašības nodrošina tūlītēju efektu, taču ne tik daudz palīdz ilgtermiņā.

foto: Publicitātes
foto: Publicitātes

Lancome Rénergie Yeux Multi-Glow (Mirdzumu piešķirošs krēms acu zonai)

Matis Reponse Regard Lifting – Eyes (Acu krēms ar nogludinošu iedarbību)

Vai šis bija noderīgi? Sekojiet mums Facebook un Instagram, lai uzzinātu arī par citiem skaistumkopšanas padomiem!
 

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv .