foto: Vida Press
Ne grama toksiskas vīrišķības: kāds Harijs Stailzs ir patiesībā, zina tikai nedaudzi
Dzīvesstils
2022. gada 21. septembris, 06:27

Ne grama toksiskas vīrišķības: kāds Harijs Stailzs ir patiesībā, zina tikai nedaudzi

Zane Dzene

Žurnāls "OK!"

Šarmants, talantīgs un izskatīgs – Harijs Stailzs ir īsts sirdsāķītis un teju visas pasaules meiteņu mīlulis. Nupat izdevis trešo studijas albumu, viņš joprojām stabili stāv uz zemes, priecājas, ka beigusies pandēmija un atkal var pucēties, un privātās dzīves priekus bauda kopā ar amerikāņu aktrisi Olīviju Vaildu, kuras topošajā filmā spēlē galveno vīriešu lomu.

The X Factor finālā 

Dažus gadus nodzīvojuši Redičā, mājsaimniece Anne Sellija un finansists Desmonds Stailzs nolēma pārcelties uz miegaino Holmsčapelas ciematu, kura iedzīvotāju skaits nesasniedza pat sešus tūkstošus. Kopā ar viņiem, protams, devās bērni: meita Džemma un 1994. gada 1. februārī dzimušais Harijs Edvards. Kad Harijam bija jāsāk iet skolā, vecāki izšķīrās. Anne apprecējās ar pirmo šķirto vīru – arī šoreiz laulība nebija ilga –, bet par viņas trešo izredzēto kļuva Robins Tvists, kuram pūrā bija divi bērni un diagnoze – vēzis, kas vīrieti aizsaulē aizsauca 2017. gadā.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Dziesmas As It Was videoklipa filmēšana.

Kā Harijs apgalvo intervijās, viņa bērnība bija lieliska – vecāki atbalstīja puiku it visā, ko viņš vēlējās darīt. Vectēvs viņam iedāvināja karaokes aparatūru, un tā sākās Harija dziedātāja karjera. Pirmā dziesma, ko viņš ierakstīja, bija Elvisa Preslija The Girl of My Best Friend, savukārt Holmsčapelas skolā viņš kļuva par White Eskimo solistu. Grupiņa pat uzvarēja kādā lokālā konkursā, kas ļāva dalībniekiem nodoties lieliem sapņiem, un, kad The X Factor izsludināja pieteikšanos savam konkursam, Harijs Stailzs ar mammas laipnu atļauju devās uz Londonu.

Dzīvi mierpilnā ciematiņā, protams, nevarēja pat salīdzināt ar metropoles ritmu, diemžēl ietekmīgais producents Saimons Kauels Harija Stailza sniegumā nesaskatīja un nesaklausīja to, ko sešpadsmitgadīgais provinces puišelis bija iedomājies. Proti, kaut arī viņš gana izteiksmīgi nodziedāja Stīvija Vondera dziesmu Isn`t She Lovely, Kauels neredzēja censonī solomākslinieka īpašības, tāpēc izveidoja puišu grupu, kurā iekļāva tādus pašus “nelaimes putnus”: Nialu Horanu, Liamu Peinu, Lū Tomlinsonu un Zeinu Maliku. Divas nedēļas pavadījuši intensīvos mēģinājumos, puiši piekrita Harija ierosinājumam nosaukt grupu par One Direction, un viņiem itin drīz izdevās savaldzināt skatītāju un klausītāju sirdis. The X Factor finālā 1D ieguva 3. vietu, tā bruģējot tālākās karjeras pamatu.

foto: CAMERA PRESS/ED/CE/John Urbano / Vida Press
Grupa One Direction, 2012. gads.

Sajutis nākotnē brangu naudas žūksni, Saimons Kauels noslēdza ar puišiem līgumu, un jau 2011. gadā pie klausītājiem nonāca grupas pirmais singls What Makes You Beautiful, kam sekoja albums Up All Night. One Direction kļuva par pirmo britu mūzikas apvienību, kurai izdevies jau ar pirmo singlu iekarot Amerikas topu virsotnes, turklāt Harijs šī albuma tapšanā bija piedalījies arī kā dažu dziesmu līdzautors.

Zem lupas

One Direction kā supergrupas panākumus nostiprināja četri nākamie studijas albumi –  Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) un Made In the A.M. (2015) –, un tie visi iekaroja britu topu virsotnes, bet tūre, kas pavadīja Midnight Memories, kļuva par vienu no visu laiku ienesīgākajām. 1D dziesmas dungoja pat tie, kuri populāro mūziku neklausās, un par puišu kvintetu fanoja ne tikai jaunas meitenes, bet arī krietni vecākas klausītājas, kuru intereses apmierināšanai Harijs & Co bija kļuvuši par sabiedrības “kopīpašumu” un pastāvīgiem mediju “iemītniekiem”.

foto: HS/MEGA / Vida Press

Gan personīgās brīvības, gan bērnības zaudēšana – jo producenti uzskatīja, ka popularitātes nolūkos publiskai apskatei jāizliek viss, arī bērnu dienu fotogrāfijas – bija liela trauma, taču Harijs nesūdzējās. Viņš rātni noklausījās pat visbezkaunīgākos žurnālistu jautājumus un centās ar cieņu uz tiem atbildēt, un tikai pēc daudziem gadiem saprata, ka tas bijis lieki. Nokļuvis psihoterapeita  kabinetā un krustu šķērsu izprātojies pandēmijas laikā, viņš secināja: man patīk patikt.

Un tam ir vairāki iemesli. Viens no tiem – cilvēcīgs. Kad Stailzs pārcēlās uz dzīvi Londonā, viņš līdz apnikumam klausījās stāstos par slavenībām, kas, izmantojot savu statusu, bļauj uz visiem tikai tāpēc, ka kafija nav pagatavota viņu gaumē. Harijs nolēma, ka nedos iemeslu runāt par sevi sliktu un pakļaut sevi ķengām, tāpēc nav brīnums, ka starp pirmajiem žurnālistu iespaidiem par šo puisi ar bedrītēm vaigos ir “jauks”, “atsaucīgs”, “pieklājīgs” – tiesa, neiztikt bez “f*cking” pieminēšanas –, turklāt vienmēr ierodas laikā. Izturies pret cilvēkiem laipni – Treat People with Kindness jeb TPWK – ir moto, kuru Harijs pirmoreiz publiskoja savas debijas tūres laikā, aicinot izturēties pret cilvēkiem ar mīlestību, pieņemšanu un laipnību.

Kad Harijs bija 1D sastāvā, viņš paniski baidījās no skatuves un no tā, ka intervijās sarunās kaut ko aplamu. Uzsācis solokarjeru un gaidīdams pirmo koncertu, Stailzs saprata, ka beidzot ir brīvs, var darīt, ko vēlas, un... ļāvās asaru plūdiem.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
2019. gada Met Gala ar Gucci modes nama radošo direktoru Alesandro Mikēli.

Protams, nekur jau nepaliek Harija kā iekāres objekta loma – uz viņu tiek projicētas neskaitāmas fantāzijas, kaut arī fantazētājiem nav ne jausmas, kāds Harijs ir patiesībā, jo viņiem pieejama tikai informācija, kas atrodama publiskajā vidē. Tāpēc Harijs tiek idealizēts, tāpēc nemitīgi tiek pārcilāta Harija privātā dzīve, tāpēc Harijs ir viens no pirmajiem mūziķiem, kuri nāk prātā, kad tiek piesaukti vārdi: “mode” un “stila ikona”.

Taču to, kāds viņš ir patiesībā, zina tikai nedaudzi. Harija uzticamāko draugu loks ir ciešs, daudzi no viņiem ir iesaistīti viņa profesionālajā karjerā, un pandēmijas laiku viss bars pavadīja Stailza mājā, teju neizkāpjot no treniņbiksēm, daudz sarunājoties, skatoties filmas, klausoties mūziku un sakārtojot prioritātes.

Jau pēc One Direction izjukšanas Harijs pieņēma trīs lēmumus: draugus padarīt par prioritāti, iemācīties būt pieaugušam un atrast balansu starp svarīgo un mazsvarīgo. Šķiet, viņam tīri labi izdodas, it īpaši pēc apņemšanās sargāt privāto dzīvi. Par mūziķa karjeru viņš var runāt gari un plaši, iesaistās arī diskusijās par modi, bet, kolīdz jautājumi skar privāto dzīvi, kļūst atturīgs.

Mājas

2016. gadā One Direction fani bija spiesti samierināties ar to, ka grupa izziņoja beztermiņa atvaļinājumu. Stailzs jau bija veicis mazu izklupienu ārpus grupas rāmjiem un kļuvis par Arianas Grandes dziesmas Just a Little Bit of Your Heart līdzautoru, bet skaitļu mīļotāji bezkaislīgi norādīja, ka piecu gadu laikā 1D pārdevuši vairāk nekā 76 miljonus albumu kopiju un saņēmuši vairāk nekā 20 balvu, tostarp septiņas Brit Awards balvas, tikpat daudz Amerikas Mūzikas balvu, četrreiz triumfējuši MTV balvu pasniegšanas ceremonijā un sešas reizes – Billboard Music Awards svinīgajā pasākumā.

Harijam bija 22 gadi, viņš bija ticis prom no labi ieeļļotās mašīnas ar nosaukumu One Direction un beidzot bija brīvs. Vēlēdamies šo statusu paturēt, viņš nodibināja ierakstu studiju Erskine Records un sāka strādāt paša makam. Čakli un ražīgi, jo tajā sabiruši jau 80 miljoni.

foto: ddp/B4859 / Avalon / Vida Press
Grammy balvas laureāts, 2021. gads.

Pirmo lielo summu viņš izdeva par māju Londonā, kurā dzīvo joprojām, bet vēlāk iegādājās arī īpašumus Kalifornijā, Ņujorkā un Itālijā.

Ievākšanās Londonas mājā gan tika atlikta uz pusotru gadu, jo krietni ievilkās remonts, bet rezultāts bija tā vērts. Pirmoreiz pārkāpis savas mājas slieksni, Harijs saprata, ka beidzot viņam  tiešām ir mājas – ar rozā durvīm, spilgti krāsotām sienām, kuras rotā izteiksmīgi plakāti, un atsevišķu istabu, kurā izvietota pieklājīga ģitāru kolekcija.

Pelēns un karavīrs

Kā solomākslinieks Stailzs debitēja ar singlu Sign of the Times (2017), kas uzreiz ielēca topu pirmajās vietās. Mūzikas zinātāji minēja līdzības ar Deivida Bovija – Harija elka! – radīto mūziku, savukārt izdevums Rolling Stone to pasludināja par 2017. gada dziesmu.

Harijs jau atkal bija visur – kā viesis piedalījās arī Amerikā tik populārajā šovā Saturday Night Live, čaloja ar Greiemu Nortonu –, un albums, kas nes viņa vārdu, Harry Styles, iekļuva daudzu mūzikas profesionāļu gada topos. Kāds asprātis to novērtēja kā psihodēlijas, britpopa un balāžu kokteili ar septiņdesmito gadu softroka piešprici. Dokumentālā filma par albuma tapšanu Harry Styles: Behind the Album bija skatāma ekskluzīvi Apple Music, bet tūri, kas ilga no 2017. gada septembra līdz 2018. gada jūlijam un aptvēra abas Amerikas, Eiropu, Āziju un arī Austrāliju, izpārdeva dažās minūtēs!

foto: ddp/Stella Pictures / Vida Press
No fotosesijas žurnālam Vogue.

Lai gan visa pasaule Harijam jau bija pie kājām, viņš nerimās un... debitēja kino. Pirmā saskarsme ar aktiermākslu Stailzam bija skolas ludziņās, un viņa pirmā loma bija zeķbiksēs tērpts baznīcas pelēns, vārdā Bērnijs. Nu viņu no simtiem kandidātu izvēlējās Holivudas vizionārs Kristofers Nolans, uzticot britu karavīra Aleksa lomu kara drāmā Denkerka (2017). Režisora cerības tika attaisnotas, ar komplimentiem neskopojās arī kinokritiķi, un, kā vēlāk atzīs aktrise un režisore Olīvija Vailda, šī loma viņai lika pievērst uzmanību Harijam – aktierim. Viņš pats apgalvoja, ka bijis tikai mazs gabaliņš milzu puzlē un izbaudījis radošo procesu, taču nenoliedza, ka bijis izmests no savas komforta zonas.

Un jau atkal bija zirgā: piedalījās stundu garā raidījumā Harry Styles at the BBC, saņēma balvu kā labākais starptautiskais mākslinieks, bija viens no raidījuma The Late Show with James Corden vadītājiem, kļuva par līdzautoru Bleachers dziesmai Alfie's Song (Not So Typical Love Song), kā arī kļuva par izpildproducentu CBS situāciju komēdijseriālam Happy Together (2018; pēc 1. sezonas tā uzņemšanu neturpināja).  

Stailzs kļuva arī par vienu no Gucci sejām – viņa attiecības ar modi ir īpaši ciešas, un tās ar smaidu apspēlētas arī Džeimsa Kordena šovā, kur Harijs un Džeimss, braucot mašīnā, dzied dažādas dziesmas un iejūtas īpaši romantiskās filmu epizodēs. Harijam tika iedalītas sieviešu lomas.

foto: Publicitātes foto
Harijs ir pirmais vīrietis, kura fotogrāfija rotā Vogue vāku.

Tetovētā stila ikona

Annei patika savus bērnus pucēt, un, ja Džemmai šādas izdarības riebās, Harijs to izbaudīja. Mamma tērpus darināja pati, tāpēc Harijs varēja atgādināt gan ar audumu apvilktu palielu krūzīti, uz kuras uzdrukāta pasaules karte, gan lepni staigāt kostīmā, kas līdzinājās dalmāciešu kažociņam (Džemmai tobrīd tika Kruelas de Vilas tēls).

Šo rotaļīgo attieksmi viņš ir izkopis gadiem. Kāds žurnālists, vērtējot Harija stilu One Direction laikā, Stailzu pielīdzināja amerikāņu puišu grupas NSYNC Džastinam Timberleikam, uzsverot, ka viņa lielākais trumpis ir šarms. Kāds cits žurnālists pauda, ka mūziķim patīk ampelēties un pat iztaisīties par klases klaunu, savukārt itāļu modes dizainers Alesandro Mikēle apgalvo, ka Harijam piemīt angļu rokzvaigznes aura un viņš esot kā jauns grieķu dievs, kam raksturīga Džimija Dīna un nedaudz arī Mika Džegera attieksme. Uzskatāms piemērs, kā jaunajā ērā var izskatīties vīrietis.

Kad 2016. gadā Harijs nogrieza pagaros matus, kas jau bija kļuvuši par viņa vizītkarti (viņš tos ziedoja labdarības fondam, kas veido parūkas no īstiem matiem, lai dāvātu slimiem bērniem, kuri savus matus zaudējuši), viņš saņēma pulka komplimentu, ka neiet meinstrīma pavadā, kur galvenais ir skaisti izskatīties. Jau One Direction laikā viņa garderobe bija pilna ar apspīlētiem džinsiem, caurspīdīgiem krekliem, izteiksmīgiem un grezniem uzvalkiem, ko nereti rotāja ziedu raksti, bet kājās āva zābakus ar papēžiem.

Šo stilu Harijs itin meistarīgi attīstīja, piešaujot klāt septiņdesmito gadu glemroka garšu – rozā uzvalkus, vizuļojošus krekliņus, bikses ar augstu jostasvietu, pērļu kaklarotas un auskarus, kā arī adītas vestītes. Ne viens vien fans novērtēja Stailza patiku pret apģērbu, kas izskatās kā izcelts no vecmāmiņas skapja, un ņēma rokās  adāmadatas, tādējādi papildinot hobiju veikalu ienākumus.

Tikmēr Harijs pats turpināja izbaudīt to, ka vairs nav viens no grupas, bet pats par sevi un var rīkoties, kā vēlas. Prestižais izdevums The Wall Street Journal pat uzsvēra, ka Harijs kļuvis par pērļu kaklarotu popularizētāju, bet pats vaininieks arvien biežāk tika pieķerts valkājam Senlorāna, Burberry un Gucci dizainētos apģērbus.

Par viņu teica, ka Harijs “iet modei pa priekšu”, ģērbjas “jautri” un “spilgti”, un, reiz vaicāts par lielo rozā krāsas īpatsvaru viņa garderobē, Stailzs citēja The Clash basistu Polu Simenonu: “Rozā ir vienīgā īstā roka krāsa.” Kāda žurnāliste atsauca atmiņā Spice Girls teatrālo parādi un norādīja uz mākslinieciski izmantotajiem aksesuāriem.

2018. gada tūrē Harijs valkāja Gucci žaketi, kas stila ziņā bija aizlienēta no matadoru garderobes, un The Guardian lapās bija lasāms, ka Stailzs kļuvis par atslēgas personību sarežģītajai diskusijai par modi, kas piesaistīta dzimumam. “Nevalkājot kaut ko tikai tāpēc, ka tas ir sieviešu apģērbs, tu atņem sev veselu pasauli ar lieliskiem apģērbiem,” ir pārliecināts Harijs Stailzs, kurš neslēpj prieku, ka robežas starp vīriešu un sieviešu garderobi arvien vairāk izplūst.

Pirmo balvu par stilu (British Style Award) Harijs saņēma jau 2013. gadā, un kopš tā laika viņa vārds regulāri parādās dažādos stilīgāko un seksīgāko puišu topos – vienu apģērbu kārtu savai pastāvīgajai kolekcijai pat palūdza Viktorijas un Alberta muzejs. Amerikāņu modes dizainers Maikls Kors, vaicāts par Harija stilu, teicis, ka tas ir modernā britu rokera stiliņš, kas apvieno pārmērīgu greznību, asumiņu un dižmanīgu iznešanos, un Harijs to apliecina pēc pilnas programmas.

Piemēram, 2019. gada Met Gala parādē viņš ieradās, tērpies melnā: lakādas apavi, buktētas bikses, mežģīņots krekliņš un piedevām izteiksmīgs pērļu auskars. Bet ar 2020. gada decembra Vogue numuru viņš pārrakstīja šī žurnāla vēsturi, kļūstot par pirmo vīrieti, kura fotogrāfija rotā tā vāku. Iekšlapās skatāmas ne mazāk vēsturiskas bildes, kurās stilists Harija matus ieveidojis pēc Viktorijas laika vīriešu frizēšanās modes un Harijs iemūžināts mežģīņu kleitā un pat stilizētā krinolīnā. Viņa rokas rotā daudz gredzenu, kas, tāpat kā tetovējumi, ir Harija vizītkarte.

Dziedātāja miesa ir notetovēta kā īstenam jūrniekam – to gan Harijs nožēlo ikreiz, kad jāstājas foto vai kinokameras priekšā, jo zina, cik daudz laika vajadzēs grima māksliniekiem, lai tos aizkrāsotu. Fani saskaitījuši, ka Stailzam ir vairāk nekā 50 tetovējumu, no tiem 40  tapuši Losandželosas Shamrock Social Club Tatto Parlor. Veltījumi ģimenei, One Direction un mīļākajām pilsētām – Londonai, Losandželosai un Ņujorkai –, ceļošanai un krustbērniem (to Harijam jau ir trīs); tad nāk klasiskais arsenāls ar nāriņu, tīģeri, ērgli, rozi, atslēgu, skeletu, zvaigzni, krustu, enkuru, pirātu kuģi, Bībeli, lielu taureni, bezdelīgām, kā arī trīs naglas, papardes, apģērbu pakaramie, divas klasiskā teātra maskas, anatomiska sirds, veltījums pasaules slavenākajam spiegam (Harijs ir liels Džeimsa Bonda fans), pudele ar uzrakstu You booze, you loose.

Jā, ar alkoholu Harija attiecības ir attālinātas – pa glāzei tekilas vai vīna, un tas arī viss, lai gan savulaik gājis krāšņi, turklāt bija iesaistītas arī halucinogēnās sēnes...

Harijs Stails laiž klajā sadarbības kolekciju ar “Gucci”

Dziedātājs Harijs Stails kopā ar modes namu “Gucci” laidis klajā kapsulas kolekciju ar nosaukumu “HA HA HA”.

gallery icon

Privātās lietas

Par 17 gadus vecā Harija pirmo oficiālo draudzeni kļuva TV personība Kerolaina Fleka, kura ir 14 gadus vecāka. Nākamā bija amerikāniete Teilore Svifta, tad franču-amerikāņu modele Kamilla Rova, Harija albuma Fine Line (2017), kura dziesma Watermelon Sugar tika godalgota ar Grammy, mūza.

2020. gada novembrī sākās Olīvijas Vaildas trillera Neraizējies, dārgā, kurā piedalījās arī Florence Pjū, filmēšana, un režisore neslēpa sajūsmu par Harija Stailza publisko tēlu, kurā neesot ne grama toksiskas vīrišķības. Filmēšanas grupa savām acīm skatīja, kā dzimst jaunas attiecības, kaut arī Olīvija ir dzimusi 1984. gadā un jau septiņus gadus bija saderinājusies ar amerikāņu komiķi un viņas divu bērnu tēvu Džeisonu Sudeiķi.

Janvārī Harijs un Olīvija kopā apmeklēja Harija aģenta kāzas, un, kā atklāja kāds pāra paziņa, pirms tam bijis ilgs randiņu laiks. Viņi bija aizceļojuši uz Angliju, kur pie Stailza mājas dežurēja paparaci. Savukārt jūlijā abi nodrošināja naudīgus kadrus paparaci Itālijā, kur baudīja brīvdienas, kamēr fotoobjektīvi dokumentēja Harija un Olīvijas kaislīgos skūpstus. 

foto: BACKGRID/ Vida Press
Ar Olīviju Harija aģenta kāzās.

Olīvija dejo Harija koncertā, Olīvijai mugurā Harija tūres krekls, Olīvija Instagram dalās ar video par Harija kosmētikas līnijas Pleasing produktiem...

2021. gada decembrī Harijs, garā sarunā ļāvies Vogue žurnālista jautājumiem, atzina, ka brīžos, kad viņš ir patiesi laimīgs, viņam ir pilnīgi vienalga, ko par to domā citi. “Esmu laimīgāks, nekā jebkad esmu bijis,” viņš apgalvoja.  

Tikko  iznākušā albuma Harry`s House tapšanas laiks esot vispriekpilnākais posms viņa līdzšinējā karjerā. Harijs arī beidzot apzinājies, ka, ja albums nesasniegs milzu panākumus, tas nebūs viņa dzīves gals. Galvenais, lai “var lepoties mani draugi, var lepoties mana ģimene, un reiz leposies arī mani bērni”.

Jau daudzus gadus Harijam tiek taujāts par viņa seksuālo orientāciju, un viņš beidzot ir noformulējis atbildi: “Seksuālā orientācija ir novecojis apzīmējums, tā ir katra privāta darīšana, gar kuru nevienam nav nekādas daļas.” Un viss. Koncertos viņš nereti paceļ varavīksnes karogu, iestājas par vienlīdzīgām tiesībām visiem un proklamē, ka ir feminists – un vai gan puisim, kurš bērnību pavadījis kopā ar mammu un māsu, varētu būt citāda attieksme?

Savu fizisko formu Stailzs uztur, pateicoties pilatēm un meditācijai, cauru gadu peld neapsildāmā baseinā un reiz esot izmēģinājis sulu kūri, taču bijis izsalcis un nogarlaikojies. Jau vairākus gadus ir peskoveģetārietis – ēd zivis un citus jūras produktus, bet ne citu dzīvnieku gaļu.

Viņš nodarbojas ar labdarību un ir laimīgs, ka dara to, kas viņam patīk. Viņa dziesmās ir daudz sīrupa, Harija ģimene un draugi liek viņam stabili stāvēt uz zemes, un naktīs, kad miegs nenāk ne sitams, viņš kāpj savā 1973. gada izlaiduma Jaguar, kas smaržo pēc ādas un benzīna, un ienirst Londonas ielās.

Interesanti fakti:

* Tāpat kā Elviss Preslijs, Deivids Bovijs, Prinss, Fredijs Merkūrijs un vēl joprojām Eltons Džons, Harijs Stailzs ģērbjas tā, kā pašam patīk, un viņa fešionistiskos centienus novērtējis pat Viktorijas un Alberta muzejs.

* Harijs ierunājis vakara pasaciņu lietotnei Calm, kas, visticamāk, saldus sapņus nodrošinājis ne vienai vien viņa fanei.

* Filmas Neraizējies, dārgā pirmizrādes datums – 23. septembris. Šogad kinoteātros nonāks arī drāma Mans policists, kurā Harija varonis Toms apprecas ar skolotāju Merionu (Kroņa zvaigzne Emma Korina), taču turpina attiecības ar muzeja kuratoru Patriku. Režisors – godalgotais teātra režisors Maikls Grendeidžs.

foto: Courtesy of Warner Bros. Pictures
Kadrs no filmas Neraizējies, dārgā.

* Harija dziesmās savijas roks, pops, britpops un folkmūzika. Viņš uzauga, klausoties Pink Floyd, The Rolling Stones, The Beatles, Fleetwood Mac un Harija Nilsona dziesmas. Stailzam patīk citēt Frediju Merkūriju, Polu Makārtniju, Miku Džegeru, Krisu Mārtinu un Šeniju Tveinu – ne tikai mūzikā, bet arī apģērbā. Par savu mīļāko albumu sauc Vana Morisona Astral Weeks (1968), tuvu ideālam, viņaprāt, ir Etas Džeimsas albums At Last! un Džonijas Mičelas Blue (1971).

* Harijs tic karmai un ir pārliecināts, ka būtu naivi apgalvot, ka nav nekā varenāka par mums, cilvēkiem.

* Čakls lasītājs. Mīļākie autori: Čārlzs Bukovskis, Haruki Murakami, Džoana Didiona.

* Spēlē klavieres, ģitāru, basģitāru un bungas.