foto: Publicitātes foto
Veseli nagi – katra cilvēka rota
Skaistums
2022. gada 12. augusts, 16:42

Veseli nagi – katra cilvēka rota

Jauns.lv

Rokas un nagi ir viena no pirmajām lietām, ko apkārtējie pamana, tāpēc veselīgi, skaisti un kopti nagi kalpo kā lieliska vizītkarte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tie ir viens no faktoriem, kas liecina arī par veselības stāvokli, tāpēc nagiem ir jāpievērš īpaša uzmanība, tos pareizi kopjot kā arī rūpējoties par to izturību un izskatu.

Kā pareizi kopt nagus?

Pareiza nagu kopšana ir viena no būtiskākajām veiksmes atslēgām ceļā uz skaistiem un veselīgiem nagiem, tāpēc ir svarīgi ievērot nagu kopšanas pamatprincipus.
Arī tad, ja ikdienā nedod priekšroku spilgtam manikīram, ir svarīgi rūpēties par to, lai nagi vienmēr būtu kopti un tīri.

foto: Publicitātes foto

Izmanto piemērotus un dezinficētus nagu kopšanas piederumus. Pēc nagu apgriešanas izvēlies sev atbilstošāko vīlīti un apvīlē visus asumus un nelīdzenumus, izveidojot vēlamo formu. Plānākiem nagiem izvēlēties smalkāku un mīkstāku vīlīti. 

Parūpējies arī par pareizu kutikulu kopšanu.

Ikdienā izmanto eļļas un krēmus, lai mitrinātu kutikulas un ādu ap nagiem. Pirms sāc darboties ar kutikulām, izmanto speciālu kutikulas noņemšanas līdzekli, kas palīdzēs tās mīkstināt, lai pēc tam maigi atbīdītu.
Lai iegūtu skaistus nagus, izmanto nagu stiprinātāju, kas tos nodrošinās ar dažādiem vitamīniem un atjaunos bojāto virskārtu. Kā arī neaizmirsti par regulāru roku un nagu mitrināšanu ar krēmu.

foto: Publicitātes foto

Kinetics Pro Hand Sanitiser Spray (Roku dezinfekcijas līdzeklis)
Kinetics AHA Cuticle Off (Kutikulas noņēmējs)
Douglas Accessories Steelware Glass Nail File (Stikla nagu vīle)
Kinetics Nano Green Shark (Stiprinātājs bojātiem nagiem)

foto: Publicitātes foto

Kāpēc nagi ir trausli?

Trausli nagi galvenokārt iedalās divās grupās – sausi un trausli vai mīksti un trausli.

Abiem veidiem ir atšķirīgi veicinošie faktori. Trausli un sausi nagi rodas nepietiekamas mitrināšanas rezultātā, savukārt, trauslus un mīkstus nagus padara pārāk liels mitruma daudzums. Aplūkosim arī vairākus citus iemeslus, kas padara nagus trauslus.

  • Nepietiekams uzturs ir izplatīts faktors, kas padara nagus trauslus. Dzelzs, magnija, C un D vitamīnu, kā arī olbaltumvielu trūkums pasliktina nagu stāvokli. Tāpat negatīvu ietekmi atstāj arī stress un nepietiekams ūdens daudzums organismā. 
  • Nepietiekama nagu aizsardzība mājas uzkopšanas vai dārza darbu laikā ir vēl viens iemesls trausliem nagiem. Dažādi sadzīves ķīmijas līdzekļi satur vielas, kas var negatīvi ietekmēt nagu stāvokli. Arī tādi dārza darbi, kā, piemēram, ravēšana tos var padarīt trauslākus. Tāpēc ir svarīgi nagu un roku aizsardzībai lietot cimdus.
  • Arī vecums ir viens no iemesliem, kas var padarīt nagus trauslus. Ar gadiem tie ļoti bieži kļūst trauslāki un plānāki.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes foto

Ultravit Skin, Nails & Hair 60 Caplets (Uztura bagātinātājs)
Silicea Silicea Balsam Red Berries 30x15ml (Uztura bagātinātājs ādai, matiem, nagiem)
VPlab Ultra Women`s Multivitamin Formula (Uztura bagātinātājs)
Ultravit Vitamin D3 4000 IU (Uztura bagātinātajs)

Kāpēc nagi šķeļas?

Nagu šķelšanās izpaužas kā plaisu veidošanās naga plātnē. Tā ir nepatīkama un bieža problēma, kas var traucēt ne tikai vizuāli, bet arī fiziski. Lūk, izplatītākie iemesli, kāpēc nagi šķeļas un lūst!

  • Nepareiza nagu kopšana.

Nagu kopšanas pamatprincipu neievērošana ir viens no iemesliem, kas var veicināt nagu šķelšanos. Piemēram, nepareizi vīlējot nagus, tie kļūst trauslāki, līdz ar to arī vieglāk šķeļas. Tāpat šķelšanos var veicināt ilgstoša nagu lakas nēsāšana, jo tās sastāvdaļas sausina naga virskārtu, to padarot vājāku. Līdzīgu efektu rada arī acetonu saturoši nagu lakas noņēmēji, tāpēc ir ieteicams priekšroku dot pēc iespējas saudzīgākiem produktiem.

  • Uzturvielu un vitamīnu trūkums organismā.

Vitamīnu trūkums ir viens no biežākajiem iemesliem, kas pasliktina nagu stāvokli. Olbaltumvielu trūkums var izraisīt nagu šķelšanos, tāpēc ir svarīgi savā uzturā iekļaut zivis, olas, pākšaugus un citus proteīnu saturošus produktus. Tāpat nagu stāvokli negatīvi var ietekmēt dzelzs trūkums, kas padara nagus trauslus un vājus, veicinot šķelšanos. Tāpēc ir būtiski rūpēties par to, lai organismā netrūktu visu nepieciešamo vitamīnu un uzturvielu.

  • Pārāk liela mitruma iedarbība.

Ilgstoša mitruma iedarbība var padarīt nagus trauslus, vājus un tos mīkstināt, tādējādi veicinot lūšanu un šķelšanos.

Tas var notikt, piemēram, ilgstošas trauku mazgāšanas rezultātā.

foto: Publicitātes foto

Kā stiprināt savus nagus?

Lai stiprinātu savus nagus, regulāri pēc roku mazgāšanas, pirms gulēt iešanas un pavisam noteikti pirms mājas uzkopšanas un dārza darbiem lieto roku krēmu. Tas mitrinās ādu un nagus, kā arī aizsargās tos no ārējo faktoru ietekmes. Lai nekaitētu nagiem izvēlies pēc iespējas saudzīgākus nagu kopšanas produktus, jo līdzekļi, kas satur spēcīgas ķīmiskās vielas, var nagus padarīt vājus un trauslus.  Kā arī neaizmirsti nagiem dot pietiekamu atpūtu, pēc nagu lakas lietošanas to kādu laiku atkal neizmantojot.

Iegūt stiprus un veselīgus nagus palīdzēs arī vitamīniem un uzturvielām bagātu pārtikas produktu lietošana, kā arī pietiekams ūdens daudzums organismā, tāpēc piedomā pie sava uztura. Un, protams, arī nagu stiprinātāja iekļaušana savā nagu kopšanas rutīnā. Stiprinātājs, kas bagātināts ar vitamīniem, palīdzēs iegūt spēcīgus, veselīgus un stingrus nagus. 

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Margaret Dabbs Pure Cuticle Oil (Kutikulu eļļa)
Douglas Make Up Hand and Nail Serum (Roku un nagu serums)
Catrice Cosmetics Magic Repair Nail Oil (Eļļa nagiem)
Mavala Nail Shield (Stiprina un aizsargā plānus, vājus, trauslus nagus)

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv