Mazās Evitas meklēšana Gaujas pludmalē

Šodien Siguldā turpinājās Gaujas pludmalē pazudušās piecus gadus vecās Evitas meklēšana. Iesaistījušies policisti, glābēji, nirēji un brīvprātīgie. Pludmalē pie Gaujas ...

gallery icon
49
Bērni
2022. gada 27. jūnijs, 22:19

"Mammas balss bija dzirdama tālu." Jau vairāk nekā diennakti meklē Gaujas pludmalē pazudušo meitenīti

Jauns.lv

Šodien Siguldā turpinājās Gaujas pludmalē pazudušās piecus gadus vecās Evitas meklēšana. Iesaistījušies policisti, glābēji, nirēji un brīvprātīgie. Pludmalē pie Gaujas neviens nesauļojās un nepeldēja, vēsta Latvijas Televīzija. Neviens atpūtnieks šeit netiek ielaists, teritorija ir norobežota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pagājušās nakts nesekmīgajiem centieniem atrast mazo Evitu arī šodien meklēšanā iesaistījās ne tikai glābēji, bet arī brīvprātīgie, kurus koordinē Valsts policija. 

"Vakardien mēs pārmeklējām abus Gaujas krastus. Šodien mēs pamainījām nedaudz metodi, mēs sadalījām teritoriju kvadrātos un katru kvadrātu pārbauda vairāki cilvēki – četri, pieci, seši, atkarīgs no cilvēku iemaņām.

Ja nedos rezultātu, tad viennozīmīgi arī mainīsim taktiku," saka Valsts policijas Siguldas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Nataļja Sedova.

"Gaujas mala ir aizaugusi, vietām ir bebru sastrēgumi, dūksnājs, krūmi," norāda 27. bataljona zemessargs Tālivaldis Skuja.

"Grūti pateikt. Bērns bija basām kājiņām. Spriežot pēc saviem trīs bērniem, katrs ir savādāks, bet varbūt viņai patīk staigāt pa zālīti, pa brikšņiem. Citam bērnam nepatīk, tāpēc mēs izskatām visas versijas," pauž brīvprātīgā meklētāja no Siguldas Inga Siņica.

Meklēšanas vietā ieradās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no Cēsīm un sagatavoja visu nepieciešamo niršanai.

"Gauja ir bīstama. It sevišķi šogad, kad ir mainījusies stipri gultne. Es pats diezgan normāli peldu, bet pats Gaujā nekad nepeldu. Neiesaku arī nevienam citam to darīt," saka VUGD Cēsu daļas komandiera vietnieks Edgars Židavs.

Vaicāts, vai sanāk bieži Gaujā meklēt, Židavs saka: "Šogad ir jau katru maiņu. Laikam cilvēki pēc kovida netika nekur atpūsties un tagad ir kā no ķēdes norāvušies."

Evita pēdējo reizi redzēta bērnu bariņā rotaļājamies ūdens malā.

Piecgadīgā Evita rotaļājās pludmalē Gaujas krastā Siguldā kopā ar vecāko un jaunāko brāli. Bērnus pie ūdens aizveda mamma, vēsta "Rus.LSM.lv".

"Vecākais brālis saka, ka spēlējies ar māsu. Viņš aizgāja pēc iemestās bumbas. Kad atgriezās, māsas vairs nebija," pastāstīja Valsts policijas Kārtības policijas Siguldas iecirkņa priekšniece Natālija Sedova.

Tas noticis ap diviem pēcpusdienā. Glābšanas dienestā vecāki vērsušies ap pulksten četriem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Sākumā mamma centās bērnu atrast saviem spēkiem. Vecāki apstaigāja pludmali. Izstaigāja visu apkārtni. Pārnāca mājās un tikai tad vērsās pēc palīdzības glābšanas stacijā," skaidro Sedova.

Dienas otrā puse svētdien pagāja, meklējot bērnu, iesaistot policiju un VUGD. Par prioritāro virzienu kļuvis mežs, kur bērna meklēšana turpinājusies līdz pieciem rītā, saka Aleksandrs Faminskis, "Bezvests.lv" meklēšanas organizācijas vadītājs.

"Pārmeklējām mežu. Kinologi pārmeklēja mežu un daļu ap ūdeni. Mamma viņu sauca, viņas balss bija dzirdama 2,5 kilometru attālumā. Un viņa sauca viņu, savu bērnu. Jo bija versija, ka bērns no kaut kā nobijies un paslēpies mežā, sēž un baidās iet ārā," paziņoja Aleksandrs Faminskis.

Pludmali uzrauga no glābšanas stacijas, taču tās pārstāvji ReTV pauda, ka svētdien neesot novērota neviena situācija, kad būtu nepieciešama palīdzība. 

foto: Valsts policija
5 gadus vecā Evita 26. jūnijā, ap pulksten 14.00 pazuda Siguldā, Gaujas pludmalē.

Iepriekš ziņots, ka turpinot Siguldā pazudušās Evitas meklēšanu, Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka 26. jūnijā, Siguldā, Gaujas upes pludmalē kāda persona pilotējusi bezpilota lidaparātu laika posmā no pulksten 14.00 līdz 16.00 - brīdī, kad meitene pēdējo reizi redzēta.

Valsts policija aicina atsaukties šī drona īpašnieku un sazināties ar policiju. Iespējams, fiksētais videomateriāls var būtiski noderēt meitenes meklēšanā. Tāpat policija aicina atsaukties aculieciniekus vai personas, kuras vakar atradušās šajā pludmalē vai kuru rīcībā ir jebkāda informācija, kas var palīdzēt meitenes meklēšanā, zvanot 67950402 vai 110.

Vienlaikus Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri vakar atradušies Siguldā, Gaujas pludmalē un ir redzējuši meiteni vai jebkādas ar viņu saistītas situācijas. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka bērns 26. jūnijā, ap pulksten 14.00 pazuda Siguldā, Gaujas pludmalē (Peldu iela), un līdz šim brīdim nav atradies.

Meitenes pazīmes: augums 120-130 cm, gaiši mati ar čolku, bija ģērbusies sarkanā peldkostīmā – priekšā dzeltenas krāsas iedaļas, uz muguras dzeltens ar zilu apļveida zīmējums.