Skaistums
2022. gada 21. aprīlis, 11:14

Tonālā krēma izvēle atbilstoši gadalaikam

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Nevar noliegt, ka atbilstoša tonālā krēma izvēle var būt īsts piedzīvojums. Atrodot nevainojamu tonālo krēmu, kas ir piemērots konkrētajam ādas tipam un problēmām, vēlies nekad vairs no tā nešķirties.Sliktā ziņa ir tā, ka īstenībā var nākties konstatēt, ka viens tonālais krēms ādai neder visos gadalaikos.

Labā ziņa ir tā, ka, mainoties ādas tonim, nav jāmaina tonālā krēma veids. Konsultējāmies ar grima māksliniekiem, lai uzklausītu viņu padomus par tonālā krēma toņa pielāgošanu gadalaikam, lai Tu varētu turpināt izmantot savu iecienītāko formulu un lai sejas tonis atbilstu ādas tonim kakla zonā arī ziemas periodā. Atklāj turpmāk sniegtos profesionāļu padomus.

Vasaras iedegums un D vitamīna trūkums raksturīgajos ziemas mēnešos var mainīt patieso ādas toni – tas nozīmē, ka tonis, kas ir piemērots lietošanai augustā, visticamāk, nebūs tas pats, ko izmantosi februārī.

Protams, vissvarīgāk ir parūpēties par savu ādu un nodrošināt SPF aizsardzību visu gadu, bet atkarībā no uzturēšanās ilguma saules gaismā un iedeguma pakāpes, iespējams, šī problēma Tev nav aktuāla. Taču pamatā ādas toņa izmaiņas atkarībā no gadalaika ir normāla parādība.

Labās ziņas ir tādas, ka, mainoties ādas tonim, nav jāmaina tonālā krēma veids. Konsultējāmies ar grima māksliniekiem, lai uzklausītu viņu padomus par tonālā krēma toņa pielāgošanu gadalaikam, lai tu varētu turpināt izmantot savu iecienītāko formulu un lai sejas tonis atbilstu ādas tonim kakla zonā arī ziemas periodā. 

Atklāj turpmāk sniegtos profesionāļu padomus.

KĀ PADARĪT TONĀLO KRĒMU GAIŠĀKU?

foto: Publicitātes foto

PIEVIENO MITRINOŠO SEJAS KRĒMU

Neliela daudzuma mitrinātāja pievienošana tonālajam krēmam ir pārbaudīta un uzticama metode, lai tonālo krēmu padarītu vieglāku, bet vai zināji, ka tas ir arī viens no labākajiem veidiem, kā padarīt tonālā krēma toni gaišāku?

Šī metode padara formulu caurspīdīgāku, ļauj iemirdzēties tavam patiesajam ādas tonim, kā arī piešķir norasojušu efektu, kas ir lieliski piemērots risinājums, ja āda izskatās nedaudz sausa un blāva. 

“Vasarā laba izvēle ir SPF aizsarglīdzekļa, bet ziemā – papildu mitrinātāja pievienošana tonālajam krēmam, tādējādi mitrinot sausu ādu,” atklāj Douglas grima māksliniece Viktorija.

“Ādas kopšana patiesi ir pamatā visam – vasarā nodrošini ādas aizsardzību, bet ziemā sniedz tai papildu mitrināšanu.”

IZMĒĢINI CITU TONĀLĀ KRĒMA UZKLĀŠANAS VEIDU

Uz ādas uzklāj mazāk produktu!

Douglas grima mākslinieks Mareks atklāj: “Jo vairāk slāņu un produktu tiek uzklāti uz sejas, jo vairāk riskējam, ka grims dienas gaitā zaudēs noturību, it īpaši, ja ir karsts un mitrs laiks.”

Tā vietā viņš iesaka izmēģināt citu uzticamu paņēmienu tonālā krēma atšķaidīšanai vai intensitātes mazināšanai, padarot gaišāku tā toni: izmanto vai nu divu veidu šķiedru otu, kas ir īpaši daudzfunkcionāla kosmētikas ota ar dubultu galu šķiedru sariem un ir lieliski piemērota krēmveidīgo vai šķidro tonālo krēmu uzklāšanai, vai arī ūdenī samitrinātu dekoratīvās kosmētikas sūkli, lai krēms tiktu atšķaidīts, nevis tam tiktu pievienoti papildprodukti.

IZMĒĢINI CITAS TEKSTŪRAS

Douglas grima māksliniece Liza atklāj, ka viņa dod priekšroku CC krēmiem, jo tie ir vieglāk lietojami un nepieprasa biežu toņu maiņu. (Viņa ir īpaši iecienījusi IT Cosmetics krēmu CC+ Cream.)

“CC krēmi pielāgojas ādas tonim, tāpēc, ja aizrautīgi lieto saules aizsargkrēmus, pat nepamanīsi toņu atšķirību un krēms nebūs bieži jāmaina.”

Bet, ja Tu un Tavs pašreizējais tonālais krēms esat nešķirami vai bieži maini toņus, grima māksliniecei ir arī cits ieteikums.

“Mitrinātājs var pārāk daudz atšķaidīt tonālo krēmu, tāpēc patiešām iesaku izmantot mitrinošu bāzi – tikai pilienu –, kas izlīdzinās tonālo krēmu, vienlaikus uzlabojot grima noturību.”

Psst – tava iecienītākā mitrinošā bāze ir pieejama šeit

KĀ PADARĪT TONĀLO KRĒMU TUMŠĀKU?

foto: Publicitātes foto

BRONZERIS

Vienkāršākais veids, kā pielāgot tonālo krēmu vasarai, ir uzklāt izteiksmīga toņa bronzējošu līdzekli, kas veiksmīgi papildinās sejas grimu siltajā gadalaikā. Izklausās pietiekami vienkārši, taču ņem vērā: ir svarīgi pārāk neaizrauties ar bronzējošo līdzekli. (Zinām – vieglāk pateikt, nekā paveikt.)

“Es neieteiktu vienkārši sajaukt bronzējošo līdzekli ar tonālo krēmu un klāt to uz visas sejas – rezultāts nebūs veiksmīgs,” atklāj grima mākslinieks Mareks. “Bronzējošo līdzekli lietoju atsevišķi, lai varētu to stratēģiski uzklāt zonās, kur dabīgais iedegums veidojas intensīvāk. Rezultāts ir ticamāks, ja šo līdzekli pareizi uzklāj atbilstošajās sejas zonās (nevis uz visas sejas).”

Viņš arī min, ka reizēm ir ieteicams nelietot tonālo krēmu nemaz un vienkārši akcentēt savu vasaras iedegumu tikai ar bronzējošo līdzekli. “Tas vasarā rada ticamāku iedeguma efektu,” viņš atklāj.

TOŅU KOMBINĒŠANA

Ideja par sava iecienītākā tonālā krēma toņa mainīšanu uz nedaudz tumšāku izklausās vienkārša, taču patiesībā uzdevums ir nedaudz sarežģītāks.

“Svarīgi ir ņemt vērā, ka dažādi zīmoli piedāvā ļoti atšķirīgus toņus un to variācijas,” saka Viktorija. “ Bieži iesaku klientiem izvēlēties toni, kas vislabāk atbilst esošajam sejas tonim, un pēc tam izvēlēties vienu vai reizēm divus toņus tumšāku produktu no tā paša zīmola un tad sajaukt attiecīgo toni ar klientam vislabāk piemēroto.”

Arī grima māksliniece Jolanta iesaka: izvēloties vispiemērotāko tonālo krēmu, iegādāties toni, kas ir vistuvāk Tavam ādas tonim, un pēc tam iegādāties divus toņus tumšāku produktu. “Sajaucot abus toņus, ir iespējams iegūt dažādus variantus, pieskaņojot tos savai ādai jebkurā gadalaikā.”

Tāpēc – kad ir atrasta tīkamākā formula, vienkārši iegādājies divus produkta toņus un sajauc tos pēc nepieciešamības, pieskaņojot ādas tonim visu gadu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv