foto: Publicitātes foto
Ekoloģiski produkti un pārdomātas izvēles - Annas Rozītes ceļš pretim veselīgam dzīvesveidam
Dzīvesstils
2021. gada 25. oktobris, 14:01

Ekoloģiski produkti un pārdomātas izvēles - Annas Rozītes ceļš pretim veselīgam dzīvesveidam

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Latvijas lielākais un populārākais bioloģiskais eko veikals “Biotēka” nu ir daļa no Baltijā lielākā mazumtirdzniecības un e-komercijas tīkla “LIVIN”. “LIVIN” aicina un iedvesmo atklāt un izbaudīt veselīgu uzturu, dabiskus skaistuma rituālus, iepazīstina ar bioloģisko un dabīgo produktu priekšrocībām, saviem klientiem piedāvājot īpaši augstas kvalitātes ekoloģiskus produktus, ko var iegādāties deviņās tirdzniecības vietās visā Rīgā.

Kādreiz televīzijas personība, tagad uztura speciāliste medicīnas centrā Medfix, 36 gadus jaunā Anna Rozīte jau ilgstoši ir pievērsusies veselīgam un sabalansētam uzturam un jau vairākus gadus ir uzticama zīmola kliente. Anna uzskata, ka veselīgam dzīvesveidam ir jāvairo veselība, labsajūta un enerģija, nevis tas jāatņem. “Katram ir savi iemesli, kāpēc domāt par savu veselību. Man ir svarīgi domāt par savu veselību, jo saprotu, ka šajā ķermenī vēl kāds laiciņš būs jāpadzīvo un ar katru gadu tas vienkārši “nolietojas”. Es vēlos justies labi gan tagad, gan arī vēlāk, un tas ir cieši saistīts ar manu dzīvesveidu un ikdienas izvēlēm jau šajā laika periodā,” stāsta Anna Rozīte.

foto: Publicitātes foto

Uztura speciāliste min, ka pievēršoties veselīgam dzīvesveidam, ļoti būtiski cilvēkam ir uzdot jautājumu  sev – kāpēc man to vajag? Ko iegūšu, ja sākšu dzīvot veselīgāk un ko zaudēšu, ja palikšu turpat, kur esmu? Anna uzsver, ka veselīgs dzīvesveids nav par saņemšanos tas ir par apzinātām izvēlēm, kurām ir skaidri zināmi ieguvumi. Un noteikti jāsāk maziem solīšiem, mainot kaut ko sākumā pavisam nedaudz, ko ar laiku varēs kāpināt un ieviest aizvien jaunus ieradumus. Nevis visu uzreiz, bet kaut ko nedaudz un lēnām. Proti, pievērst uzmanību, lai vismaz vienā ēdienreizē pusi no šķīvja veido dārzeņi, reizi nedēļā pie kafijas tases neizvēlēties kādu kārumu, ieplānot treniņu vienu reizi nedēļā un piecu minūšu meditāciju, vai gluži vienkārši iet gulēt 30 minūtes ātrāk nekā ierasts. Tikai tad, kad šie elementi jau būs daļa no komfortablas ikdienas, papildiniet savu režīmu ar vēl kādu veselīgu aktivitāti vai ieradumu.

“Pirms uzsāku veselīgu dzīvesveidu biju liela saldummīle, mana ēdienkarte nebija pārāk sabalansēta, mēdzu grēkot ar miega stundām. Fiziskās aktivitātes man vairāk vai mazāk ir bijušas vienmēr, bet tomēr ne tik pārdomātas un regulāras kā šobrīd. Taču, kopš esmu pievērsusies veselīgam dzīvesveidam esmu novērojusi vairākas pozitīvas pārmaiņas – gan vizuālā ziņā, gan pašsajūtā. Man uzlabojās pašsajūta, āda, emocionālais stāvoklis utt. Un izmaiņas arī tajā, ka ļoti apzināti veltu laiku sev un ikdienas ieradumiem, kas man ir nepieciešami, lai justos labi. Nevis, ja pietiks laika, tad paēdīšu sabalansēti vai iešu vingrot, bet tieši otrādi - man ir konkrēti laiki saplānoti, kad es ēdu, kad vingroju, kad meditēju utt. un pārējo dzīvi pakārtoju tam,” savā pieredzē dalās Anna.

foto: Publicitātes foto

Viņa pati vairākas reizes nedēļā sāk savu dienu ar 10-15 minūšu meditāciju vai arī raksta “rīta lapas”, trīs reizes nedēļā apmeklē sporta zāli. Būtiski ir arī ieturēt vienmērīgu dienas ritmu, tādēļ Anna pakārto visu dienā saplānoto ēdienreizēm un fiziskajām aktivitātēm, nevis otrādi. Piemēram, stundu vai pusotru stundu pirms treniņa ir ieplānota ēdienreize, pusdienas plāno pēc fiziskām aktivitātēm, savukārt vakariņas jau ir kopīgas visai ģimenei. Viss pārējais dienā paveicamais tiek ieplānots starp ēdienreizēm un treniņiem.

Anna ir sens “Biotēkas” klients un šobrīd ir arī “LIVIN” klients. Šī veikala piedāvātos produktus viņa izvēlās to kvalitātes un labās uzturvērtības dēļ. Produktos uztura speciāliste īpaši novērtē to, ka tie ir ekoloģiski. Anna uzsver, ka kvalitatīvs ēdiens ir viens no svarīgākajiem stūrakmeņiem viņas veselīgā dzīvesveida pamatā.

Viņa arī atgādina, ka pievēršanās veselīgam dzīvesveidam nenotiek vienā dienā, jo tas prātam būtu pārāk liels stress. Tam ir jānobriest, lasot, mācoties un vērojot sevi, līdz  pārejas process šķiet dabīgs. Ne mazāk svarīgi ir pētīt savu pašsajūtu un ieradumus. Būtiski, ka ikviena pieredze pretim veselīgākam dzīvesveidam ir atšķirīga, tomēr Anna aicina būt uzmanīgiem un veselības jautājumos uzticēties profesionāļiem, lai izvairītos no mārketinga trikiem. Sabalansēta ēdienkarte, pilnvērtīgs miegs, regulāras fiziskās aktivitātes, elpas vērošanas meditācija, būšana dabā bez telefona – tas ir Annas “maģiskais piecinieks” jeb ikdienas veselīgā dzīvesveida paradumi.

foto: Publicitātes foto

Televīzijas personība ikdienā izmanto ļoti daudz “LIVIN” produktus. Pēdējā reizē, kad Anna viesojās “LIVIN” veikalā, viņa iegādājās Clearspring zirņu makaronus, Aiello lazdu riekstu sviestu. Viņa labprāt arī izvēlās “LIVIN” garšvielas – maltu papriku, ingveru un dilles. Viņas iepirkumu groziņā ieripojusi arī Bioplanete avokado eļļa un Keiko matcha.

Uztura speciāliste min, ka "LIVIN” piedāvātie produkti ir ekoloģiski un kvalitatīvs ēdiens ir viens no svarīgākajiem elementiem Annas rūpēs par sevi. Turklāt šie produkti, kurus viņa izvēlas ikdienā ir svarīgi, lai gatavotais ēdiens būtu gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts.

Rīgā ir deviņi “LIVIN” zīmola veikali. Tie atrodas tirdzniecības centros “Akropole”, “Rīga Plaza”, “Alfa”, “Spice Home”, lielveikalos “Sky” un “Sky&More”, kā arī Kr. Barona ielā 24/26 un Pulkveža Brieža ielā 33.

Jaunajiem "LIVIN" veikaliem ir vislielākais sortiments un tie kopā ar jauno e-veikalu livin.lv piedāvā pircējam vairāk nekā 4500 jaunus veselīgus, bioloģiskus un dabiskus produktus. Turklāt nākotnē zīmola izaugsmes stratēģija paredz pakāpeniski palielināt piedāvāto uztura bagātinātāju klāstu pat par 50% un lielāku veikalu atvēršanu tuvākajā nākotnē, iepazīstinot klientus ar svaigu pārtiku un vietējo Latvijas lauksaimnieku produkciju, piemēram, piena produktiem, sezonas augļiem un dārzeņiem, svaigu gaļu un saldētu pārtiku.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar LIVIN