foto: Pixabay.com
Mūsdienu verdzības upuris no Anglijas: "Man bija 13, kad kaimiņš uzlika roku uz ceļgala. Tad viss sākās..."
2021. gada 28. septembris, 04:25

Mūsdienu verdzības upuris no Anglijas: "Man bija 13, kad kaimiņš uzlika roku uz ceļgala. Tad viss sākās..."

Jauns.lv

Mūsdienu verdzībā izdzīvojusi sieviete atklāj, kā pārdota noziedznieku bandai seksuālajā verdzībā, un kā kļuvusi atkarīga no narkotikām pēc tam, kad 13 gadu vecumā viņu seksuāli izmantojis 70 gadus vecs kaimiņš.

Dženija, kuras vārds ir mainīts, mācījās sākumskolā, kad pirmo reizi uzsāka sarunu ar Kītu, kurš dzīvoja netālu. Drīz vien viņš meiteni uzaicināja pie sevis ciemos, veda uz skolu un pirka dāvanas.

"Ko tu man dosi pretī?"

Apmaiņā pret iepriekš minēto viņš pieprasīja seksu. Laika gaitā viņš Dženiju iepazīstināja ar citiem vīriešiem, kuri bija "daudz agresīvāki" un piedāvāja jaunietei alkoholu un narkotikas.

Pēc tam, kad Dženija tika pārdota noziedznieku bandai, kas gadiem ilgi viņu seksuāli izmantoja, viņa vērsās pēc palīdzības Pestīšanas armijā. Pēc divām stundām viņa tika aizvesta uz drošu vietu, kur speciālisti palīdzēja viņai saņemt vajadzīgo atbalstu.

Runājot kampaņas videoklipā, Dženija, kas bērnībā daudz laika pavadīja viena, atcerējās: "Es iepazinos ar Kītu, kad mācījos pamatskolā. Man bija seši gadi. Viņam bija suns, tāpēc pa ceļam uz skolu suni apmīļoju. Viņš vienmēr bija tuvumā, draudzīgs. Bija jauki, ka kāds ir tik ieinteresēts. Tad viņš ielūdza savās mājās, uzlika roku uz ceļgala. Un no turienes viss sākās."

Tēvs ģimeni pameta

Dženija ir jaunākā no trim māsām. Tēvs pameta ģimeni, kad viņa vēl bija maziņa, bet māte strādāja garas darba stundas, lai savilktu galus, vēsta "Daily Mail".  Dženijai bija 13 gadi, kad 70 gadus vecais Kīts sāka viņai dāvināt dāvanas un piedāvāja aizvest uz skolu.

"Es sapratu, ka tas nav pareizi, kad viņš sāka teikt: es to darīju tevis dēļ, ko tu darīsi manā labā?" Laika gaitā Kīts no Dženijas pieprasīja arvien vairāk. Dženija baidījās par notiekošo pastāstīt ģimenei:

"Es neteicu viņiem, jo Kīts vienmēr sacīja, ka tas ir noslēpums, un man bija kauns. No vietas, kuras nāku, sekss līdz laulībai bija slēgta tēma un par to bija apkaunojoši runāt."

Kļuva arvien vardarbīgāki

Vēlāk Kīts mājās uzaicināja arī citus vīriešus, skaidrojot Dženijai, ka viņa tiem ir parādā. "Viņi piedāvājā zālīti, narkotikas, alkoholu un bija daudz vardarbīgāki. Viņi laida tevi pa riņķi. Vīrieši pēc tam uzaicināja savus draugus un tīkls kļuva arvien lielāks."

17 gadu vecumā Dženija aizbēga un atrada vietu sieviešu patversmē. Tā bija pirmā no vairākām reizēm, kad viņa centās atrast palīdzību. Tomēr līdz tam brīdim viņa jau bija atkarīga no narkotikām.

"Es gāju atpakaļ. Tu vari censties un bēgt prom, bet tirdzniecība nozog tavu identitāti. Tāpēc tu kļūsti par to, par ko viņi tevi ir izveidojuši." Tad caur policiju viņa sazinājusies ar Pestīšanas armiju.

Divu stundu laikā organizācija viņu aizveda uz drošu vietu, kur speciālisti sniedza nepieciešamo atbalstu. "Ja nebūtu šī zvana Pestīšanas armijai, es būtu jau mirusi. Viņi neuzdeva jautājumus, nenosodīja, neuzspieda. Tu vienkārši jūties brīvi un droši."

Palīdzēt saviem labdariem

Dženija ir viena no mūsdienu verdzības izdzīvotājām, kura grasās kāpt lidmašīnā, lai lēktu ar izpletni un savāktu līdzekļus Pestīšanas armijai. Dens, kura vārds ir mainīts, dosies kopā ar Dženiju.

Pestīšanas armija sniedz speciālistu atbalstu visiem pieaugušajiem mūsdienu verdzības upuriem Anglijā un Velsā.

"Pestīšanas armija bija man blakus manos baisākajos dzīves mirkļos. Viņi deva cerību un palīdzēja atrast spārnus un pārliecību stāties pretī bailēm. Es gribu lēkt ar izpletni, lai savāktu naudu un viņi varētu turpināt būt blakus tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams. Es vēlos arī lidot!"

Dens tika nogādāts Pestīšanas armijā pēc tam, kad noliktavas vadītāji sāka piespiest viņu tirgot narkotikas. Viņi draudēja viņam un viņa ģimenei, kā arī nemaksāja par garajām darba stundām.

Tēmas