foto: Shutterstock
Psihoterapeits Armands Brants: "Šī brīža situācijā ģimenēm ir arī gaišā puse"
Kad ārkārtējā situācija valstī beigsies, cilvēki zinās, ka ģimenē var sarunāties, ka var runāt arī par sāpīgām lietām.
Bērni
2021. gada 24. februāris, 11:28

Psihoterapeits Armands Brants: "Šī brīža situācijā ģimenēm ir arī gaišā puse"

Mammamuntetiem.lv

Vai no šī brīža krīzes situācijas, kad daudzās ģimenēs ikdiena rit, bērniem mācoties un vecākiem strādājot attālināti, ir kaut kas arī pozitīvs? Kaut kas tāds, ko ir vērts saglabāt un paņemt līdzi, kad krīze beigsies? Par to raidījuma "Vecāku stunda" pirmajā sērijā sarunājas pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs un psihoterapeits Armands Brants.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tiešām eksistē arī gaišā puse," teic psihoterapeits Armands Brants. “Ja bērni aiziet uz skolu un atnāk vakarā sešos mājās, vecāki atnāk astoņos, ģimenei nav iespējas pabūt kopā, veidot saites, saskarsmi. Šajā gadījumā var veidoties ļoti veselīga saskarsme – ja cilvēki sāk sarunāties, izteikt to, kas viņiem nepatīk, kas ir sāpīgi, tad var veidoties saruna. Šī ir tā gaišā puse.”

"Kad ārkārtējā situācija valstī beigsies, cilvēki zinās, ka var sarunāties, ka var runāt arī par sāpīgām lietām. Ka var runāt par to, kas ir grūti, kas rada galvassāpes. Ka par to ir iespējams runāt un rast risinājumu sarunā," saka psihoterapeits Brants.

Viņš uzsver - tas var izveidoties par tuvām attiecībām starp bērniem un vecākiem, kuras saglabājas arī tad, kad bērni jau būs izauguši un aizgājuši prom no ģimenes. Tā ir iespēja vecākiem izmantot šo laiku, lai no savas puses veidotu šo saskarsmi. Lai bērni apgūtu šo iespēju, ka viņi var sarunāties ar saviem vecākiem. 

Ar mērķi sniegt vecākiem emocionālu atbalstu attālināto mācību laikā vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju ik piektdienu plkst. 14.30 kanālā “Re:TV” piedāvā jaunu TV raidījumu “Vecāku stunda”. Raidījums veidots kā divu speciālistu tematiska saruna, kurā sniegtas atbildes arī uz vecāku jautājumiem. “Vecāku stunda” būs skatāma katru piektdienu līdz 16. aprīlim. Sev ērtā laikā ierakstus varēs noskatīties ģimenes portālā “Mammamuntetiem.lv”.

Ja vēlies speciālistiem uzdot savu jautājumu, kas saistīts ar ģimenes dzīvi pandēmijas laikā, raksti uz fonds@mammamuntetiem.lv

Šajā piektdienā skaties speciālistu Nila Saksa Konstantinova un Lauras Valaines sarunu par tematu “Kā skolēns redz savu vecāku, ko sagaida no vecākiem krīzes situācijā?”. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās