foto: Shutterstock
Ko iesākt ar skolēnu uztura pakās iekļautajiem gaļas konserviem? Pavāra idejas
Bērni
2020. gada 26. novembris, 05:07

Ko iesākt ar skolēnu uztura pakās iekļautajiem gaļas konserviem? Pavāra idejas

Mammamuntetiem.lv

Tētis un pavārs Normunds Baranovskis dalās idejās, kā izmantot gaļas konservus, ko attālinātās mācīšanās laikā uztura pakās saņēmuši daudzi Latvijas skolēni. "Šādos konservos gaļa ir novārīta turpat, bundžā, ar garšvielām, tātad viss tur ir ēdams 100%," Mammamuntetiem.lv stāsta Normunds Baranovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Shutterstock

Gaļas konservus var apēst vienkārši uz maizes vai, izmantojot citos ēdienos. Pavārs Normunds Baranovskis iesaka tos likt zupās, mērcēs, sutinātajos kāpostos vai, piemēram, pīrādziņos.

"Konservu gaļa ir novārīta turpat, bundžā, ar garšvielām, tātad viss tur ir ēdams 100%. Ja noņemat konserviem pa virsu esošos baltos taukus, nemetiet tos ārā! Izmantojiet, piemēram, cepot kartupeļus – būs super gardi!" iesaka pavārs. Viņš gan norāda, ka arī konservu vidū pastāv tādi, kas ir labākas un sliktākas kvalitātes – ir tādi, kuros vairāk ir gaļas, citos vairāk ādas.

Idejas konservu gaļas izmantošanai:

* Ideāls pildījums pīrāgiem. Var ņemt jebkuru sāļo pīrāgu recepti (speķa pīrāgi, buljona pīrādziņi, sāļās tartes u.c) un pildījuma vietā izmantot konservu gaļu.

* Zupās un sautējumos. "Es parasti lieku zupā ar dārzeņiem un saknēm. Gaļu nedaudz paplucinu un lieku ar visiem taukumiem un želeju," iesaka pavārs. Viņš teic, ka konservus var uztvert kā gaļas buljona kubiņus, kas bagātinās zupas garšu.

* Sutinātos kāpostos. Konservi lieliski izmantojami, sutinot kāpostus!

* Mērcēs, ko pasniedz ar makaroniem, kartupeļiem, griķiem u.c. ēdieniem. "Svaigās maltās gaļas vietā var likt konservu gaļu, papildinot mērci, piemēram, ar zaļajiem zirnīšiem vai citiem dārzeņiem, kā arī ar saldo krējumu," padomos dalās Normunds Baranovskis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās