foto: Publicitātes foto
11 rotaslietu stila padomi, kas jāzina ikvienam
2020. gada 24. novembris, 06:00

11 rotaslietu stila padomi, kas jāzina ikvienam

Jauns.lv

Ar pareizi izvēlētām rotaslietām var panākt daudz - gan papildināt tēlu, gan arī sniegt kādu vēstījumu. Šobrīd rotaslietas pieejamas plašā izvēlē, tomēr, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, izvēloties rotaslietas, ieteicams pievērst uzmanību vairākiem faktoriem. Turpinājumā daži vērtīgi stila padomi, kas palīdzēs izvēlēties visskaistākās rotaslietas tieši Jums.

Nebaidieties no kontrastiem

Eksperimentējiet ar kontrastējošiem garumiem, formām, faktūrām, krāsām, lai padarītu koptēlu interesantāku.

Tas ir vienkārši: pārlūkojiet savu rotaslietu kolekciju un eksperimentējiet, veidojot dažādas kombinācijas. Pierakstiet vai nofotogrāfējiet sev tīkamos variantus, lai tad, kad tas nepieciešams, Jūs varētu tos izmantot.

Ziniet, kad apstāties

Jūs noteikti zināt, kā tas ir - dažkārt, kas par daudz, tas par skādi. Piemēram, ja Jūs uzliekat greznu un pamanāmu kaklarotu, iespējams, Jums nevajadzēs vēl arī iespaidīgas rokassprādzes.

Vai arī - ja Jums ir izsmalcināti zelta auskari, iespējams, Jūs varat iztikt bez greznas kaklarotas.

Rūpīgi izvēlieties auskarus

Auskari ir elements, kam dažkārt tiek pievērsts pārāk maz uzmanības. Tomēr tieši auskarus apkārtējie cilvēki ievēro visbiežāk. Izvēloties auskarus, vajadzētu ņemt vērā sejas formu, matu un acu krāsu, ādas toni.

Var būt tik ērti nēsāt vienu un to pašu auskaru pāri vairākas dienas vai pat nedēļas. Tomēr auskaru  mainīšana ir lielisks veids, kā papildināt un izcelt savu tēlu. Pamēģiniet katru dienu likt citus auskarus un vērojiet, kā mainās vēstījums, ko sniedzat pasaulei.

Laba vieta, kur sākt, ir pārskatīt visu auskaru kolekciju un izvēlēties tos, kuri ir bijuši aizmirsti nepieklājīgi ilgi. Varat arī izvēlēties jaunus auskarus, kas atsvaidzinās Jūsu kolekciju, ienesot tajā pavisam jaunas vēsmas.

Kombinējiet dažādus materiālus

Kādreiz tika uzskatīts, ka nav ieteicams kombinēt dažādu materiālu rotaslietas, taču tagad šis nerakstītais likums ir atcelts. Jo patiešām - zelta gredzeni lieliski sader ar sudraba rotaslietām.

Padomājiet arī par kuloniem, kas kontrastē ar ķēdītes krāsu, par gredzeniem, kas apvieno dažādas krāsas, par kaklarotām, kas sastāv no vairākiem materiāliem. Tas viss Jūsu tēlu padarīs interesantāku.

Pamēģiniet pieskaņot apģērbu pie rotaslietām

Klasiskā pieeja ir pieskaņot rotaslietas pie apģērba, bet varat pamēģināt arī otrādi - vispirms izvēlēties rotaslietas un tad pieskaņot tām apģērbu.

Izlemiet, ko akcentēt - apģērbu vai rotaslietas?

Svarīgi arī izlemt, uz ko liksiet akcentu - uz apģērbu vai aksesuāriem. Piemēram, ja izvēlaties blāvu, vienkāršu apģērbu, pamanāmas, uzmanību piesaistošas rotaslietas būs lielisks tēla papildinājums. Savukārt, pie koša un interesanta apģērba piestāvēs neuzkrītošas rotaslietas.

Izvēlieties, kam gribat pievērst uzmanību

Ja izvēlaties savu tēlu papildināt ar vairākām rotaslietām, izlemiet, kurai ķermeņa zonai vēlaties pievērst īpašu uzmanību - rokām, kaklam, ausīm? Tas palīdzēs saprast, kādām rotaslietām dot priekšroku, kā tās veiksmīgāk kombinēt.

Piemēram, ja Jums ir drosmīga kaklarota, kas pievērsīs uzmanību dekoltē zonai, tad izvēlieties smalkākus gredzenus un rokassprādzes.

Veltiet laiku eksperimentiem

Uzvelciet vienkāršu apģērbu un pie spoguļa izmēģiniet dažādas rotaslietu un citu aksesuāru kombinācijas. Nebaidieties eksperimentēt un likt kopā lietas, kas Jums iepriekš šķitušas pilnīgi nesavienojamas. Ir pārsteidzoši, cik daudz un dažādos veidos var uzlabot pavisam vienkārša apģērba izskatu.

Ja Jums nav daudz rotaslietu, varbūt ir laiks iegādāties jaunas? Smelieties iedvesmu internetā, aksesuāru katalogos, žurnālos, lai atrastu tieši Jūsu gaumei un stilam piemērotākās rotas. Izvēloties rotaslietas, pievērsiet uzmanību ne tikai to izskatam, bet arī ērtumam. Ja rotaslieta būs pārāk smaga vai neparocīga, Jūs to, visdrīzāk, nenēsāsiet - lai arī cik skaista tā būtu.

Ņemiet vērā savu stilu, nevis modes tendences

Lai arī modes tendences zināmā mērā ietekmē to, ko mēs nēsājam, tomēr pārāk daudz uz to paļauties nevajadzētu - vismaz ne uz savas gaumes un personības rēķina. Akli sekojot modei, Jūs riskējat pazaudēt savu neatkārtojamo stilu. Turklāt sekošana modei ir arī dārga.

Tā vietā mēģiniet izdomāt un pilnveidot savu stilu. Izvēloties rotaslietas, padomājiet, kā tās saskanēs ar Jūsu garderobi un stilu.

Padariet savas kaklarotas redzamas

Ja vien tas nav kāds sentimentāls kuloniņš, ko labprāt nēsājat zem apģērba, sekojiet līdzi, lai Jūsu kaklarota būtu labi redzama.

Piemēram, ja Jums ir apģērbs ar V veida kakla izgriezumu, izvēlieties rotaslietu, kas beidzas tieši izgriezuma vietā - tas darīs brīnumus. Garāka kaklarota, savukārt, lieliski piestāvēs apģērbam ar augstāku apkakli.

Pats svarīgākais noteikums - ignorējiet noteikumus

Pārkāpiet noteikumus pēc saviem ieskatiem. Apģērbam un rotaslietu izvēlei jābūt jautrai un jāsaskan ar Jūsu personību. Tas nozīmē, ka Jums ne vienmēr jāizvēlas saskaņoti rotaslietu komplekti - Jūs droši varat pārkāpt visus vispārpieņemtos stila noteikumus, ja vien to vēlaties.

Ja vēlaties papildināt savu rotaslietu kolekciju, aplūkojiet arī internetā esošo piedāvājumu. Piemēram, 220.lv interneta veikalā pieejamas skaistas rotaslietas visām gaumēm - atliks tikai izvēlēties savām vajadzībām piemērotākos variantus, lai mirdzētu gan ikdienā, gan svētkos!

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar www.220.lv