Skaistums
2020. gada 16. oktobris, 04:36

Lieko prom! Kas ir sejas pīlings, un kā izvēlēties sev piemērotāko

Una Ulme

Žurnāls "OK!"

Sākoties rudens sezonai, kad āda kļuvusi sausāka, novērojams elastības zudums un parādās hiperpigmentācija, ir īstais brīdis pīlinga procedūrām. Skaidrojam, kā iedala pīlingus, kādus uzdevumus tie risina un kā izvēlēties sev piemērotāko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konsultē Sintija Ščukina, kosmētiķe, Sintia Schukina Skin Care dibinātāja.

Mehāniskais pīlings

Šā pīlinga veida pamats ir skrubis, kas ar abrazīvu daļiņu palīdzību mehāniski attīra ādu no netīrumiem un atmirušām raga šūnām. Skrubji var saturēt gan dabiskas abrazīvās daļiņas (sasmalcinātas riekstu čaumalas, ogu sēklas, kafijas pupiņas, cukuru u. tml.), gan kosmētiski ražotas mikrogranulas, kas maigi attīra ādu, to netraumējot.

“Skrubis ar abrazīvām daļiņām jāklāj uz viegli samitrinātas ādas, tad ar vieglām kustībām jāiemasē ādā. Galvenais – nepārcensties, lai netraumētu ādu. Sievietēm, kam ir plāna, jūtīga, kuperoza āda, šis pīlinga veids nebūs piemērotākais, to neieteiktu arī aknes gadījumā, jo abrazīvs skrubis var izplatīt infekciju pa visu seju,” uzsver Sintija Ščukina.

foto: Publicitātes foto
Kosmētiķe Sintija Ščukina.

Papildus attīrīšanai var izmantot dažādas palīgierīces, piemēram, birstītes un īpašas šim mērķim paredzētas ierīces, ko lieto mājā. Veicot šo pīlinga veidu salonos, lieto aparāttehnoloģijas (brosāža, mikrodermabrāzija, mikroslīpēšana u. tml.), tomēr šis tik un tā tiek uzskatīts par vieglāko pīlinga veidu, kas pamatā skar ādas virsējo slāni. Mehāniskais pīlings uzlabo ādas mikrocirkulāciju, samazina poras un mazās krunciņas, kā arī izlīdzina ādas virsmu.

Šobrīd aktuālākā salona procedūra ir Hydrafacial hidrodermabrāzija, kuras laikā ar vakuuma, speciālu uzgaļu un speciālu aktīvo serumu palīdzību tiek apvienota mehāniska un ķīmiska iedarbība. Āda tiek intensīvi attīrīta, un tajā papildus tiek ievadītas aktīvās vielas, kas atjauno, mitrina, gaišina un atsvaidzina ādu.

Jāsön skrubis sejai ar aprikožu eļļu un valriekstu pulveri. Attīra seju no netīrumiem un kosmētikas, kā arī nodrošina dziļu poru attīrīšanu. Piemērots arī vīriešiem – palīdz sagatavot ādu pirms skūšanās. Maksā 9,95 EUR. 

The Skin House Cacao Sugar Black Head Out poras attīrošs skrubis sejai. Kakao ekstraktu un melno cukuru saturošais skrubis efektīvi attīra deguna un zoda ādas poras no netīrumiem un nosprostojumiem. Maksā 14,99 EUR.

Collistar Melting Exfoliating Face Gel želejveida skrubis. Sastāvā cukura mikrogranulas, kas, viegli iemasētas ādā, izšķīst, to maigi attīrot, un padarot gludu, mirdzošu un dzīvīgu. Idro-Attiva® komplekss un peonijas ekstrakts mitrina un atjauno ādu. Maksā 24,49 EUR.

Enzīmu/skābju pīlings

Pats maigākais ir enzīmu pīlings, kurā tiek izmantoti no augiem (papaijas, ananasa, zaļajiem āboliem u. tml.) iegūti enzīmi. Produkti, kuru sastāvā ir šie enzīmi, maigi uzbriedina atmirušās raga šūnas, līdz tās dabiski nolobās, un sejas āda kļūst veselīgāka un svaigāka. “Šo pīlingu var droši izmantot arī sievietes, kam ir ļoti jutīga āda, jo tas patiešām ir ļoti maigs. Tāpat to iesaka taukainai un problemātiskai ādai, arī aknei, jo tas regulē tauku sekrētu,” saka speciāliste.

Patlaban ļoti populāra ir kosmētika, kuras sastāvā ir skābes. Mājas lietošanai maksimālā skābju koncentrācija ir līdz aptuveni 15%, bet tas ir pietiekami, lai risinātu ļoti plašu problēmu loku – sākot no pigmentācijas un ādas toņa izlīdzināšanas, beidzot ar pretnovecošanās efektu. Šis pīlinga veids ir piemērots arī problemātiskai ādai, jo normalizē pārmērīgu tauku izdalīšanos un novērš izsitumu veidošanos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

“Lielākas koncentrācijas skābes lieto tikai salonu procedūrās, piemeklējot ādas tipam un problēmai atbilstošāko skābju veidu, uzklāto slāņu daudzumu un ekspozīcijas ilgumu. Pēc šādas procedūras var novērot īslaicīgu apsārtumu un tūsku, toties efekts parasti ir izcils – āda ir svaigāka un stingrāka, tonis vienmērīgāks,” skaidro Sintija Ščukina.

Populārākās un efektīvākās skābes

Glikolskābe. Atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, uzlabo šūnu reģenerāciju, atbrīvo ādu no noguruma pazīmēm.

Pienskābe. Izcili mitrina un stimulē hialuronskābes sintēzi.

Salicilskābe. Samazina pārmērīgu tauku izdalīšanos, palīdzot risināt izsitumu problemātiku.

Mandeļskābe. Gaišina ādu, mazina pigmentāciju, stimulē ādas pašatjaunošanos.

Is Clinical Warming Honey attīrošs pīlings. Maigas konsistences dziļi attīrošs pīlings, kas satur medu, papaijas enzīmus, zaļās tējas ekstraktu. Sasilda ādu un maigi attīra to. Uzlabo ādas dabiskās aizsargspējas, antibakteriāls efekts. Maksā 53 EUR.

ESPA Optimal Skin Pro Cleanser pīlinga maska. Gelveida produkts ar trīskāršu iedarbību, kas maigi eksfoliē ādu, attīra to un vienlaikus mitrina. Sastāvā moringa sēklu ekstrakts, jojoba mikrosfēras un ķirbja enzīmi, kas atsvaidzina ādu un piešķir tai tūlītēju mirdzumu. Maksā 55 EUR.

Vichy Duo Glow pīlinga maska. Trīskāršas iedarbības produkts – vulkāniskās izcelsmes iežu graudiņi mehāniski attīra ādu, augļskābes noloba atmirušās šūnas, vitamīns C izgaismo ādas toni. Atsvaidzina ādu, padara to gludu, elastīgu un starojošu. Maksā 3,80 EUR (2 gab.).

Mádara AHA pīlinga maska. Sastāvā esošās augļskābes padziļināti attīra ādu, stimulējot šūnu atjaunošanos, atbrīvo poras, padara ādu gludāku, svaigāku un gaišāku. Uzlabo citu kosmētikas produktu uzsūkšanos. Maksā 24,95 EUR.

Fizikālais pīlings

Šis pīlinga veids attiecas uz dažādām aparātprocedūrām, kurās tiek izmantota ultraskaņa, galvaniskā strāva, lāzera enerģija u. tml. Par populārāko tiek uzskatīts ultraskaņas pīlings, kas līdzās attīrīšanai spēj noregulēt svārstību frekvenci šūnās un nedaudz paaugstina audu temperatūru, tādējādi uzlabojas šūnu atjaunošanās procesi.

Ultraskaņas pīlings uzlabo mikrocirkulāciju un palīdz procedūras laikā izmantoto kosmētiku ievadīt dziļākos ādas slāņos. Šobrīd pieejami arī daudzi ultraskaņas pīlinga aparāti, kas paredzēti lietošanai mājās un palīdz saudzīgi attīrīt ādu, neapmeklējot salonu.