Attiecības
2020. gada 30. septembris, 05:03

Brižita Makrona pirms viesošanās Latvijā pārsteidz ar negaidītu atzīšanos

Jauns.lv

Francijas pirmā lēdija Brižita Makrona, kura kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un valsts delegāciju šobrīd viesojas Latvijā, īsi pirms vizītes pārsteigusi ar negaidīti atklātu atzīšanos Francijas izdevumam "Elle". Makrona kundze atcerējusies savas izjūtas 21 gada vecumā, kad viņa pirmoreiz bija kļuvusi par māmiņu.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona sievai, 67 gadus vecajai Brižitai Makronai ir trīs bērni. Viņi dzimuši kopdzīvē ar pirmo vīru Andrē Luī Ozjēru (viņu laulība ilga no 1974. līdz 2006. gadam). Tagad Brižitai Makronai jau ir septiņi mazbērni.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press

Intervijā Francijas izdevumam "Elle" Makrona atklājusi, cik neapskaužami jutusies, kad 21 gada vecumā viņai piedzimis pirmais bērns. Pametot dzemdību nodaļu, Brižitai bijusi pilnīga bezspēcības sajūta, un atbildība par tikko dzimušo zīdainīti radījusi patiesas bailes. "Es baidījos, ka nezināšu, ko darīt, baidījos, ka viņam kaut kas notiks. Pirmās trīs nedēļas viņš kliedza dienu un nakti," vairāk nekā 40 gadu senos notikumus atcerējusies Francijas prezidenta kundze.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press

"Netiek daudz runāts par to, cik vientuļas un bezspēcīgas var sajusties jaunās māmiņas," ar nožēlu piebildusi Makrona, "kad 21 gada vecumā uzreiz pēc pirmā bērna piedzimšanas stāvēju pie slimnīcas un gaidīju, kad man pakaļ atbrauks vecāki, man gribējās pagriezties, skriet atpakaļ uz dzemdību nodaļu un noslēpties tur."

Veselas trīs nedēļas mazais raudāja teju bez apstājas, taču izsauktā ārste sacīja, ka bērnam nekas nekaiš. Diemžēl, kā vēlāk izrādījās, Brižitas dēliņam bija nopietnas veselības problēmas (kādas - to Makrona neatklāj), un vajadzēja pat veikt operāciju.

Uzsverot, cik smagi likteņa pārbaudījumi dažkārt ir jāizdzīvo sievietēm, Makrona norādījusi - domājot par bērnu veselību un drošību, obligāti ir jādomā arī par palīdzību mātēm.

foto: Jacques Witt/SIPA/Shutterstock/ Vida Press

Brižitas Makronas pirmā laulība ilga no 1974. līdz 2006. gadam, tajā dzimuši trīs bērni, kas nu jau dāvinājuši viņai kopumā septiņus mazbērnus. Pirmdzimtajam Sebastianam tagad jau ir 45 gadi, viņš ir inženieris un sabiedriskās domas pētījumu aģentūras viceprezidents.  

foto: Alfonso Jimenez/Shutterstock/ Vida Press
Brižitas Makronas vecākā meita Lorensa Ozjēra ar ģimeni.

Brižitai ir arī divas meitas - Lorensa Ozjēra-Žordāna un Tifena Ozjēra. Viena ir ieguvusi kardioloģes profesiju, bet otra ir juriste. Starp citu, jaunākā meita mācījās vienā klasē ar Brižitas pašreizējo vīru Emanuelu Makronu.

foto: Alfonso Jimenez/Shutterstock/ Vida Press
Ar jaunāko meitu Tifenu Ozjēru.

Laulība ar finansistu Ozjēru tika šķirta 2006.gadā, bet jau pēc gada Brižita kļuva par Brižitu Makrona kundzi.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press

Emanuels un Brižita nolēmuši, ka viņu savienībā bērnu nebūs. To pateica pats Makrons kādā TV intervijā pirms vairākiem gadiem. "Mēs tā izlēmām, un tā nebija mana savtīga vēlme. Izvēli veicu jau sen, ņemot vērā mūsu vecuma starpību. Man nav nepieciešami mani bioloģiskie bērni, jo šo mīlestību es varu dot Brižitas mazbērniem," izteicies Makrons. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona - laimīgi precējušies kopš 2007. gada

gallery icon
92