Stila jaunumi
2020. gada 4. augusts, 04:57

Kāpēc maksāt stilistiem? Slavenas sievietes, kuras pašas zina, ko vilkt mugurā

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms pāris desmitgadēm stilisti izveidoja veselu industriju no Holivudas zvaigžņu pucēšanas preses kampaņām, apbalvošanas ceremonijām, prezentācijām u. c. Tērps no dizainera šovrūma līdz sarkanajam paklājam mēro sarežģītu ceļu, tāpēc vien ir pārsteidzoši, ka ir slavenības, kuras uzskata, ka pašas spēj ar šo tikt galā.

Stilists koferī

„Jūs gribat teikt, ka viesnīcas numuriņā ir cilvēks, kurš no kofera izņem drēbes un tavā vietā tās sagatavo? Patiešām? Vai tā ir tikai fantāzija? Varu jums atklāt, ka manā koferī bez manis neviena cita nav,” jau gadiem aktrise Tilda Svintone pati sev ir stiliste un izvēlas savam androgīnajam stilam atbilstošāko no luksusa modes zīmoliem Chanel un Haider Ackermann. Un veiksmīgi.

foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press

Tilda Svintone - unikāla aktrise, kino un modes tīrradne

gallery icon
24

Bezmaksas

„Man nepatīk ideja, ka ir jāmaksā cilvēkam, kurš teiks, kas man labi vai slikti izskatās. Ja apģērbā nejūtos kā pati, kādēļ man tas būtu jāvelk?” finanses ir aktrises Dženuarijas Džonsas arguments.

foto: Rob Latour/Shutterstock/ Vida Press

Bez zelta untumiem

Saseksas hercogienes grima mākslinieks Daniels Mārtins ir atklājis – lai arī Megana Mārkla gadiem ilgi ir sadarbojusies ar stilisti Džesiku Mulroniju, lielākoties par apģērbu un stilu rūpējoties viņa pati.

„Meganai nav stilista, viss, ko viņa valkā, ir pašas izvēlēts. Neticami, ka viņa to visu paspēj. Maldīgs ir pieņēmums, ka viņa dzīvo zelta pilī ar padotajiem, kuri gatavi izpildīt katru karalisko untumu. Tā nav patiesība... Pagājušomēnes pirms publiska pasākuma sēdējām ar suņiem, pļāpājām, un viņa lakoja nagus. Izņemot kāzu organizēšanu, viņa pati sev uzliek meikapu un izvēlas apģērbu.”

foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press

Meganas Mārklas topošās māmiņas stils

gallery icon
25

Hercogienes Meganas tērpi Dienvidāfrikas vizītes dienās

gallery icon
33

Megana Mārkla iecienījusi matus siet mezglā

Megana Mārkla iecienījusi matus siet mezglā.

gallery icon
16

Megana Mārkla garajās biksēs

Megana Mārkla garajās biksēs.

gallery icon
28

Lai neviens nav vainīgs

Lai gan aktrise Olīvija Manna ik pa laikam izmanto stilistes Mikaelas Erlangeras pakalpojumus, visbiežāk, lai neizdošanās gadījumā nevarētu vainot nevienu citu, pati sev piemeklē apģērbu: „Vienīgais iemesls, kāpēc neizmantoju stilista funkcijas, – ja jūtu, ka izgāzīšos, labāk, lai tas ir uz manu atbildību.”

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press

Patstāvīga

Burleskas dejotāja Dita fon Tīsa garderobē miksē kā luksusa, tā vintāžas modes izstrādājumus un, lai būtu autentiska, izvēlas iztikt bez pavadošās stila svītas: „Vienīgā modernā slavenība, kuru apbrīnoju, ir aktrise Diāna Krīgere. Viņa ir kā es, mēs pašas – bez pavadošā personāla – izvēlamies drēbes.”

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press

Nebūt kā visas

Viena no Holivudas stilīgākajām sievietēm – aktrise Diāna Krīgere – bieži akcentē faktu, ka neizmanto stilista pakalpojumus: „Pati sev izvēlos drēbes. Sarkanā paklāja pasākumiem kleitas aizņemos no dizaineriem. Tā ir vieglāk – nav jāiepērkas un apģērbu varu atdot atpakaļ. Atskatoties uz senākām fotogrāfijām (ar stilistu), domāju: „Ak Dievs, es neizskatos pēc sevis.” Ar stilista palīdzību sāku izskatīties tāpat kā visi, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc atgriezos, kur sāku, – pie sevis pašas.”

foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Diana Krīgere tiek uzskatīta par vienu no Holivudas stilīgākajām sievietēm.

Diana Krīgere, kuru uzskata par vienu no stilīgākajām aktrisēm Holivudā

gallery icon
58

Mamma – labākais stilists

Aktrise Kamilla Bella ir atzinusies, ka izmanto neprofesionāla stilista, tas ir, mammas, stila konsultācijas: „Bērnībā biju labāk ģērbtais bērns. Mamma man ir iemācījusi visu. Un kāpēc neizvēlēties to, kas ir līdz šim izdevies? Zinu, ka mammai nebūs nekādu slēptu nolūku.”

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press

Bez starpniekiem

Arī cita Holivudas labāk ģērbtā aktrise – Bleika Laivlija – ir stiliste pati sev. „Mīlu dizainu un mīlu modi, tas ir vēl viens veids, kā būt radošai. Sarežģītākais ir pētīt aktuālās modes skates, veikt ekrānuzņēmumus un dizaineriem pieprasīt tērpus. Bet man ir asistents, kurš palīdz apģērbus sagādāt, un lielākais ieguldījums ir manas personīgās attiecības ar dizaineriem.”

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press

Kulta aktrise Bleika Laivlija

gallery icon
29