2020. gada 9. jūlijs, 17:29

"Es negribu mirt," 31 gadu veca sieviete pirms nāves asarām acīs sniedz godīgu interviju

Jauns.lv

31 gadu veco Kelliju Smitu no Lielbritānijas pieveica smaga onkoloģiska slimība. Neilgi pirms nāves viņa sniegusi atklātu interviju. Tajā Kellija godīgi atzīst, ka dusmojas uz koronavīrusu un ārstiem, kuri viņas ārstēšanu bija apturējuši Covid-19 dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kellija cieta no zarnu vēža, un viņa nespēja valdīt asaras, uzzinot, ka ārsti pandēmijas laikā ir apturējuši viņas ārstēšanu. 31 gadu vecā Češīras iedzīvotāja ar vēzi cīnījās trīs gadus. Pēc ķīmijterapijas viņai bija uzlabojumi, bet ne uz ilgu laiku.

Kellija ir mamma mazam dēliņam, un viņu ļoti uztrauca situācija, ka viņas slimības ārstēšanā nav progresa, neraugoties uz aktīvu cīņu ar to. Un tad pēkšņi notika brīnums - beidzot terapijai bija labs rezultāts, ziņo Daily Mail.

Ārsti bija pārliecināti: var paņemt nelielu pārtraukumu. Bet uzreiz pēc tam valsti un visu pasauli pārņēma ar Covid-19 pandēmija. Ārsti metās cīņā ar infekciju, bet onkoloģisko slimnieku ārstēšanā tika paņemta pauze. Neraugoties uz pacientes lūgumiem samazināt pārtraukuma periodu un turpināt ārstēšanu, terapija netika atsākta.

Savā pirmsnāves intervijā 31 gadu vecā Kellija ar asarām acīs atzīstas, ka negrib mirt.

“Es esmu šausmās. Man tik ļoti bail. Es nevēlos mirt, es jūtu, ka vēl daudz ko neesmu izdarījusi savā dzīvē. Man bail, un es ļoti dusmojos uz koronavīrusu un uz ārstiem," viņa teica.

Britu prese vēstī, ka Kellijas veselībai un dzīvībai sešu nedēļu pārtraukums izrādījās kritisks. Viņai tāpat arī nebija iespējas atvadīties no sava mazā dēla un vīra - pandēmijas dēļ viņus nelaida palātā. Pēdējos dzīves mirkļos pie Kellijas ļāva nākt tikai viņas mammai.