Bērni
2020. gada 22. jūnijs, 04:53

"Ja nedzemdēsi tagad, būs jādodas uz slimnīcu..." Emocionāls mājdzemdību FOTOSTĀSTS

Jauns.lv

Pēc vairāk nekā 15 stundām, kas jau bija aizvadītas dzemdībās, Karla Lopeza Rangela saņēma brīdinājumu no vecmātes – ja tu nedzemdēsi tagad, mums būs jāsteidz uz slimnīcu, tomēr tā bija pēdējā vieta, kur kontrakciju nomocītā un nogurusī Karla gribēja būt.

Meksikas ģimenes mājdzemdību stāsts

gallery icon
23

Meksikas galvaspilsētu Mehiko smagi skāris Covid-19 vilnis. Iztapalapa, ne pārāk turīgs rajons Mehiko, kļuvis par pilsētas pandēmijas epicentru. Tur dzīvo arī  Karla un viņas vīrs Migels Floress Torress.

Iztapalapas apkārtnes krematorija darbojas diennakts režīmā, lai tiktu galā ar cilvēku mirstīgajām atliekām, kas turpina un turpina krāties.

Sākoties pandēmijai un ieviestajiem ierobežojumiem, Migels uz laiku palika bez darba, bet vienīgā slimnīca, kuru pāris varēja atļauties, nešķita gana droša, jo tur tagad uzņem Covid-19 pacientus. Abi bažījās, ka radību laikā Karla varētu inficēties ar vīrusu, tāpēc, tuvojoties noliktajam datumam, pāris izmisīgi sāka lūkot pēc alternatīvām, kas varētu palīdzēt izvairīties no došanās uz stacionāru.

“Man šķita, ka tas ir pārlieku riskanti. Mani ļoti satrauca doma, ka es nezināšu, kas var notikt, ja došos uz slimnīcu,” saka Karla.

24 gadus vecie meksikāņi pārcēlās uz mazu dzīvoklīti Mehiko apkaimē, kur vīrusa izplatība ir zemāka, noalgoja vecmātes, kuras specializējas mājdzemdībās, un lielveikalā “WalMart” nopirka piepūšamo baseinu.

Šis gadījums ir netipisks, jo oficiālie dati parāda, ka vairāk nekā 90% dzemdību Mehiko notiek slimnīcās.

Pārim jau ir viens bērns, taču Karla nebija gatava tam, cik sāpīgas ir dabiskās dzemdības. Laižot pasaulē pirmo dēliņu Angelu, slimnīcas personāls viņu tik ļoti sazāļoja, ka sieviete teju vai nejuta savu ķermeni, bet šoreiz viss bija citādāk.

Kad jau 15 stundas kontrakcijas sāpju nomocītā Karla līdz spēku izsīkumam bija pūlējusies laist pasaulē otro bērniņu, vecmāte pabrīdināja, ka nu ir jādzemdē, nav variantu, tāpēc viņa iekāpa piepūšamajā baseinā, kas bija piepildīts ar siltu ūdeni, un sakopoja pēdējās spēka pilītes, lai sāktu spiest.

Pūles drīz vien vainagojās panākumiem un pasaulē nāca 3,5 kilogramus smags un veselīgs puika Sabino Joehī.

Jaunu saslimšanas gadījumu skaits Mehiko tikmēr turpina augt, tāpēc Karla un Migels nesteidz doties tur, kur varētu inficēties, bet abi tomēr cer, ka drīz, kad karantīna beigsies, varēs apmeklēt parkus un zooloģiskos dārzus. “Mēs gribam baudīt to brīvību, kas piemīt bērniem. Īpaši, kad viņi vēl maziņi,” saka Karla.