foto: imago images / Beautiful Sports
Par "pasaules seksīgāko sportisti" dēvētā skrējēja atsaka "Playboy" piedāvājumam
Alīsa Šmita.
Dzīvesstils
2020. gada 14. maijs, 15:03

Par "pasaules seksīgāko sportisti" dēvētā skrējēja atsaka "Playboy" piedāvājumam

Jauns.lv

Alīsa Šmita ir vidējo distanču skrējēja no Vācijas, kura Austrālijas "Busted Coverege" lasītāju aptaujā atzīta par "pasaules seksīgāko sportisti". 21 gadu vecā vāciete gan pati nav sajūsmā par šo novērtējumu.

Šmita Vācijas žurnālam "Bild" atklāj, kā kādu vakaru pēkšņi kļuva populāra sociālajā tīklā "Instagram", pati to nemaz nevēlēdamās. "Kādu vakaru sēdēju savā gultā un pamanīju, ka mans sekotāju skaits pēkšņi sāk pieaugt. Pirms tam man sekoja apmēram 12 tūkstoši, bet nu tas pēkšņi pieauga par vairākiem simtiem minūtes laikā," izbrīnīta bijusi 21 gadu vecā skrējēja.

Drīz vien brālis Alīsai pavēstījis, ka par viņu raksta vairāki portāli. "Kad ievadīju meklētājā savu vārdu, nespēju noticēt tam, ko redzu. Tur bija raksti vairākās valodās. Dažas pat nesapratu," stāsta vācu sportiste. "Viss notika tikai tāpēc, ka "Busted Coverage" bija mani pasludinājis par seksīgāko sportisti pasaulē."

Tagad Alīsai Šmitai "Instagram" seko vairāk nekā 800 tūkstoši cilvēku un viņa šajā sociālajā tīklā ir viena no populārākajiem Vācijas sportistiem. Pat tenisa superzvaigznei Angelikai Kerberei ir mazāk sekotāju nekā Alīsai - vien 658 tūkstoši.

"Pat nezinu, kāpēc tā ir. Endžija Kerbere ir slavenākā mūsdienu vācu sportiste. Viņa ir sporta ikona. Manā gadījumā tā nepavisam nav. Pati esmu šokēta, ka tik daudz cilvēku ir izvēlējušies man sekot," pārsteigumu par tik plašu uzmanību pauž Šmita. 

Viņai gan nepatīk tituls "pasaules seksīgākā sportiste", kaut tas atnesis popularitāti un vairākus finansiāli izdevīgus piedāvājumus.

Pievilcīgā vāciete tagad potenciālos sadarbības partnerus interesē arī kā modele. Tiesa, sportiste pati par to sajūsmā neesot. "Pašlaik no daudziem piedāvājumiem atsakos, jo tiem nav vietas manā dienaskārtībā," saka vieglatlēte, neslēpjot, ka saņem arī dīvainas ziņas "Instagramā".

Pie Šmitas vērsies arī žurnāls "Playboy", taču arī tas saņēmis atteikumu. "Es atmetu šo piedāvājumu," viņa saka, uzsverot, ka vēlas veltīt visu enerģiju, lai attīstītu savu karjeru skriešanā.  

Sporta pasaulē 21 gadu vecā Alīsa vēl pieaugušo konkurencē nav paguvusi sevi pierādīt, taču jauniešu sacensībās gan parādījusi vērā ņemamus rezultātus.

foto: action press/ Vida Press

Pirms dažiem gadiem viņa Vācijas izlasei palīdzēja izcīnīt sudrabu Eiropas jauniešu (līdz 20 gadiem) čempionātā stafetē 4x400 metros. Pagājušajā gadā viņa palīdzēja izlasei tikt pie bronzas medaļas Eiropas jauniešu (līdz 23 gadiem) čempionātā.

Alīsa tiek uzskatīta par vienu daudzsološākajām Vācijas sportistēm, kura reāli pretendē uz piedalīšanos Tokijas olimpiskajās spēlēs, kas gan nu pārceltas uz 2021. gadu.

Kaut arī patlaban viņa nav apmierināta ar saņemto milzu uzmanību, iespējams, daži kolēģi mazliet apskauž jauno un pagaidām maz sasniegušo atlēti.

"To man neviens nesaka. Nezinu, ko runā man aiz muguras. Jebkurā gadījumā - es vienmēr esmu skaidri teikusi, ka vēlos koncentrēties uz sportu. Un tieši šādi es vēlos būt novērtēta - kā sportiste." 

Pasaules seksīgākā sportiste Alīsa Šmita

Vienam māte, citam meita, bet vēl trešajam kleita - tituli "skaistākais", "seksīgākais", "pievilcīgākais" allaž ir ļoti subjektīvi, tomēr daudzviet pasaulē ...

gallery icon