2020. gada 26. februāris, 14:03

"Mani sazāļoja, izvaroja un turēja gūstā" - britu dziedātāja Dafija atklāj, kāpēc 10 gadus nozudusi no skatuves

Jauns.lv

Britu dziedātāja Dafija (īstajā vārdā Eimija Anna Dafija) pēc 10 gadu klusēšanas savā "Instagram" profilā ievietojusi dramatisku vēstījumu, kurā atklāj iemeslu, kāpēc pēkšņi nozudusi no skatuves. Izrādās, sieviete bijusi emocionāli sagrauta pēc piedzīvotās vardarbības.

35 gadus vecā dziedātāja slavu iemantoja 2008.gadā ar hitu "Mercy". Tam sekoja vēl vairāki veiksmīgi singli, bet pēkšņi dziedātāja nozuda no mūzikas industrijas, nedodot faniem par sevi ziņu.

Tagad Dafijas oficiālajā "Instagram" kontā atklāts īstais iemesls - dziedātāja tikusi sazāļota, izvarota, un vairākas dienas turēta gūstā. Šī atzīšanās arī ir vienīgais ieraksts Dafijas "Instagram" profilā.

"Jūs spējat tikai iedomāties, cik reižu esmu domājusi par šo rakstīt. Par veidu, kā to uzrakstīt, kā justies pēc tam. Neesmu līdz galam pārliecināta, kāpēc tieši tagad ir īstais laiks un kas man liek justies tik atbrīvotai, lai runātu. Es nespēju to izskaidrot," iesāk mūziķe. "Daudzi no jums ir domājuši, kas ar mani noticis, kur es esmu pazudusi un kāpēc. Ar mani sazinājās žurnālists, viņš atrada veidu, kā likt man runāt, un es viņam pagājušajā vasarā pastāstīju visu. Viņš bija laipns un es jutos apbrīnojami, beidzot runājot."

foto: REUTERS/SCANPIX
Dziedātāja Dafija 2009.gadā

"Patiesība ir tāda, ka mani izvaroja, sazāļoja un vairākas dienas turēja gūstā," mierinot atbalstītājus, ka tagad viss ir kārtībā, atklāj Dafija. "Protams, es izdzīvoju. Atlabšana prasīja kādu laiku. Nav viegli to pateikt. Pēdējā desmitgadē es tūkstošiem reižu izjutu vēlmi atkal sirdī just saules gaismu, tagad tā tur ir. Jūs jautāsiet, kāpēc es neizmantoju savu balsi, lai izteiktu sāpes? Es pasaulei negribēju rādīt skumjas savās acīs."

"Es sev jautāju, kā gan es varu dziedāt no sirds, ja tā ir salauzta? Un lēnām tā atlaba," vēstīts dziedātājas ierakstā. Noslēgumā Dafija pateicas visiem par atbalstu un laipnību pēdējo gadu laikā.

View this post on Instagram

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Velsā dzimusī dziedātāja Dafija slavas virsotni iekaroja 2008.gadā, kad viņas debijas albums "Rockferry" ierindojās Lielbritānijas topu 1.vietā. Tas kļuva par pārdotāko albumu Apvienotajā Karalistē 2008.gadā un visā pasaulē tika pārdoti vairāk nekā 6 miljoni kopiju.

2009.gadā Dafija ieguva "Grammy" balvu par labāko popmūzikas albumu. 2010.gadā klajā nāca dziedātājas otrais albums "Endlessly", pēc kā arī māksliniece no mūzikas industrijas nozudusi. 2011.laikā klīda runas, ka dziedātāja paņēmusi pauzi, jo viņas otrais albums nav guvis lielus panākumus.