foto: Unsplash
Vīrietis neziņā: "Draudzene intīmos brīžos uzvedas tik skaļi, ka tas jau kļūst par problēmu" (18+)
Attiecības
2019. gada 3. decembris, 13:59

Vīrietis neziņā: "Draudzene intīmos brīžos uzvedas tik skaļi, ka tas jau kļūst par problēmu" (18+)

Jauns.lv

Jauns pāris nolemj īrēt dzīvesvietu kopā ar draugiem. Par šādu lēmumu varētu vien priecāties, ja nebūtu kāda apstākļa, kurš saistīts ar viņu intīmo dzīvi. Jaunā sieviete seksuāla uzbudinājuma brīžos uzvedas tik skaļi, ka teju visa māja tūlīt pat uzzina, kas tajā mirklī notiek. Vīrieti šāda draudzenes uzvedība mulsina un pat atņem vēlmi mīlēties. Ko darīt?

Ar šādu jautājumu izdevuma "The Guardian"padomu sadaļā vērsies viņas partneris. Tālāk - viņa aprakstītā situācija, pēc tam - psihoterapeites komentārs.

"Kad nodarbojamies ar seksu, mana draudzene kļūst ļoti skaļa. Viņa sāk skaļi elsot, runāt par intīmām tēmām, pieprasa, lai kaut ko viņai izdaru. Godīgi sakot, manā pieredzē pirmo reizi ir šāda sieviete, kura tik ļoti nespēj savaldīties un ir pat seksuāli agresīva. Sākumā viņas uzvedība mani uzbudināja. Diemžēl, mainoties apstākļiem, tā ir sākusi radīt dažas problēmas.

Nesen esam pārcēlušies uz jaunu dzīvesvietu. Tā ir māja, kuru īrējam kopā ar draugiem - vēl trim pāriem. Reiz viens no draugiem, runādams par manu meiteni, nosauca viņu par kliedzēju. Es uzreiz sapratu, par ko ir stāsts - un ka mājā sienas patiesībā ir plānākas, nekā biju cerējis. Par viņa mājienu pastāstīju arī savai partnerei, taču viņa tikai pasmējās - un joprojām pat necenšas samazināt decibelus intīmās tuvības laikā. Tad mainījās mana attieksme pret seksu - šī nodarbe sāka zaudēt daļu no patīkamajām izjūtām, jo nemitīgi uztraucos, ka visi mūs dzird un zina, ar ko nodarbojamies. Iedomājos, kā mūs aprunā, ka esam jau kļuvuši pat izsmiekla objektu. Šā iemesla dēļ grūti izjust baudu. Varbūt viņai patīk mīlēties tikai tad, ja var skaļi un bez aizturēm izpausties? Ko lai dara?"

Psihoterapeites komentārs:

Jūsu draudzene, visticamāk, ir pieradusi skaļi paust emocijas, ko izjūt seksuālās tuvības laikā. Iespējams, ka savaldīties un uzvesties klusāk viņai uzreiz var neizdoties. Skaidrs, ka baidāties viņu aizvainot, taču mājā jūs nedzīvojat vieni paši, tāpēc vajadzība cienīt citu cilvēku vajadzības un ievērot noteiktas robežas ir pašsaprotama. Pamēģiniet atklāti parunāt ar savu mīļoto meiteni. Sarunai vajadzētu būt konstruktīvai un tai vajadzētu notikt īpaši pozitīvā noskaņā. Piemēram, varat uzslavēt, ka jums tiešām patīk, ja seksuālā uzbudinājumā viņa tik uzskatāmi izrāda savas jūtas, taču tagad, kad esat sākuši dzīvot kopā ar citiem cilvēkiem, vajadzētu pacensties viņus netraucēt. Iespējams, ka draudzene piekritīs šim viedoklim un pacentīsies būt klusāka. Tāpat arī iesaku pagaidīt, kad neviena nav mājās, esat tikai divi vien un varat izpausties pēc sirds patikas.

Patiesībā šāda situācija ir uzskatāma par jūsu kā pāra saderības testu. Iemācīties kopā atrisināt problēmas ir jūsu mērķis ilgtermiņā. Tas pats jāsaka par jūsu savstarpējās saprašanās palielināšanu un spēju cienīt arī apkārtējo cilvēku vajadzības un emocijas. Vēl tikai jāpiebilst, ka vairākums cilvēku nespēj ar visu savu būtību, bez aizturēm ļauties erotiskām izjūtām. Cilvēki sevi nemitīgi bremzē, kontrolē savu uzvedību. Tāpēc neaizmirstiet paslavēt savu draudzeni, izteikt  komplimentu. Un nekādā ziņā nekauniniet meiteni par to, ka viņai piemīt šī īpašā spēja.