foto: Juris Rozenbergs
Inga Tropa par labsajūtu un skaistumu: "Nevelku to pašu apģērbu divas dienas pēc kārtas"
Intervijas
2019. gada 22. oktobris, 06:11

Inga Tropa par labsajūtu un skaistumu: "Nevelku to pašu apģērbu divas dienas pēc kārtas"

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Aktrises un režisores Ingas Tropas ikdiena aizrit darbpilnā steigā, un bieži vien laika, ko veltīt sievišķīgiem rituāliem pietrūkst, bet Ingu tas neskumdina. Viņa uzskata, ka visskaistākā ir tad, kad ir mīlestības piepildīta, un šis ir tāds dzīves posms.

Šobrīd manā dzīvē atkal ir posms, kad ir maz miega un rīti atnāk neliela saguruma apņemti, jo darbā pavadītās ieilgušās vakara stundas ir atstājušas savu nospiedumu. Kādreiz biju izteikts nakts cilvēks, bet viss mainījās, kad piedzima bērns.

Pateicoties dzīves ritējumam, esmu ļoti iemīlējusi arī agrās rīta stundas un tagad vienlīdz labi jūtos gan vēlos vakaros, gan austošos rītos. Esmu ievērojusi, ja kaut kas aizrauj, diena un stundas sāk ritēt pēc citiem likumiem.

Arī pašlaik strādāju, stundas neskaitot, jo esmu iesaistījusies projektos, ar kuriem esmu tik ļoti aizrāvusies, ka vairs neizdalu vienu mīļāko diennakts daļu. Ir naktis, kad miegam sanāk atvēlēt tikai pāris stundas, un tad no rīta lieliski noder dažādi sevis palutināšanas veidi, kas palīdz īsā laikā restartēties un pilnasinīgi turpināt dienu.

foto: Juris Rozenbergs

Vislabāk pamostos, kad esmu izdzērusi glāzi ūdens, fiziski pakustējusies un veikusi ik rīta meditāciju vismaz pusstundas garumā. Vasarā pamosties ļoti labi palīdz pelde piemājas ezerā, aukstajos gadalaikos peldi aizstāj duša. Tikai pēc visiem šiem rīta rituāliem seko kafija un gardas, veselīgas brokastis. Mani rīti mēdz būt dažādi – gan mierīgi un nesteidzīgi, gan strauji un enerģiski, bet, ja pagūstu izdarīt visu, ko minēju, uzskatu, ka diena ir sākusies izcili.

Ik rītu mostos ar domu, ka ir sākusies jauna diena, kas sniedz jaunas iespējas, un ir jākustas, jādarbojas, jārada. Protams, nepietiekams miegs atspoguļojas sejā. Manai ādai ir nepieciešama saule, bet šajā vasarā uzreiz pēc teātra sezonas beigām sākās filmēšanās, un laika sauļoties nebija. Šo iemeslu dēļ cenšos par sejas ādu rūpēties īpaši atbildīgi.

Vēlos, lai āda justos labi, un šobrīd tai vispiemērotākā ir Biodermas kopjošā kosmētika. No rītiem vienmēr notīru seju ar Biodermas micelāro ūdeni un pēc tam lietoju Biodermas serumu. Diezgan daudz lietoju organisko kosmētiku, tostarp pašmāju ražojumus. Esmu iecienījusi Mádaras kolekcijas – gan sejas tonējošos fluīdus, gan maskas, gan šampūnus, gan skrubjus. Labprāt lietoju arī Dr. Hauschka maskas un krēmus.

Ikdienā lielu uzmanību pievēršu ķermeņa losjoniem un palaikam tos mainu. Atkarībā no notikumiem un dominējošajām emocijām piemeklēju arvien jaunas nianses un aromātus. Piemēram, pašreiz lietoju zīmola Latte Corpo ķermeņa bio pieniņu, kura sastāvā ir majorāns, koriandrs un melnais pipars.

Filmējoties seriālā Viss pa jaunam, man nācās mainīt matu krāsu – no brunetes kļuvu par blondīni, bet matu krāsu mainīju ne tikai seriāla vajadzībām. Iekšēji jutu, ka vēlos pārmaiņas savā ārējā izskatā, bija sajūta, ka vizuāli vēlos kļūt gaišāka, vieglāka. Pašai ļoti patīk šī transformēšanās, un ar gaišo matu krāsu jūtos ļoti organiski. Nu eksperimentēju ar dažādiem šampūniem, kas domāti tieši blondiem matiem. Pēc matu mazgāšanas tos obligāti pabaroju ar BioSilk Silk Therapy matu kopšanas līdzekli, kas radīts uz dabīgā zīda bāzes.

foto: Juris Rozenbergs

Man ļoti patīk sevi palutināt, apmeklējot manikīra meistari. Izbaudu, kā mani aprūpē un apčubina kāda cita iedvesmojoša sieviete, ar kuru varam sievišķīgi papļāpāt par neko. Lielākoties gan klasisko manikīru sev veidoju pati.

No mājām nekad neizeju neiesmaržojusies. Ilgu gadu garumā esmu izmēģinājusi visdažādāko zīmolu parfīmu ar atšķirīgām smaržu buķetēm, bet vienmēr atgriezos pie pamatiem – leģendārās klasikas Chanel No 5. Nu jau gandrīz divus gadus lietoju tikai šīs smaržas, un tās neapnīk, gluži otrādi, šķiet, ka tā ir mana otrā āda. Tik ļoti pazīstama un mana smarža.

Bieži vien kosmētika un ķermeņa kopšanas līdzekļi pie manis atnāk negaidīti un impulsīvi. Ieeju veikalā un intuitīvi paņemu rokās kādu produktu. Varbūt kāds to ir ieteicis vai pati par to kaut kur esmu lasījusi, un, ieraugot produktu, saprotu, ka vēlos to izmēģināt. Teātrī daudz lietojam Bioderma kosmētiku, un manai ādai tā patīk un labi der, tāpēc lietoju šā zīmola produktus arī mājā.

Eksperimentiem ar ārējo tēlu viegli ļaujos uz skatuves un kino, bet ikdienā man patīk būt vienkāršai. Ne tik ļoti pamanāmai. Uzskatu, ka jāģērbjas tā, kā jūtamies visorganiskāk, visskaistāk un vispilnīgāk, un manā gadījumā tam, ko velku mugurā, ir ļoti maz saistības ar jaunākajām modes tendencēm un zīmoliem.

foto: Juris Rozenbergs

Neģērbjos kāda noteikta stila drēbēs, bet gan atbilstoši konkrētās dienas gaitai. Svarīgākais ir justies maksimāli ērti, jo darbadienas mēdz būt ļoti garas. Nekad nevelku vienu apģērbu divas dienas pēc kārtas. Man vajag tīru, svaigu enerģiju katru dienu. Iepriekšējā diena jau ir pagājusi ar visiem tās intensīvajiem notikumiem, un vakardienu nēsāt līdzi nevēlos.

Šodien ir šodiena – kaut kas jauns un pavisam cits! Aktieris jau pēc savas būtības ir hameleons, kas pielāgojas. Arī mans izskats un ģērbšanās stils mainās atkarībā no lomas, kas tobrīd tiek gatavota. Esmu ievērojusi – ja vairāk esmu režijas darbā, ģērbjos pārsvarā melnā apģērbā. Ir bijis tā, ka pēc kādas atveidotas lomas vai pabeigta režijas darba vēlos nomainīt garderobi tikai tāpēc, ka uzkrātā enerģija konkrētajā apģērbā neļauj brīvi justies. Vecās sajūtas un atmiņas traucē radīt kaut ko jaunu un dzīvot manu – Ingas – dzīvi.

Ikdienā rotas nevalkāju jau vairākus gadus, kaut arī man tās ļoti patīk. Lai spēlētu lomas, rotas nemitīgi ir jāņem nost, un tās visu laiku pazuda, tāpēc esmu izvēlējusies ikdienā rotaslietas nevalkāt. Svētkos vai tad, kad atpūšos un dodos uz kādu tikšanos, koncertu vai pasākumu, man patīk ielikt auskarus, uzlikt kādu kaklarotu vai rokassprādzi, bet nepārspīlēju – vēlos, lai tās ir kā neliels akcents kopējam vizuālajam tēlam.

Ikdienā ģērbjos samērā askētiski, taču svētkos gan man patīk uzposties – uzvilkt skaistu kleitu, augstpapēžu kurpes un uzkrāsot lūpas. Un koptēlu, bez šaubām, papildinu ar mīļākajām smaržām.

Man ļoti patīk izrauties no ikdienas rutīnas un uzkrātajiem stereotipiem un doties kādā ceļojumā. Svarīgi, lai tajā būtu gana daudz kustību un iedvesmojošu notikumu. Ja tas izdodas, atkal jūtos atpūtusies, enerģijas pilna un līdz kaulam dzīva.

Lai gans strādāju daudz, patiesībā esmu diezgan slinka, tāpēc man ne sevišķi patīk fiziskās aktivitātes, bet saprotu, ka bez elementāru vingrojumu veikšanas nebūs nedz enerģijas pieplūduma, nedz skaistuma, nedz mirdzuma acīs. Bet, ja man piedāvātu iespēju izvēlēties starp paslinkot un sevi palutināt vai daudz strādāt, tomēr izvēlētos otro variantu, jo mans darbs ir mīlestības un aizrautības piesātināts....

foto: Juris Rozenbergs

Jā, tas ir arī sarežģīts un nogurdinošs, bet bezgala skaists un maģiskas enerģijas pilns. Ir labi un svētīgi dienas beigās sajust, ka tā ir nodzīvota maksimāli jēgpilni. Dzīvoju ar pārliecību, ka mēs daudz sāpīgāk nožēlojam to, ko neizdarām, nevis to, ko esam izdarījuši. Un, ja nu šī ir mana pēdējā diena šajā veidolā, tad man patīk aizmigt ar sajūtu, ka esmu izdarījusi visu, ko varēju. Patiesi skaista es jūtos brīžos, kad esmu mīlestības piepildīta. Tās mīlestības, kas plūst no manis pašas, ko sniedz darbs, radošie sasniegumi un apkārtējie cilvēki. Arī īstu labsajūtu man sniedz nevis dārgi SPA, bet tas, ka redzu savus mīļos laimīgus.

Ingas TOP 5 skaistumkopšanas produkti

1. SENSAI 38°C atdaloša un pagarinoša skropstu tuša. Maksā 32,49 EUR, DOUGLAS.LV
2. ISADORA sejas kontūras veidojošs korektors. Maksā 39,99 EUR, DOUGLAS.LV
3. MÁDARA MOON FLOWER tonējošs fluīds sejai. Maksā 26,95 EUR (50 ml), MADARACOSMETICS.COM
4. CHRISTIAN FAYE SEMI PERMANENT uzacu ēnu komplekts, tonis medium brown. Maksā 34,99 EUR, DOUGLAS.LV
5. SANTE FAMILY lūpu balzams īpaši jutīgai ādai ar bio šī un kakao sviestu, Maksā 3 EUR.

Aktuāli teātros – Inga Tropa aktrises un režisores lomās:

* Ingu Tropu var redzēt Jaunā Rīgas teātra izrādēs Vēstures izpētes komisija un Aspazija. Personīgi.
* Dirty Deal Teatro repertuārā ir Ingas režijā iestudētās izrādes Dvēseļu utenis un Armastus.
* 18. oktobrī Nacionālā teātra repertuāru papildinājusi Ingas iestudētā izrāde bērniem Alise Brīnumzemē.
* Nākamā gada sākumā Inga iestudēs savu pirmo izrādi Jaunajā Rīgas teātrī – Aspazijas lugu Zalkša līgava.