Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.
Pelmeņi - daudz garšīgāki, ja gatavo mājās. Recepte
Pelmeņi ir ļoti viegli pagatavojams ēdiens. Ja ir vēlme nomainīt lielveikala pelmeņus ar nesalīdzināmi gardākiem, pagatavo tos mājās pati!
Vajadzēs:
400 g milti
2 olas
1 sīpols
300 g liellopu maltā gaļa
pipari, sāls
200 ml ūdens
Pagatavošana:
1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej ūdeni.
2. Jāsamīca stingra mīkla.
3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.
4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā.
5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīša malas salipini kopā.
6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.
7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.
Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock