foto: Unsplash
7 drošas pazīmes, kuras liecina: tev jāmeklē jauns darbs
2019. gada 2. septembris, 13:40

7 drošas pazīmes, kuras liecina: tev jāmeklē jauns darbs

Jauns.lv

No rīta grūti pamosties, pēc pusdienām sāc skaitīt stundas līdz darba dienas beigām, kolēģi kaitina, bet ko nozīmē gandarījums par paveikto, tu jau sen esi aizmirsusi. Ko iesākt? Laiks mainīt darbu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja darbs sāk kļūt par nastu un pienākumu, kas nesniedz gandarījumu, attiecīgi reaģē arī organisms, kurš signalizē - laiks mainīt darba vietu. Zinātnieki pierādījuši, ka labs noskaņojums darbinieku padara daudz uzmanīgāku un aktīvāku. Pozitīvi cilvēki vieglāk pārnes satricinājumus, stresa situācijas un ir veiksmīgāki radošo uzdevumu izpildē. Portāls woman.ru brīdina - ja kādu no turpmāk uzskaitītajām pazīmēm attiecini uz sevi, steidzami rīkojies!

1. Darba laikā tu jūties burtiski salauzta

Jau pati doma no tā, ka jādodas uz ofisu, uzdzen skumjas un neapmierinātību. Tu pastāvīgi seko līdzi pulkstenim un gaidi, kaut ātrāk pienāktu darba dienas beigas. Stress un vilšanās dominē pār tām pozitīvajām emocijām, kuras kādreiz guvi no šī darba.

2. Tu neredzi perspektīvu

Darbs tev kļuvis par garlaicīgu rutīnu. Tu automātiski pildi savus darba pienākumus, neieguldot tajā savu potenciālu. Uzmanies. Tieši šādā veidā iespējams pieļaut pašas rupjākās kļūdas. Ja neredzi lidojumu, atliek tikai kritiens.

3. Nejūties labi kolektīvā un kolēģi tevi necieš

Pēdējā laikā tu jūti, ka savā darba kolektīvā īsti neiederies. Tu nevēlies pielāgoties kolektīva vērtībām un noteikumiem, tevi neinteresē apkārtējo viedoklis, kopīgi pasākumi, jubileju atzīmēšanas.

Ja sāc izvairīties no kolēģiem, tad rēķinies, ka ar laiku visas baumas un intrigas tiks vērstas tavā virzienā. Vairs neviens nedalīsies darba noslēpumos ar tevi pīpētavā un nesastādīs kompāniju pie pusdienu galda vai kafijas pauzēs. Tu atrodies izolācijā, kuru pati labrātīgi esi izvēlējusies, tā rezultātā cietīs arī darbs.

4. Tu nevari izturēt savu priekšniecību

Esi pamanījusi, ka priekšniecību neinteresē tavas domas un tev vairs neuzticas?  Kad jūsu viedokļi atšķiras, tu jūti pret sevi vērstu nepatiku. Jāsaprot, ka šāda attieksme skaidrojama ar to, ka pati vairs neesi entuziasma pilna. Tu vairs nenāc klajā ar savām idejām un priekšlikumiem, tikai akli pildi uzdoto. Iespējams, tas ir tāpēc, ka esi sevi šajā darbā jau izsmēlusi un gluži vienkārši - neesi savā vietā, ko lieliski saprot arī tava vadība.  

5. Slikta gaisotne valda visā kolektīvā

Iespējams, tava nevēlēšanās iet uz darbu ir ne tikai tava problēma. Ja uzņēmumā pasliktinās kopējā situācija, šādas sajūtas var pārņemt visus. Tas nozīmē, ka laiks bēgt no kuģa, kurš tāpat drīz nogrims. Arī lojalitātei ir savas robežas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

6. Tev neuztic nopietnus darba pienākumus

Kamēr jaunākiem un mazāk pieredzējušiem kolēģiem priekšniecība dod iespēju izpausties, tev tiek uzticēti standarta pienākumi. Tas nozīmē, ka priekšniecība varāk nesaskata tevī perspektīvu. Ja tu esi patiešām labs darbinieks un sevi augstu vērtē, šādu situāciju nevajadzētu pieļaut. Steidzami rīkojies, lai pierādītu sevi vai dodies prom, pirms to tev nav palūguši izdarīt citi.

7. Tev mainījušies dzīves apstākļi

Esi satikusi īsto vīrieti vai plāno ģimenes pieaugumu, tādejādi mainot savas prioritātes? Tas nozīmē, ka tavi nākotnes plāni vairs nesakrīt ar kompānijas atīstības plāniem. Tev pašai jāpieņem lēmums uz kādu kompromisu esi gatava iet, lai paliktu darbā. Vai arī pienācis laiks attīstīties citā virzienā.