foto: Ekrānuzņēmums
Pirmās mīlas atplaukums pēc 75 gadiem - Otrā pasaules kara ASV veterāns atkal satiek savu francūzieti Žanīnu
2019. gada 14. jūnijs, 11:36

Pirmās mīlas atplaukums pēc 75 gadiem - Otrā pasaules kara ASV veterāns atkal satiek savu francūzieti Žanīnu

Jauns.lv

97 gadus vecais amerikāņu kara veterāns Keitins Robins 75 gadus sirdī glabāja mīlestību pret franču meiteni Žanīnu Ganē, kuru satika 1944.gadā, karojot Francijas ziemeļu piekrastē Normandijā Otrā pasaules kara laikā. Nesen abi sirdsāķīši piedzīvojuši emocionālu atkalsatikšanos, ziņo ASV medijs "Today".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abi jaunieši 1944.gadā iemīlējušies no pirmā acu skatiena. Tolaik varonīgajam kareivim bija 24 gadi, bet valdzinošajai francūzietei - 18.

foto: Ekrānuzņēmums

Mīlnieki kopā pavadījuši vien 2 mēnešus, jo Keitinam nācies doties prom pēc pārcelšanas citā frontē. Kad karš beidzās, viņš devies mājup uz ASV, līdz ar atmiņām par Žanīnu saglabājot arī viņas fotogrāfiju. 

Pēc pāris gadiem Keitins aprecējies un atmetis cerības jebkad vēl ieraudzīt Žanīnu. Arī jaunā sieviete turpināja savu dzīvi ar citu vīrieti, tomēr nekad neaizmirstot arī amerikāni.

foto: Ekrānuzņēmums

Tagad, 75 gadus pēc "D-dienas" jeb Normandijas izcelšanās, abu tikšanos noorganizējusi kāda Francijas televīzija, kura intervējusi Keitinu par viņa pieredzi Otrā pasaules kara laikā. Keitins bija ieradies Francijā, lai piedalītos pasākumā par godu Normandijas kauju 75.gada dienai. Kad vīrietis intervijā sācis stāstīt par savām atmiņām un joprojām glabāto mīlestību pret francūzieti Žanīnu, ziņu reportieri apņēmās sievieti sameklēt.

Keitins bija sajūsmā, kad uzzināja, ka viņa Žaklīna joprojām ir dzīva, tuklāt dzīvo vien 60 kilometrus no vietas, kur viņi pirmo reizi satikās. Vīrietis uzreiz atcerējās, kā reiz solījis mīļotajai pēc viņas atgriezties: "Es viņai teicu, ka varbūt reiz ieradīšos pēc viņas, bet tas nekad nenotika." Žanīna, kura tagad gan pārgājusi Pīrsones uzvārdā, gaidot mīļoto atpakaļ, kādu laiku pat cītīgi mācījusies angļu valodu.

foto: Ekrānuzņēmums

Abu emocionālā atkalredzēšanās notika televīzijas kameru priekšā - 97 gadus vecais Keitins mīļi apskāva un noskūpstīja 92 gadus veco Žanīnu, ierodoties pie viņas pansionātā, kurā viņa tagad dzīvo.

"Es vienmēr esmu tevi mīlējis," apskaujot draudzeni un parādot viņai fotogrāfiju, kuru glabājis visu šo laiku, teica Keitins. "Tu tā arī nekad nepameti manu sirdi."

foto: Ekrānuzņēmums

"Viņš teica, ka mīl mani," ar smaidu sejā kamerām atklāja francūziete. "Tik daudz es sapratu. Kad viņš toreiz aizbrauca, es ļoti raudāju, es biju ļoti bēdīga. Es cerēju, ka viņš nekad vairs neatgriezīsies Amerikā."

Lai gan dzīves laikā abi bijuši precējušies, tagad abi kļuvuši par atraitņiem. Keitins 70 gadus pavadīja ar sievu Lilianu, kura devās mūžībā 2015.gadā. Žanīna ar vīru, kurš arī nu jau ir aizsaulē, izaudzinājusi 5 bērnus.

foto: Ekrānuzņēmums
foto: Ekrānuzņēmums

Kā stāsta Keitins, pēc kāzām viņš sapratis, ka Žanīnu vairs nesatiks, bet kundze atklāj, ka vienmēr gaidījusi savu kareivi atgriežamies. Arī tagad, pēc 75 gadiem, abi pēc pāris stundu pavadīšanas kopā jau atkal izšķīrušies, solot kādreiz atkal satikties.

foto: Ekrānuzņēmums
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās