foto: Twitter (twitter.com/CarolineMaster3)
Septiņgadīga futbola fane Anglijā kritizē lielveikalus par sieviešu sportistu diskrimināciju
Septiņgadīgā Immija Mastersone
2019. gada 11. jūnijs, 13:27

Septiņgadīga futbola fane Anglijā kritizē lielveikalus par sieviešu sportistu diskrimināciju

Jauns.lv

Septiņgadīgā Immija Mastersone uzrakstījusi atklātu vēstuli Lielbritānijas veikalu ķēdēm "Tesco" un "Sainsbury's" ar jautājumu, kāpēc veikalu piedāvājumā nav uzlīmju ar futbolistēm, kuras piedalās FIFA Pasaules kausā sievietēm, ziņo "The Independent".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Meitenīte ar aizrautību vērojot notiekošās spēles, un vēlējusies papildināt savu Sieviešu Pasaules kausa uzlīmju albumu, bet nav spējusi veikalā atrast nevienu uzlīmi.

"Man ļoti patīk futbols, un es sajūsmā vēroju notiekošo FIFA Pasaules kausu sievietēm. Futbola klubs, kurā es spēlēju, man uzdāvināja uzlīmju grāmatu, un es biju ļoti priecīga sākt veidot savu uzlīmju kolekciju," vēstulē atklāj Immija.

foto: Twitter (twitter.com/CarolineMaster3)
Septiņgadīgā Immija Mastersone

"Šodien es devos uz lielveikalu, lai par savu kabatasnaudu nopirku kādu uzlīmi, bet nevienu neatradu," tālāk meitene jautā, kāpēc lielveikali tirgo tikai vīriešu futbolistu uzlīmes, tādējādi radot iespaidu, ka sievietes ir nevērtīgākas par vīriešiem.

Ar meitas sašutumu padalījusies viņas māte Kerolaina: "Mana septiņgadniece bija ĻOTI dusmīga!" Darbinieki "Tesco" veikalā esot viņai atbildējuši, ka sieviešu futbola zvaigžņu uzlīmēm plauktos neesot bijis vietas, jo tos jau piepildījušas jaunākās mirdzošo leļļu uzlīmes. Uzlīmes ar futbolistēm esot pieejamas 600 no 1423 veikaliem visā Lielbritānijā.

Immijas vēstule piesaistījusi arī bijušās Lielbritānijas sporta un civilās sabiedrības ministres Treisijas Kraučas uzmanību, kura paziņojusi, ka dzirdētais viņu apbēdinājis: "Arī es vietējos veikalos neatrodu gandrīz nevienu sieviešu futbola uzlīmi, jo par prioritāti kļuvušas vīriešu futbolistu uzlīmes. Kompānija, kas uzlīmes izgatavo, veikusi lielisku darbu, izgatavojot unikālo albumu, bet izplatītāji ražotājus ir pievīluši."

Septiņgadīgā skolniece guvusi lielu atbalstu arī no soctīklotājiem, kuri slavē meitenes iestāšanos par dzimumu vienlīdzību.

Arī "Sainsbury's" pārstāvis atzīst, ka uzlīmes un uzlīmju grāmatas nav nopērkamas visos lielveikalos, kaut gan pieprasījums pēc tām ir bijis liels.

Zināms, ka FIFA Sieviešu Pasaules kauss futbolā sācies sestdien, 8.jūnijā, Francijā. Turnīrā kopā piedalīsies 24 izlases. Lielais fināls gaidāms 7. jūlijā, Lionā. Pašreizējā sieviešu futbola čempione ir ASV, bet starp favorītēm šogad tiek minētas Anglija un divkārtējā čempione Vācija.

Pirmo reizi FIFA Pasaules kauss sievietēm tika aizvadīts 1991.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās