foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Sieviete no Īrijas pēc 60 gadus ilgiem meklējumiem beidzot satiek savu mammu - viņa ir 103 gadus veca
Bērni
2019. gada 10. maijs, 15:48

Sieviete no Īrijas pēc 60 gadus ilgiem meklējumiem beidzot satiek savu mammu - viņa ir 103 gadus veca

Jauns.lv

Kāda 82 gadu veca sieviete no Īrijas beidzot piepildījusi savu sapni. Pēc apmēram 60 gadus ilgiem meklējumiem viņa beidzot satikusi savu māti, kurai šobrīd ir 103 gadi, ziņo Lielbritānijas raidorganizācija BBC.

Eilīna Makena uzauga bērnu namā Dublinā un savu bioloģisko māti neatceras, tāpēc saka, ka abas nekad nav tikušās. 19 gadu vecumā viņa nolēma, ka vēlas savu mammu satikt, tomēr vairāk nekā 60 gadus viņai tas tā arī neizdevās.

Pērn Eilīna Makena sazinājās ar Dublinas radio staciju "RTE Liveline" un lūdza palīdzību viņas mammas atrašanā. Pateicoties šim lūgumam, gada sākumā ar viņu sazinājās ģenealogs, kurš sacīja, ka sievietes mamma dzīvo Skotijā.

"Brīdī, kad to izdzirdēju, mani vairs nekas nespēja atturēt no mammas satikšanas," par piedzīvoto stāsta Eilīna.

Pagājušajā menesī viņa devās uz Skotiju un satika savu mammu Elizabeti, kura sestdien, 11.maijā, svinēs 104.dzimšanas dienu.

Makena atklāja, ka ir ļoti priecīga par šo notikumu un uzreiz sajutusi spēcīgu saikni starp viņām. Eilīna, kura ir trīs bērnu māmiņa, uzzināja, ka viņai ir arī divi pusbrāļi.

Māte un meita kopā pavadījušas trīs dienas.

"Es esmu tik laimīga, ka varētu sākt dziedāt. Jums nav ne jausmas, ko man tas nozīmē, es vienkārši esmu ļoti laimīga," pēc notikušā intercijā radiostacijai stāstīja sieviete.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.