foto: Vida Press
Hercogienes Ketrīnas stils: kādu zaļo mēteli viņa ik gadu izvēlas Svētā Patrika dienas parādē
Svētā Patrika dienas parādei Kembridžas hercogiene Ketrīna vienmēr izvēlas zaļus mētelīšus.
2019. gada 19. marts, 12:56

Hercogienes Ketrīnas stils: kādu zaļo mēteli viņa ik gadu izvēlas Svētā Patrika dienas parādē

Jauns.lv

Kopš ieprecēšanās britu karaliskajā ģimenē hercogiene Ketrīna katru gadu piedalās Svētā Patrika dienas parādē un pasniedz āboliņa lapu pušķīti īru gvardiem un aprunājas ar Lielbritānijas armijas pulka „Irish Guards” „simbolu”, īru vilku sugas suni vārdā Domhnols. Katru gadu hercogiene svinīgajam pasākumam izvēlas zaļu mēteli.

Šogad Svētā Patrika dienas parādei Kembridžas hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies modes nama „Alexander McQueen” pēc pasūtījuma darinātu mēteli tumši zaļā krāsā. Viņa tam bija pieskaņojusi mazu cepurīti ar ziedu dekoru un zaļa turmalīna un ametista auskarus, ko darinājis zīmols „Kiki McDonough”.

Koptēlu hercogiene pabeigusi ar melnām laiviņām un melniem pirkstainajiem cimdiem. Par godu Patrika dienas simbolam āboliņa lapai, viņa pie zaļā mēteļa bija piespraudusi zelta brošiņu ar āboliņlapu.

Portāls „Daily Mail” noskaidrojis, ka šīs piespraudes autori ir juvelierizstrādājumu zīmols „Cartier”. Šo rotaslietu firma aizdodot tikai karaliskās ģimenes pārstāvēm, kad viņas dodas pildīt oficiālos pienākumus pie gvardiem.

Hercogiene Ketrīna Svētā Patrika dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
27

Ketrīna pirmoreiz ar šo piespraudi rotājās 2011. gadā, kad Viktorijas barakās pasniedza medaļas karavīriem. Pēc tam viņa šo juvelierizstrādājumu spraudusi pie tērpa katru gadu, apmeklējot Svētās Patrika dienas parādi.

Britu karaliskās ģimenes dāmas Svētā Patrika dienas tradīciju ar āboliņa lapu pasniegšanu īru gvardes vīriem ievēro jau kopš 1901. gada.

2019

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Šogad Svētā Patrika dienas parādei Kembridžas hercogiene Ketrīna izvēlējusies zīmola „Alexander McQueen” pēc pasūtījuma darinātu mēteli tumši zaļā krāsā, kam pieskaņojusi melnas kurpes un cimdus, bet zaļo cepuri rotājusi ziedu dekoriem.

2018

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press

2018. gadā, piedaloties Svētā Patrika dienas parādē, hercogiene bija trešā bērna – prinča Luisa – gaidībās. Viņa izvēlējās modes nama „Catherine Walker” mēteli, kam pieskaņoja zīmola „Gina Foster” cepuri, kuru pirmoreiz galvā lika 2014. gada Svētā Patrika dienas pasākumā.

2017

foto: James Shaw/REX/ Vida Press

Arī 2017. gadā hercogiene bija devusi priekšroku modes nama „Catherine Walker” darinātam tumši zaļam mētelim. Īsi pēc parādes Ketrīna kopā ar dzīvesbiedru princi Viljamu devās oficiālā vizītē uz Francijas galvaspilsētu Parīzi.

2015

foto: James Whatling/ Vida Press

2016. gadā hercogiene Ketrīna izlaida dalību Svētā Patrika dienas parādē, aizbildinoties, ka vēlas pavadīt laiku ar saviem mazajiem bērniem. Daļa fanu to ļoti labi saprata, bet daļa pauda neapmierinātību. Iepriekšējā gadā (2015) hercogiene parādi apmeklēja „Catherine Walker” mētelī. Šī bija pirmā un pagaidām vienīgā reize, kad Ketrīna Svētā Patrika dienas aktivitātēm nebija izvēlējusies zaļas krāsas tērpu. Pelēkajam mētelim viņa pieskaņojusi „Lock & Co” cepuri, ar kuru bija rotājusies, apmeklējot savu pirmo Svētā Patrika dienas parādi 2012. gadā.

2014

foto: ddp images/PPE/Nieboer/ Vida Press

2014. gadā hercogiene izvēlējās zīmola „Hobbs” mēteli un „Gina Foster” cepurīti. Tērpu, kā ik gadus, viņa bija rotājusi ar bagātīgu āboliņlapu pušķi.

2013

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Atšķirībā no vēlākiem gadiem, kad hercogiene devusi priekšroku mēteļiem ar ciešu apkakli, 2013. gadā un 2012. gadā viņa Svētā Patrika dienas parādi apmeklēja apģērbā ar tā saukto angļu krādziņu. Abus gadus pēc kārtas viņa izvēlējusies zīmola „Emilia Wickstead” mēteli.

2012

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Pirmoreiz apmeklējot Svētā Patrika dienas parādi kā viena no britu karaliskās ģimenes pārstāvēm, Kembridžas hercogiene Ketrīna bija ģērbusies zīmola „Emilia Wickstead” mētelī, ko parādei izvēlējās arī pēc gada. Vienīgā atšķirība, ka 2012. gadā viņa apģērbu bija apjozusi ar melnu jostiņu, bet matus atstājusi vaļējus.