foto: no Maijas Rozītes-Krištopanes privātā arhīva
Maija Rozīte-Krištopane jūtas arvien sievišķīgāka: "Kādai divdesmitgadniecei varbūt šķiet, ka 34 gadi ir dzīves beigas"
Maija atzīst: viņa skaistumkopšanai pievērš lielu uzmanību un cenšas sekot līdzi visam, ko piedāvā mūsdienu iespējas.
2018. gada 20. septembris, 06:31

Maija Rozīte-Krištopane jūtas arvien sievišķīgāka: "Kādai divdesmitgadniecei varbūt šķiet, ka 34 gadi ir dzīves beigas"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

TV3 laika ziņu moderatore un StarFM balss Maija Rozīte-Krištopane neslēpj, ka skaistumkopšanai pievērš daudz uzmanības, un dalās lielākajos ar to saistītajos izaicinājumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Labsajūtas un iekšēja miera priekšnosacījumi ir pavisam vienkārši. Man ir svarīgi, lai mājinieki būtu veseli un diena ritētu pēc plāna, kā arī – lai būtu iespēja veltīt laiku sev un nodoties sievišķīgiem skaistumkopšanas rituāliem. Uzskatu, ka viens no iemesliem, kas ļauj labi justies, ir apmierinātība ar sevi – ja patīku pati sev.

foto: no Maijas Rozītes-Krištopanes privātā arhīva

Viena no būtiskākajām laba izskata un pašsajūtas atslēgām ir sports. Trīs reizes nedēļā apmeklēju ātru, intensīvu apļa treniņu sporta studijā QLAB. Nodarbība ilgst 35 minūtes, tāpēc ir ideāli piemērota manam saspringtajam dzīves ritmam. Labprāt izmēģinu arī dažādas aparātprocedūras ķermenim. Šobrīd esmu iecienījusi kombinēto kavitācijas/liftinga un vakuuma masāžu, un par tās efektu esmu sajūsmā.

Bez liekuļošanas un pārspīlēšanas varu teikt, ka man patiešām garšo veselīgs ēdiens. Labprāt izvēlos salātus vai dažādos veidos pagatavotus dārzeņus. Savukārt apēsto augļu daudzumu cenšos nedaudz pakontrolēt, jo tajos bieži vien ir liels cukura daudzums. Gaļu ēdu salīdzinoši reti, tikai tad, kad organisms to prasa. Tās vietā dodu priekšroku zivīm un jūras veltēm. Agrāk nevarēju atteikties no saldumiem, bet pēc otrā bērna piedzimšanas organismā notika pārmaiņas, un tagad tos tik ļoti negribas.

Protams, ir periodi, kad roka pati stiepjas pēc šokolādes, taču cenšos šo tendenci apturēt, pirms tā kļuvusi par ieradumu. Esmu sapratusi, ka mana labsajūta ir atkarīga no tā, cik daudz saldumu un miltu produktu lietoju uzturā un, vai ēdu pēc pulksten sešiem vakarā. Cenšos dzert daudz ūdens, vismaz divus litrus dienā. Neieturu diētas un neaizliedzu sev konkrētus produktus – vienkārši cenšos ieklausīties organismā. Lai dzīve nebūtu pārāk pelēka un vienmuļa, ik palaikam ļaujos kādam grēkam. Piemēram, man garšo vīns, ko uztveru kā maltītes sastāvdaļu. Pieļauju domu, ka kādreiz vīnzinībai varētu pievērsties nopietni.

foto: no Maijas Rozītes-Krištopanes privātā arhīva

Sievietei jājūtas labi savā ādā, tāpēc skaistumkopšanai pievēršu lielu uzmanību un cenšos sekot līdzi visam, ko piedāvā mūsdienu iespējas. Galvenā problēma, ar kuru ikdienā saskaros, ir ļoti sausa sejas un ķermeņa āda. Lai to novērstu, veltu maksimālas pūles. Kopjošās kosmētikas produktus mainu, paļaujoties uz kosmetologu ieteikumiem. Pašreiz sejas ādas kopšanai no rīta un vakarā lietoju zīmola Mary Cohr kosmētiku – toniku, serumu, krēmu sejas ādai un ādai ap acīm, kā arī pieniņu kosmētikas noņemšanai. Palaikam palutinu ādu ar kādu masku vai pīlingu no Filorga. Vēl viens iemīļots kosmētikas zīmols ir Darphin Paris – tā klāstā ir daudzi mani favorītprodukti.

Sauso ķermeņa ādu lutinu ar krievu dabiskās kosmētikas zīmola ECO Laboratorie masāžas krēmu, kam ir ļoti patīkama, eļļaina, barojoša konsistence. Jaunības neprātā mēdzu pārmērīgi sauļoties, tostarp regulāri apmeklēju solāriju, taču šobrīd cenšos saudzēt ādu un pārlieku ilgi neatrasties saulē. Lai iegūtu skaistu ādas toni, izmantoju paštonējošos līdzekļus vai dodos uz Spray Tan procedūru. Mani favorīti ir Clarins Delicious Self-Tanning Cream, aerosols Bioderma Photoderm Autobronzant un putas St. Moriz Fast Tanning Mousse.

Man ir pamata zināšanas par kosmētiku, taču nekādā gadījumā necenšos izlikties par šīs jomas ekspertu. Kopjošajā kosmētikā pievēršu uzmanību sastāvam, taču make-up produktu etiķetes nelasu. Vados pēc sajūtām – cik ērts produkts ir lietošanā, un kāds ir gala iznākums. Tā kā darbā gandrīz katru dienu ir kāda filmēšana, esmu pieradusi vienmēr būt gatava “iet kadrā”. Matu kopšanu pilnībā uzticu frizierim, taču grimu veidoju pati, līdz ar to man ir iespēja izmēģināt dažādus dekoratīvās kosmētikas produktus. Agrāk uzskatīju, ka ir svarīgi lietot vienu produktu, taču laika gaitā esmu pārliecinājusies, ka, piemēram, viena zīmola konkrētas skropstu tušas saturs sāk atšķirties. Savu grimu nevaru iedomāties bez tonālā krēma Sensai Fluid Finish – to lietoju jau vairākus gadus, un acu lainera. Viens no labākajiem ir Drogās nopērkamais Catrice Liquid Liner.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atklāti sakot, mani vienmēr vairāk ir piesaistījuši vīriešu aromāti, un kaut ko izvēlēties no sieviešu smaržām ir bijis ļoti grūti. Manā personīgajā aromātu klasikā ietilpst Chloé Eau De Parfum, Chanel Coco Mademoiselle un Giorgio Armani Si.

foto: no Maijas Rozītes-Krištopanes privātā arhīva

Dievinu Jean Paul Gaultier Gaultier 2 Eau de Parfum – unisex smaržas, kuras diemžēl jau pazudušas no aprites. Šovasar iemīlējos nišas parfīmā Fugit Amor, kam ir izteikti skaistas frēziju notis.

Ar katru gadu jūtos sievišķīgāka. Iespējams, kādai divdesmitgadniecei šķiet, ka 34 gadi ir dzīves beigas, taču es tiešām jūtos labi savā vecumā un esmu pārliecināta, ka turpmāk būs aizvien labāk. Lai gan katra sieviete piedzimst ar savu sievišķības devu, ir svarīgi iemācīties dzīves gaitā to sevī apzināties, novērtēt, izpaust un izmantot. Pārsvarā šī sajūta nāk ar pieredzi, un katrai ir savs veids, kā to noķert. Mana sievišķības formula sastāv no stabilitātes un pašpietiekamības, kā arī realizācijas gan privātajā, gan darba vidē, pārliecības par sevi un iespējas parūpēties par savu izskatu, gluži tāpat kā par garīgo piepildījumu, kas dod gandarījumu un prieku.

foto: no Maijas Rozītes-Krištopanes privātā arhīva

Nevaru noliegt, ka sievietes sievišķība ir arī atkarīga no viņas vīrieša, taču viss sākas ar sevi. Tas, kā vīrietis un apkārtējie tevi uztver, lielā mērā ir atkarīgs no pašas starojuma. Vīrietim ir jāspēj sievieti paslavēt un ļaut viņai justies mazliet trauslai, bet tajā pašā laikā arī jānovērtē spēks un varēšana praktiskos darbos. Tā ir mijiedarbība un daudzu faktoru kombinācija. Man šajā ziņā ir paveicies.