foto: Publicitātes foto
Maskas un greznas kleitas: populāri ļaudis gatavojas vienai no slavenākajām labdarības ballēm Rīgā
2018. gada 16. aprīlis, 17:10

Maskas un greznas kleitas: populāri ļaudis gatavojas vienai no slavenākajām labdarības ballēm Rīgā

Una Ulme

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau pēc mēneša, 12. maijā, viesnīcā Grand Palace Hotel norisināsies tradicionālā Martas balle Rīgā. Īpašā fotosesijā Latvijā pazīstamas personas demonstrēja ballei atbilstošu ģērbšanās stilu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dodoties uz šo balli, ir jāievēro noteikts dress code, kas arī šogad ir oficiālais black tie un maska vai masku balles tērps. Šis ir viens no retajiem pasākumiem, kur, neievērojot ģērbšanās stilu, var palikt aiz durvīm. Tāpēc virkne pašmāju slavenību ļāvās izaicinājumam un iejutās izsmalcinātas balles atmosfērā, iedvesmojot daudzveidīgām balles tērpu idejām.

foto: Publicitātes foto

Fotosesijā piedalījās Martas balles Rīgā rīkotāja Svetlana Leva, skaistumkonkursu organizatore Kristīne Lindenblate, TV personība, mūziķis un pasākumu rīkotājs Kaspars Blūms-Blūmanis (Kašers), blogere Agnija Grigule, modele Kristina Leva, radio personība Natālija Oļesika, dejotājs un zirgu jāšanas instruktors Rolands Šteinbergs.

foto: Publicitātes foto

Martas balle Rīgā norisināsies jau ceturto reizi, un tā tiek rīkota sadarbībā ar Sergeja Jēgera Labdarības fondu. Šogad tajā uzstāsies operas zvaigznes Sonora Vaice, Andrejs Krutojs, Sergejs Jēgers, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kvintets, grupa Riga Bisquits, kā arī populārās mūzikas izpildītāji Markus Riva, Samanta Tīna, Kristīne Zaharova, Dmitrijs Lanskojs, Deniss Melņiks un citi mūziķi. Pasākuma laikā norisināsies arī loterija un izsole, kuras laikā būs iespēja tikt pie vērtīgām balvām. Vakaru vadīs Natālija Oļesika, Valdis Melderis, Ieva Adamss un Romāns Aronsons.

foto: Publicitātes foto

„Balles nosaukums ir cieši saistīts ar kādas vienkāršas izcelsmes meitenes vārdu, kas nāca no Livonijas un vēlāk kļuva par Krievijas imperatori. Daudzi vēsturiski fakti liecina, ka līdz 12 gadu vecumam Marta dzīvoja Rīgā. Vēlāk viņa tika audzināta mūsdienu Alūksnē pie prāvesta Ernsta Glika. 1724. gada maijā Martu kronēja, un viņa kļuva par Krievijas imperatori Katrīnu I. Laikabiedri vēstīja, ka Katrīnai I bija labsirdīgs raksturs un dāsna sirds. Viņa bija mecenāte, nodarbojās ar labdarību un atbalstīja apgaismību,” stāsta labdarības balles idejas autore Svetlana Leva.

Visi pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarības projektiem Rīgas internātvidusskolas bērniem un Rīgas 1. speciālajai internātpamatskolai attīstības centram.

Fotosesija, gatavojoties slavenajai Martas ballei

gallery icon
11
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās