foto: Scanpix/LETA
Elizabete II pirmo reizi mūžā apmeklē modes nedēļu. "Vogue" redaktore nenoņem saulesbrilles, pat sarunājoties ar karalieni
Anglijas karaliene Elizabete II ar neviltotu interesi seko līdzi modes skatei, savukārt modes žurnāla „Vogue” redaktore Anna Vintūra pret notiekošo attiecas visnotaļ atturīgi.
2018. gada 22. februāris, 07:08

Elizabete II pirmo reizi mūžā apmeklē modes nedēļu. "Vogue" redaktore nenoņem saulesbrilles, pat sarunājoties ar karalieni

Kasjauns.lv

Londonas modes nedēļa šogad pieredzējusi ko nebijušu. Vienu no skatēm ar savu klātbūtni pagodinājusi pati Anglijas karaliene Elizabete II (91). Viņas Majestātei šis bija pirmais modes nedēļas apmeklējums mūžā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karaliene Elizabete II apmeklē Londonas modes nedēļu

Londonas modes nedēļa šogad pieredzējusi ko nebijušu. Vienu no skatēm ar savu klātbūtni pagodinājusi Anglijas karaliene Elizabete II. Viņas Majestātei ...

gallery icon
27

Karaliene Elizabete II sēdēja pirmajā rindā līdzās modes žurnāla „Vogue” redaktorei Annai Vintūrai (68) un ar neviltotu interesi sekoja līdzi „Richard Quinn” tērpu skatei. Atturīgo un skarbo Vintūras kundzi uzskata par ietekmīgāko sievieti visā modes industrijā. Mēdz teikt, ja tavu skati apmeklē pati Vintūra, tad kolekcijai noteikti būs panākumi. Amerikāņu modes žurnāla galvenā redaktore un Britu impērijas ordeņa kavaliere savulaik bijusi prototips grāmatai „Sātans Pradas brunčos” („The Devil Wears Prada”). Romāna ekranizējumā kinofilmā šo ietekmīgo dāmu modes biznesā atveidoja aktrise Merila Strīpa.

foto: Scanpix/LETA
Anglijas karaliene Elizabete II ar neviltotu interesi seko līdzi modes skatei, savukārt modes žurnāla „Vogue” redaktore Anna Vintūra pret notiekošo attiecas visnotaļ atturīgi.

Anna Vintūra vienmēr sēž pirmajā rindā un vēro modes nedēļu prestižās skates. Ārkārtīgi reti viņa redzēta bez savas „firmaszīmes” – lielajām tumšajām brillēm. Vintūras kundze šo stilu kaprīzi nelauza arī, sēžot līdzās savai prominentajai blakussēdētāju. Viņa nenoņēma tumšās brilles pat, tērzējot ar Viņas Majestāti Anglijas karalieni.

foto: Scanpix/LETA
Aizvadītā gada maijā Bekingemas pilī Anglijā Anna Vintūra apbalvota ar Britu impērijas ordeņa kavalieres ordeni.

Etiķetes eksperts Viljams Hensons par šo neparasto tikšanos komentējis sekojoši: „Modes pasaules karaliene satiek īsto karalieni, bet pieļauj lielu kļūdu. Lai gan Annas Vintūras apģērbu un aksesuāru izvēle parasti ir nevainojama, šodien viņas etiķete bija tālu no gaumīgas.” Hensons šādu attieksmi nodēvējis par „klaji rupju”. Vintūra tomēr nav akla sieviete, kā arī viņas acis necieš no spilgta apgaismojuma, kad tumšo briļļu klātbūtne būtu pieļaujama vienmēr un visur.

foto: Scanpix/LETA
Pērn, saņemot ordeni no karalienes Elizabetes II, Vintūra tumšās brilles bija noņēmusi.

Vairāki modes nedēļas apskatnieki atzīmējuši, ka Vintūras kundze skati vērojusi ar pieklājības pēc „uzliktu” smaidu sejā, kamēr karaliene visam notiekošajam sekojusi ar neviltotu interesi. Viņas sirsnīgais smaids drīz vien arī atbrīvojis tik stīvo Vintūru.

foto: Vida Press
Karalienes sirsnīgais smaids drīz vien atbrīvojis arī tik stīvo Vintūru.

Karaliene apmeklēja modes nama „Richard Quinn” skati, tērpusies gaiši zilā tvīda auduma kleitā un žaketē, kas bija rotāta maziem „Swarovski” kristāliņiem. Karalienes tērpu darinājis zīmols „Angela Kelly”.

Elizabeti II uz modes skati pavadīja Britu modes padomes vadītāja Kerolaina Raša, kas sēdēja Viņas Majestātei līdzās pirmajā rindā. Karaliene uz modes skates ieradās bez liekas pompozitātes un ceremonijām, un klusi ieņēma savu vietu.

Tas, ka uz skati ieradīsies karaliene, bija rūpīgi glabāts noslēpums un iepriekš netika izziņots.

Viņas Majestātes gaiši zilā kostīma autore dizainere Andžela Kellija arī apmeklēja „Richard Quinn” tērpu skati. Viņa sēdēja līdzās Annai Vintūrai. Kellija ir karalienes personīgā padomniece garderobes jautājumos.

foto: Scanpix/LETA
Viņas Majestātes gaiši zilā kostīma autore dizainere Andžela Kellija (pirmā no labās) arī apmeklēja „Richard Quinn” tērpu skati. Viņa sēdēja līdzās Annai Vintūrai. Kellija ir karalienes personīgā padomniece garderobes jautājumos.

Anna Vintūra skates apmeklējumam bija izvēlējusies modes nama „Alexander McQueen” tērpu no 2018. gada kolekcijas. Baltā kleita ar sarkanajām magonēm maksā 5195 sterliņu mārciņas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās