foto: Vida Press
Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna sievas noslēpumainā dzīve
Kims Čenuns un Ri Soldžu.
2017. gada 27. decembris, 06:01

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna sievas noslēpumainā dzīve

Kasjauns.lv

Par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna sievu Ri Soldžu (Ri Sol Ju) plašākai sabiedrībai nav sevišķi daudz informācijas. 2012. gadā kļuva zināms, ka viņa ir precējusies ar Kimu Čenunu.

Pēc Dienvidkorejas izlūkdienesta datiem, patlaban Ri Soldžu ir 28 gadi, un viņa ir dzemdējusi trīs bērnus. Un pat šos trūcīgos faktus par Kima Čenuna noslēpumaino sievu Ziemeļkoreja nav oficiāli apstiprinājusi, raksta portāls businessinsider.com.

foto: Vida Press
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Valsts līdera sieva sabiedrībā iziet reti. Parasti viņa redzama blakus Kimam Čenunam, svinot veiksmīgu izmēģinājuma raķešu palaišanu. Viņa vienmēr pieklājīgi smaida un ir ģērbusies askētiska piegriezuma tērpos.

foto: REUTERS
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Tiek ziņots, ka Ri Soldžu ir dzimusi elitārā ģimenē - viņas tēvs ir bijis profesors, bet māte ārste. Īpaši vairāk informācijas par Ziemeļkorejas pirmās lēdijas dzīvi nav zināms - izņemot to, ka viņa ir kļuvusi pat bēdīgi slavenā diktatora sievu.

foto: REUTERS
Kims Čenuns (trešais no labās) un Ri Soldžu (ceturtā no kreisās).

Lūk, kas ir zināms par Ri Soldžu

Pirmo reizi Ri Soldžu par Kima Čenuna sievu tika nosaukta 2012. gada jūlijā - tad par viņu parādījās informācija Ziemeļkorejas presē.

foto: AFP
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Ārzemju mediji vairākas nedēļas bez apstājas rakstīja par noslēpumaino sievieti, kas redzēta blakus Kimam Čenunam vairākos oficiālos pasākumos - izrādē ar Disneja personāžiem, Kima Čenuna vectētiņa nāves gadadienas atceres brīdī un citos.

foto: AFP
Kims Čenuns (centrā) un Ri Soldžu (ceturtā no kreisās).

Nav skaidrs, kad īsti apprecējās Kims Čenuns un Ri Soldžu. Vieni avoti vēstī, ka tas notika 2009. gadā, un pēc gada pasaulē nāca viņu pirmais bērns. Pēc citu avotu ziņotā, viņi iepazinās 2010. gadā klasiskās mūzikas koncertā.

foto: AFP
Kims Čenuns (centrā) un Ri Soldžu (aiz viņa).

Noslēpumainības aura, kas apvij viņu laulību, gan Ziemeļkorejas iedzīvotājus un arī starptautiskos novērotājus absolūti neizbrīna. Kima Čenuna tēvs sabiedrību vispār neiepazīstināja ne ar vienu no savām sievām.

foto: AP
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Niecīga informācija ir arī par Ri Soldžu dzīvi pirms apprecēšanās ar Kimu Čenunu. Dienvidkorejas prese ir rakstījusi, ka viņa ir Ķīnā mācījusies dziedāšanu, bet 2005. gadā viesojās Dienvidkorejā, būdama Ziemeļkorejas komandas karsējmeitene.

foto: AFP
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Ri Soldžu ir slavena ar interesi par rietumnieku modi. Viņa manīta ar "Dior", "Chanel" un citu slavenu zīmolu rokassomiņām. Viņas aizraušanās ar dārgām lietām gan izpelnījusies starptautisku kritiku, jo nav noslēpums, ka Ziemeļkorejas iedzīvotāji jau daudzus gadus dzīvo lielā trūkumā.

foto: AFP
Kims Čenuns (1. rindā otrais no labās) un Ri Soldžu (1. rindā centrā).

Kad šogad Ri Soldžu vairākus mēnešus vispār neparādījās sabiedrībā, sākās minējumi, vai ar viņu kaut kas nav noticis. Augustā Dienvidkorejas izlūkdienests vēstīja, ka viņai piedzimis mazulis un ka publiskos pasākumos viņa nav redzēta grūtniecības dēļ.

foto: Vida Press
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Tiek lēsts, ka Ziemeļkorejas līderim un viņa sievai patlaban ir trīs bērni. Patiesībā šis secinājums ir izdarīts, vienīgi balstoties uz bijušā NBA basketbolista Denisa Rodmena stāstīto. Rodmens ir slavens ar savām draudzīgajām attiecībām ar Kimu Čenunu un biežām vizītēm uz Ziemeļkoreju. Bijušais basketbolists ir stāstījis, ka 2013. gadā redzējis pāra otro bērnu - meitiņu vārdā Ju Ae. "Es turēju rokās mazo Ju Ae un runāju ar Ri kundzi. Kims (Čenuns) ir lielisks tēvs, viņam ir brīnišķīģa ģimene," Rodmens stāstīja izdevumam "The Guardian". Šo informāciju gan neviens cits nav apstiprinājis.

foto: Vida Press
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Dienvidkorejas prese min, ka varbūt Ri Soldžu tika piespiesta dzemdēt trešo reizi - cerībā, ka piedzims puisēns, kurš varētu mantot varu no Kima Čenuna. Tātad var secināt, ka pāra pirmie divi bērni ir meitenes.

Retās reizes, kad Ziemeļkorejas pirmā lēdija Ri Soldžu iziet sabiedrībā

gallery icon
15

Ieskats noslēgtās Ziemeļkorejas veikalos

Liela daļa pārtikas produktu tiek ražota pašā Ziemeļkorejā, savukārt vairums nepārtikas preču - apavi, drēbes, rotaļlietas, tehnika - ievesta no ...

gallery icon
22