foto: Zak Hussein/ Vida Press
Princim Viljamam 35! Divi bērni un tikpat kā vairs nav matu
Princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu un abiem bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti šā gada 17. jūnijā Londonā.
Cita pasaule
2017. gada 21. jūnijs, 12:32

Princim Viljamam 35! Divi bērni un tikpat kā vairs nav matu

Kasjauns.lv

Šā gada 9. janvārī 35 gadu jubileju nosvinēja prinča Viljama sieva – Kembridžas hercogiene Ketrīna. Tagad apaļa jubileja arī princim.

Prinča Viljama matu izmaiņas aizvadīto piecu gadu laikā

Prinča Viljama matu izmaiņas aizvadīto piecu gadu laikā

gallery icon
19

Princis Viljams pasaulē nāca 1982. gada 21. jūnijā Londonā. Viņš ir Velsas prinča Čārlza un princeses Diānas vecākais dēls. Kopš iepriekšējās apaļās jubilejas prinča dzīve notikušas būtiskas pārmaiņas. Dažas labas, dažas ne ļoti. Viņš kļuvis par divu burvīgu bērnu tēvu. Savukārt matu rota gados vēl jaunajam princim atkāpjas aizvien straujāk. Tautā tas iesaukts par bēdīgi slaveno „Vindzoru dzimtas lāstu”.

foto: Zak Hussein/ Vida Press
Princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu un abiem bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti šā gada 17. jūnijā Londonā.

Piepildītais sapnis

Pirms pieciem gadiem, par godu Viljama 30 gadu jubilejai, karaliene Elizabete II mazdēlam piešķīra senākā un dižciltīgākā Dadžu ordeņa bruņinieka titulu (Most Ancient and Most Noble Order of the Thistle, Knight of Thistle). Šis ir augstākais gods, ko karaliene var dāvināt kādam Skotijā. Šo titulu piešķir ekskluzīvi tikai karaliene un to nav jāapstiprina premjerministram, kā vairumu citu apbalvojumu.

Princim Viljamam – 30!

gallery icon
93

Pirms pieciem gadiem intervijās princis Viljams vaļsirdīgi atzina, ka abi ar sievu hercogieni Ketrīnu ļoti vēlas savus bērnus. Abu dedzīgākais sapnis ir piepildījies un viņi ir divu burvīgu atvašu vecāku. Princis Džordžs jau pavisam drīz svinēs savu ceturto dzimšanas dienu, bet princese Šarlote šā gada maijā atzīmēja otro jubileju.

Mīlošais tētis princis Viljams

gallery icon
35

Reiz viņu ierindoja pasaules skaistāko cilvēku rindās

Kembridžas hercogam, princim Viljamam pirmās problēmas ar matu atkāpšanos parādījās jau 25 gadu vecumā. Pusaudža gados viņš lepojās ar skaistiem tumši blondiem matiem. Pateicoties matu krāsai un smaidam, bērnībā daudzi teica, ka vecākais dēls ļoti līdzinās mammai — princesei Diānai. 1998. gadā slavenību žurnāls „People” princi ierindoja pasaules skaistāko cilvēku skaitā. Taču tendence uz plikpaurību skārusi arī Viljamu, līdzīgi kā vairumu Vindzoru dzimtas vīriešu.

foto: Splash News/ Vida Press
2010. gadā, paziņojot par saderināšanos ar Keitu Midltoni.

Uz Viljama galvas matu paliek aizvien mazāk. Atšķirībā no citiem populāriem vīriešiem, kas cieš no šīs problēmas, Viljams nevar veikt matu pārstādīšanas operāciju slepus no sabiedrības. Turklāt šī procedūra izmaksā ļoti dārgi – aptuveni 35 000 eiro, un to būtu jāsedz no nodokļu maksātāju naudas.

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
2005. gadā prinča galvu vēl rotāja kupli mati.

Baumo, ka pirms vairākiem gadiem Ketrīna centusies pierunāt vīru veikt šo operāciju, taču princis nolēmis neļauties matu transplantācijai un turpināt dzīvot ar tādu galvas rotu, kādu daba devusi.

Matu atkāpšanos visnotaļ agrā vecumā princis Viljams mantojis no vectēva — Viņa Majestātes karalienes Elizabetes II vīra, Edinburgas hercoga Filipa. Arī viņam jau agros gados mati galvvidū kļuva aizvien plānāki un retāki. Zinātāji gan norāda, ka tendence uz plikpaurību Vindzoru dzimtā bijusi vērojama jau senāk, un dēvē to par „Vindzoru dzimtas lāstu”. Tiesa, pēc prinča Filipa ieprecēšanās dzimtā šī problēma kļuvusi krietni aktuālāka un piemeklē vīriešus pārmērīgi agrā vecumā.

Vindzoru dzimtas lāsts jeb britu karaliskie plikpauri

gallery icon
13

Karalienei Elizabetei II un Edinburgas hercogam, princim Filipam ir trīs dēli: prinči Čārlzs, Endrū un Edvards. Divi no viņiem mantojuši tendenci uz plikgalvību, tāpat kā tēvam. Lai slēptu matu trūkumu galvvidū, Čārlzs veido frizūru tā, lai garāka matu šķipsna, kas pārķemmēta no kreisās puses uz labo, pliko galvu nedaudz piesegtu, bet Elizabetes II jaunākajam dēlam princim Edvardam situācija ar matu atkāpšanos ir krietni izteiktāka. Viņam šis process sākās vēl pirms trīsdesmit gadu sliekšņa sasniegšanas, kā tas noticis arī ar princi Viljamu un ko tik uzskatāmi visi redzēja jau prinča kāzās 2011. gadā.

Hercogiene Ketrīna ar bērniem vēro „Trooping The Colour” parādi

Hercogiene Ketrīna ar bērniem princesi Šarloti un princi Džordžu uz Bekingemas pils balkona vēroja „Trooping The Color” parādi, kas rīkota ...

gallery icon
63

Princis Viljams ar vecākiem 1983. gadā

gallery icon
10

Reti foto. Princis Viljams un Ketrīna publiski apskaujas. 2012. gads

gallery icon
21