foto: AP
"Jauna veca pirmā lēdija" - sociālie tīkli mutuļo par jauniņā Francijas prezidenta 64 gadus veco sievu
Brižita Makrona - Francijas 39 gadus vecā prezidenta kundze.
Attiecības
2017. gada 7. maijs, 22:39

"Jauna veca pirmā lēdija" - sociālie tīkli mutuļo par jauniņā Francijas prezidenta 64 gadus veco sievu

Kasjauns.lv

Kopš kļuva skaidrs, ka galēji labējai Marinai Lepēnai neizdosies vēlēšanās pārspēt centrisko un proeiropeisko Emanuelu Makronu, sociālos tīklus pārplūdināja vēstījumi par to, ka nu Francijai ir jauna veca pirmā lēdija. Viņai ir 64 gadi, viņam - 39.

Makronu pāris vēlēšanās balso par sevi

Svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis centrists Emanuels Makrons, pārspējot galēji labējo Marinu Lepēnu.

gallery icon
8

Brižita Makrona ir jaunievēlētā Francijas prezidenta sieva jau krietni ilgi. Viņu mīlasstāsts gan sācies daudz senāk, proti, skolā, kur viņa bija skolotāja, bet Emanuels Makrons - skolēns. Abi saskatījās ludziņas gatavošanas laikā. Lūk, kāds ir šis neparastais mīlasstāsts:

2007.gadā - laikā, kad Makrons bija tikai 28 gadus vecs, - viņš salaulājās ar Brižitu Mariju Trognē. Viņa par savu vīru ir krietni vecāka. Pirms šīm laulībām Brižita bija precējusies ar baņķieri Andrē Auzēru, un pārim ir trīs bērni. Laulība ar finansistu tika šķirta 2006.gadā un jau pēc gada Brigite kļuva par Brižitu Makrona kundzi.

Aizkustinošais mīlasstāsts

Makronam nonākot mediju starmešu gaismās, daudziem interesēja: kā gan sanācis, ka jauns vīrietis iemīlas un apprec faktiski mātes vecuma sievieti? 

Izrādās, Makrons savā mīļotajā ieskatījies jau laikā, kad viņam bija puikas gadi - 15. Tas noticis privātā vidusskolā, kurā savulaik Brižita pasniedza franču literatūru un teātri. Jauniņais Emanuels pie šīs skolotājas apguva arī praktisku aktiermākslu, un abi saskatījušies brīdī, kad noritējis darbs pie jaunas ludziņas tapšanas. 

Zīmīgi, ka Makrona klasē mācījusies arī Brižitas meita. (Šī dāma darbojās Makrona komandā viņa ceļā uz prezidenta amatu.)

Francijas pirmās lēdijas Brižitas Makronas elegantais stils

gallery icon
51

Radoša cilvēka karjera nebija pa prātam Makrona vecākiem, un viņi savu dēlu aizsūtīja mācīties uz citu - elitāru - skolu Parīzē, kur zēnu sagatavoja ierēdniecībai. 

Taču Makrons un Brižita jau bija iemīlējušies un turpināja sarakstīties. Brīdī,  kad jaunietim bija 18, sieviete izšķīrās no sava vīra un sāka baudīt mīlestību ar savu kādreizējo skolnieku.

Medijiem abi savas attiecības komentē skopi. Brižita ir izteikusies: "Neviens nekad neuzzinās, kad mūsu stāsts kļuva par mīlasstāstu. Tas pieder tikai mums. Tas ir mūsu noslēpums," par abu mīlestību ziņo "The Independent".

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita prezidenta kampaņā un sadzīvē

Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons (39) un viņa sieva, par pašu 24 gadus vecākā Brižita. Abi samīlējās, kad Makrons bija ...

gallery icon
44

Stabilākais pāris

Lai vai kā būtu sācies abu neparastais mīlasstāsts, Elizejas pilī tas būs viens no stabilākajiem pāriem, kādu šīs pils sienas redzējušas. Proti, pašreizējais Francijas prezidents Olands dzīvo šķirti no savas dzīvesbiedres pēc tam, kad klajā nāca viņa dēka ar kādu franču aktrisi, kas par kungu bija 17 gadus jaunāka. Savukārt par Nikolā Sarkozī poligāmiju bija zināms daudziem, līdz viņš laimi rada kopā ar modeli Karlu Bruni.

Makrona un viņa kundzes attiecības ir arī fokusā Francijas sabiedrībā un dzeltenajā presē. Stāsta neparastības dēļ ziņkārība ir liela. Apskatniece Pamela Dukermane uzskata, ka būtiskākais, lai šī mīlestība būtu patiesa, jo, ja tas tomēr tā nav un abi tikai tēlo mīlestību "no skolas sola", tas nenāktu par labu politiķa popularitātei.

Pats Makrons ir izteicies, ka "nav nemaz tāda lieta kā normāli pāri - man pat nepatīk šis formulējums. Bet mēs esam pāris, kas reāli eksistē, funkcionē," viņš komentēja savu laulību.

Pagaidām izskatās, ka francūži tic šai savienībai. Par jūtu īstumu runā arī attēli, kuros Makrons un viņa sieva redzami kopā. Cita starpā viņš publiski paudis pateicību sievas bērniem, ka tie viņu reiz pieņēmuši kā savējo.

Kas ir Brižita Makrona?

Pirmkārt jau figūra, kura spēlē lielu lomu sava vīra prezidenta kampaņā. Viņa atbalsta Makronu, un arī Makrona atbalstītāji nebeidz skandēt "Brižita! Brižita! Brižita!" Fani cer, ka šī izskatīgā kundze būs Francijas pirmā lēdija.

Brižita nāk no sešu bērnu ģimenes, viņa starp tiem ir jaunākā. Tagad šī dāma ir vecmāmiņa septiņiem mazbērniem.

Lēdijas ģimene ir turīga - tā veiksmīgi darbojas šokolādes biznesā un šobrīd viņas ģimenes uzņēmums koncentrējies uz populāro makarūnu ražošanu. "Macrons d'Amiens" feisbukā seko apmēram 14 000 kārummīļu, jauki iesmejot par vārdu spēli.

Bērnu nebūs

Emanuels un Brižita nolēmuši, ka viņu savienībā bērnu nebūs. To pateica pats Makrons kādā TV intervijā aprīlī. "Mēs tā izlēmām, un tā nebija mana savtīga vēlme. Izvēli veicu jau sen, ņemot vērā mūsu vecuma starpību. Man nav nepieciešami mani bioloģiskie bērni, jo šo mīlestību es varu dot Brižitas mazbērniem," izteicies Makrons. 

Tikmēr šis mīlasstāsts radījis arī spekulācijas par tēmu. Proti, ka Makrons varētu būt slēpts gejs, raksta Heavy.com. Publiskajā telpā šī gada sākumā izskanēja runas, ka Makronam esot ciešas attiecības ar "Radio France" izpilddirektoru Matjē Galē, taču 39 gadus vecais prezidenta amata kandidāts par šīm baumām vien pasmējās.