Dārzeņu kokteiļi
Dzīvesstils

Dārzeņu kokteiļi

Jauns.lv

Saldējuma vai bārā pasniegts dzēriena kokteilis ir katram saprotama lieta, bet kas ir dārzeņu kokteiļi?

Dārzeņu kokteiļi...

Ir iespējami tīri dārzeņu kokteiļi, taču, kā rāda pieredze, garšai tīkamāka ir dārzeņu savienība ar citām sastāvdaļām. Dārzeņi labi sadzīvo ar augļiem. Labi derēs dažādas sulas, piens, medus, sīrupi, pipari sāls, “Vegeta” – šo sarakstu var turpināt teju bezgalīgi.

Kādos traukos pasniedz dārzeņu kokteiļus? Visdažādākajos. Glāzēs, bļodās, pat akvārijos. Tie dekoratīvi izskatās arī puķu vāzēs. Noformējumam izmantojams jebkas, lai tikai aušīgi izskatītos. Apēst vai neapēst dekorējumu ir katra paša ziņā.

Dārzeņu kokteiļi ir ĻOTI veselīgi, tāpēc tie jādzer lielām porcijām. Ieteiktās receptes paredzētas tieši tādas, bet tās var arī dalīt divās daļās – tad katram dzērējam tiks gluži pieklājīga glāze vitamīnu dzēriena.

Spēkavīra dzira

3 notīrīti burkāni

2 ēdamkarotes šķidra medus

Dekorē ar citrona šķēlīti un kanēli. Maisāmā kociņa vietā izmanto citronmētras kātu ar lapām.

Gurķis kažokā

1 svaiga biete

1 gurķis

3 vidēja lieluma tomāti vai 150 g konservētu tomātu savā sulā

Ķiploku daiviņa

Jauno biešu lapas (bez kātiem!)

Šķipsniņa “Vegetas”

Daži pilieni “Worchester” mērces

Bieti un gurķi nomizo un izspiež sulu. Liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām un sajauc. Gatavam kokteilim var pievienot ½ laima sulas. Lej augstā glāzē un dekorē ar gurķa šķēlēm un “Vegetu”. Maisāmā kociņa vietā izmanto biešu kātu ar lapu.

Ar ko?

Lai pagatavotu dārzeņu kokteiļus, būs vajadzīga laba sulu spiede. Kā pazīt LABU spiedi? Tā būs jaudīga, tajā varēs likt spiešanai pirms tam nesasmalcinātus dārzeņus, un tā būs viegli izmazgājama.

No kā?

Protams, vislabāk kokteiļos izmantot Latvijā augušus dārzeņus, un vislabākais laiks to pagatavošanai ir vasaras otrā puse un rudens, kad dārza veltes ir svaigas un sulas pilnas.

Uzmanību!

Dārzeņiem pirms likšanas sulu spiedē jābūt atvēsinātiem.

kasjauns.lv/Publicitātes foto