Kā modi veido Lady Gaga stilists. FOTO
2011. gada 29. jūlijs, 05:30

Kā modi veido Lady Gaga stilists. FOTO

Jauns.lv

Modes nama Mugler radošais direktors, ekstravagantās dziedātājs Lady Gaga modes direktors, Vogue Hommes Japan modes redaktors un masu apģērba līnijas Uniqlo radošais direktors Nikolā Formiketi 2010. gada novemrī Business Of Fashion nominēts kā „viens no ietekmīgākajiem radošajiem spēkiem modē šodien.”

Iztēles dziļums ir tas, kas Nikolā ierindo labāko pasaules stilistu rindās. To plejāde ir grandioza- Dazed, Another, Another Man, V, V man, Arena, Homme Plus un Vogue Hommes Japan, kas nu ir ietekmīgākā japāņu valodas modes literatūru pasaulē.  Pārsteidzoša ir arī Nikolā darbošanās divos spēļu laukumos- ielu apģērbu (Uniqlo) kultūrā un augstajā modē (konsultējis Prada, Missoni u.c.). Kopš 2009. gada foto sesijas V Magazine jūnija numuram, Nikolā Formiketi ir arī Lady Gaga modes direktors. Viņš ir gan dziedātājas stilists, gan pārvalda viņas koncertu un video klipu vizuālo noformējumu. No šī gada februāra Nikolā ir arī Mugler modes nama radošais dizainers.

Dzimis 1977. gada maijā Japānā japāņu stjuartes un itāļu pilota ģimenē, uzaudzis Romā un Tokijā. Uz Londonu pārcēlies, lai it kā studētu arhitektūru - „ iegāju arhitektūras skolā pa parādes ieeju un aizbēgu pa pagalma, lai dotos ballēties uz trim gadiem.” Tā no darba modīgā veikalā The Pineal Eye viņš pamazām kļuva arī par tā māksliniecisko diektoru un iepircēju. No ikmēneša rubrikas Spiega acs žurnālā Dazed & Confused tika paaugstināts amatā par modes redaktoru 2005.g., 2008.g. jau par tā radošo direktoru.

Darbs „Dazed & Confused” noveda pie citiem modes žurnāliem- V, Another Magazine, Arena Homme +, Harper’s Bazaar USA. Viņš ir strādājis ar Kimu Džonsu, tādiem modes namiem kā Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Gareth Pugh, Carri "Cassette Playa" Mundane, Prada, Missoni, Iceberg, uz zīmoliem Nike, Umbro, Puma, Stussy, Topman, H&M un Edwin. Un modes fotogrāfiem- Niks Naits, Edijs Slimāns, Terijs Ričardsons, Stīvens Kleins un Olivjēro Toskāni un daudziem citiem.

Pastaiga.lv/ Foto: Bulls Press un no Nikolā Formiketi