Raimonda Paula meita Anete Rīgā jūtas lieliski
Raimonda Paula meita Anete jau otro gadu dzīvo Rīgā un šeit jūtas ļoti mājīgi pēc daudziem Maskavā pavadītiem gadiem.
2012. gada 4. decembris, 13:30

Raimonda Paula meita Anete Rīgā jūtas lieliski

Jauns.lv

Raimonda Paula meita Anete jau divus gadus dzīvo Rīgā un šeit jūtas ļoti komfortabli pēc desmit gadiem, kas pavadīti Maskavā. Savukārt Maestro Pauls ir atradis kopīgu valodu ar savu znotu Mareku un abi kopā strādā Maestro mājā Baltezerā.

Anete stāsta, ka ar savu vīru iepazinās 1991. gadā Kultūras ministrijas atvadu ballē, kad  ministrijas ēku Antonijas ielā vajadzēja atdot tās vēsturiskajam īpašniekam – Krievijas Federācijai. Toreiz Anetes tēvs bija kultūras ministrs un uz ministrijas atvadu balli no ēkas bija ielūgtas daudzas prominences, tostarp arī skandināvu aviokompānijas SAS Baltijas pārstāvniecības vadītājs Mareks Pedersens.

Anetes Paulas dzīve ārzemēs

1992. gadā Mareks uzzināja, ka viņu pārceļ darbā uz Viļņu, un abi pārcēlās dzīvot uz Lietuvu, kur nodzīvoja trīs gadus.

Tad Mareku pārcēla darbā uz Sanktpēterburgu, kur viņš sāka koordinēt SAS darbību Krievijā. „Uz turieni pārcēlos ar prieku, jo savulaik Pēterburgā biju mācījusies, tur bija mani kursabiedri, draugi… Sāku strādāt Latvijas ģenerālkonsulātā Pēterburgā. Tad atkal Marekam bija jādodas uz Maskavu, kur nodzīvojām desmit gadus. Tagad jau otro gadu dzīvojam Rīgā,” portālam freecity.lv stāsta Anete un turpina:

„Maskavā bija jocīgi. Es, divu mazu bērnu māte, strādāju, bet tur brauciens uz un no darba ir vesels piedzīvojums. Tikai tas, kas pats to ir piedzīvojis, zina, ko tas nozīmē - metro zem Kremļa, kur ir četras metrostacijas, ko nozīmē pārsēsties no vienas līnijas otrā. 3000 cilvēku tevi iznes, bet 5000 ienes vagonā. Vakarā tu jūties kā izspiests citrons! Tāda megapole kā Maskava, tevi izsūc. Nav brīnums, ka cilvēki tur ir uzvilkti – gan tie, kas iedzīti pazemē, gan tie, kuri stundām nīkst sastrēgumos.”

Anete kopā ar vīru Latvijā atgriezās, kad te pilnā sparā plosījās krīze un viņa darbu šeit nevarēja atrast. Tādēļ viņu šeit uztur vīrs, kurš strādā par aviokompānijas SAS pārstāvi Austrumeiropā.

Anete Paula kopā ar savu vīru Mareku Pedersenu.

„Mājas ir mājas, lai kā arī būtu. Te var pastaigāties pa sakoptiem parkiem, attālumi nav milzīgi. Man savas mašīnas nav, braucu ar sabiedrisko transportu. Mums ar vīru šeit ir ļoti labi un mājīgi. Mums bija izvēle – Skandināvija vai Rīga. Mēs pat nedomājot izvēlējāmies Rīgu - te ir mani vecāki, šeit mēs ar Mareku iepazināmies,” emocionāli freecity.lv stāsta Anete.

Raimonda Paula un viņa znota Mareka krustojums – ideāls vīrietis

Paula meita ir satraukusies par to, cik vieglprātīgi viņas tēvs izturas pret savām pianista rokām – Maestro savās mājās Baltezerā visu laiku kaut ko skalda un zāģē, griež stiklu, pārnēsā kaut kādas caurules, kopā ar znotu Mareku tīra sniegu…

„Mareks ar visām iekšām pārdevies sievastēvam Ar māti Lanu smejamies - viņi ir tik dažādi, bet, ja abus sakrustotu, sanāktu ideāls vīrietis. Mareks ir akurāts pedants, bet Pauls, kad iegrimis savās domās, vispār nedzird, ko viņam saka.

Tēvs un mans vīrs viens otru lieliski papildina. Kopš tā laika, kad tēvs saprata, ka Mareks māk strādāt ar rokām un kaut ko saprot no tehnikas, tēvs viņu sāka cienīt,” saka Anete.

Kasjauns.lv/Foto: Inga Mengiša