Kuskusa salāti ar piparmētrām
Veselīgi un sātīgi salāti austrumnieku gaumē. Īpašu niansi salātiem piešķir piparmētra kombinācijā ar baziliku un pētersīļiem.
4 personām
Gatavošanas laiks – 35 minūtesSastāvdaļas
500 g kuskusa
1 buntīte svaigu piparmētru
3-4 svaiga bazilika lapiņas
2 zariņi pētersīļu
3 šalotes sīpoliņi
2 nelieli tomāti
2 seleriju kāti
1 sarkanā paprikas pāksts
1 gurķis
1 burkāns
2 nelieli citroni
1 tējk. asās piparu pastas, piemēram, Harissa (nopērkama lielveikalos)
1 tējk. malta koriandra
250 ml l olīveļļas
sāls, malti pipari
1. Šim nolūkam vislabāk izmantot ātri vārāmo kuskusu, ko sagatavo atbilstoši norādījumiem uz paciņas. Ja izmanto parasto kuskusu, ieber to smalkā sietā, ko ievieto traukā ar aukstu ūdeni, un ļauj 10 minūtes uzbriest. Katlā uzvāri ūdeni, novieto sietu virs ūdens, uzliec vāku un 10 minūtes tvaicē.
2. Piparmētras, baziliku un pētersīļus smalki sakapā. Sīpolus nomizo un sagriez plānos gredzenos. Arī tomātus un selerijas sagriez gabaliņos. Paprikai izņem sēklotni, gurķi un burkānu nomizo, visu sagriez mazos gabaliņos. Zaļumus un dārzeņus samaisi ar kuskusu.
3. No citroniem izspied sulu un sakul ar piparu pastu, eļļu un koriandru, pieber sāli un piparus. Mērci lēnām pārlej salātiem un izcilā.
Žurnāls "
100 Labi Padomi " / Foto: Rojs Maizītis