Sadalīti modes industrijas Oskari. Labākais sieviešu apģērbu dizainers pārsteidz. FOTO
2013. gada 5. jūnijs, 19:37

Sadalīti modes industrijas Oskari. Labākais sieviešu apģērbu dizainers pārsteidz. FOTO

Jauns.lv

Ņujorkā norisinājusies svinīgā Amerikas modes dizaineru padomes (CFDA) balvu pasniegšanas ceremonija. Kā ierasts, pasākums pulcēja vienkopus pašas spožākas modes, politikas, kino un šovbiznesa zvaigznes.

CFDA balvu pasniegšana notiek kopš 1981.gada, un tajā tiek apbalvoti dizaineri, kas atstājuši redzamas pēdas modes vēsturē. Uzvarētājus izraugās īpaša žūrija, kuras sastāvā ir dizaineri, modes redaktori un stilisti. Padomes prezidente ir dizainere Diāna fon Furstenberga. Atklājot ceremoniju viņa uzvēra, ka šajā gadā žūrijas locekļu balsojums esot bijis necerēti vienots.

Viens no lielākajiem pārsteigumiem šogad bija uzvarētājs nominācijā “Labākais sieviešu apģērbu dizainers.” Par balvu cīnījās Marks Džeikobs, Aleksandrs Vangs un zīmola Proenza Schouler dizaineri Džeks Makkalovs un Lazaro Hernandezs , kuri arī uzvarēja.

Nominācijā «Labākais vīriešu apģērbu dizainers» uzvarēja Toms Brauns, kura dizaini izceļas ar modernu pieeju klasiskām vērtībām.

Par labāko aksesuāru dizaineri šogad atzīts Filips Lims, īpašu balvu par ieguldījumu modes attīstībā saņēma kāzu kleitu karaliene Vera Vanga, bet balvu «Labākais ārzemju dizainers» saņēma Givency radošais direktors Rikardo Tiši. Īpašu goda balvu par mūža ieguldījumu, no pašas Hilarijas Klintones rokām, saņēma dizainers Oskars de la Renta.

Kas attiecas uz pasākuma viesiem, tad šogad fotogrāfu uzmanības centrā bija pasaulē pieprasītākās topmodeles un aktrises. Daudzi bija īpaši piedomājuši pie apģērba, tērpušies to dizaineru tērpos, kuri bija nominēti šai prestižajai balvai.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press