Šoks Parīzes modes nedēļā! Modeļiem sarkanas lūpas un nacistu stila tērpi. FOTO
2013. gada 3. jūlijs, 12:06

Šoks Parīzes modes nedēļā! Modeļiem sarkanas lūpas un nacistu stila tērpi. FOTO

Jauns.lv

Amerikāņu modes dizainers Toms Brauns, kurš šogad saņēma CFDA balvu kā labākais vīriešu apģērba dizaineris, pārsteidzis Parīzes modes nedēļas apmeklētājus. Vērojot viņa jaunās vīriešu apģērbu kolekcijas skati, atmiņā ataust kara filmās redzētais nacistu tēls.

Stilizētas militāra stila žaketes, mēteļi, vācu armijai raksturīgas cepures, tas viss liek vilt paralēles ar Reiha laikiem un Ādolfu Hitleru. Šo sajūtu paspilgtina lakāda, melnā un sarkanā krāsa un divkrāsainu lēcu brilles.

Tajā pat laikā, kolekcija izceļas ar pārdomātiem, perfektiem siluetiem, kas kārtējo reizi pasvītro Toma Brauna atšķirīgo izpratni par vīrieša apģērbu. Brauns ir viens no tiem retajiem dizaineriem, kurš neļauj uzvalkam pazust starp dominējošajiem ikdienas apģērbiem. Viņš vienmēr cenšas radīt ko jaunu, atsķīrīgu, taču šis mēģinājums šķiet pārsteidz pat pašus demokrātiskākos Brauna piekritējus.

Pats dizaineris parasti sabiedrībā iziet paša dizainētā žaketē un biksēs, kas vienmēr beidzas krietni virs kailajām potītēm. Interesanti, vai ekskcentriskais mākslinieks apmeklēs publiskus pasākumus drēbēs no savas jaunās pavasara/vasaras kolekcijas?

Toma Brauna interese par modi aizsākās 1997.gadā, kad pēc neveiksmīgas aktiera karjeras uzsākšanas, viņš sāka strādāt par pārdevēju Giorgio Armani šovrūmā. Vēlāk Toms vadīja radošo komandu korporācijai Polo Ralph Lauren piederošajā veikalu ķēdē Club Monaco, bet pēc tam nodibināja pats savu zīmolu, lai arī modes dizainu nebija mācījies.

Brauna zīmols tapa ar pārliecību, ka ikdienišķie džinsi un T-krekli vīriešus ir tik ļoti nogurdinājuši, ka no jauna radīsies pieprasījums pēc nevainojami pašūtiem uzvalkiem, ko uzņēmēja izglītību ieguvušais Brauns paveica ar paveca itāļu šuvēja palīdzību. Viņa modes skates parasti ir ļoti ekstravagantas, reizēm plašākai publikai grūti izprotamas. Vienā no viņa skatēm uz mēles kāpa četrdesmit identiski apģērbušies vīrieši.

Par saviem dizainiem Toms Brauns saka: “Es vēlos likt vīriešiem uz klasisku ideju paskatīties citām acīm. Atšķirīgā veidā padomāt par lietu, kas tiem ir ļoti labi pazīstama. Patiesībā tieši tādas ir visas manas kolekcijas. Un jā, man patīk izklaidēt.”


Kasjauns.lv/Foto: Bulls Press