foto: Vida Press
Šīs filmas ir jāredz!
Deviņpadsmit gadu vecumā angļu aktieris Fions Vaitheds ieguva titullomu Kristofera Nolana kino filmā Denkerka.
2018. gada 28. februāris, 10:29

Šīs filmas ir jāredz!

Jauns.lv

4. martā Losandželosā notiks 90. ASV Kinoakadēmijas jeb Oskara balvas pasniegšanas ceremonija, kuru vadīs komiķis Džimijs Kimels. Shortcut piedāvā noskatīties plašu klāstu ar šim gadam un iepriekš Oskara balvai nominētajām, kritiķu atzinību guvušajām filmām.

Denkerka

Vēsturiskā kara drāma Denkerka (Dunkirk) vēsta par spriedzes pilniem notikumiem Lamanša krastā Otrā pasaules kara laikā.
Nelielā teritorijā ap Denkerkas ostu simtiem tūkstošu britu un sabiedroto karavīru ir ienaidnieku aplenkti. Bezizejas situācijā nonākušajiem kareivjiem aiz muguras ir tikai jūra, bet ienaidnieks jau tuvojas…

Galvenās lomas atveido Fions Vaitheds, Toms Glinns-Kārnijs, Džeks Laudens, Toms Hārdijs. Filma šā gada ASV Kinoakadēmijas balvai izvirzīta astoņās nominācijās!
 

foto: Vida Press
Filmas varoņi piedzīvos gan amizantus, humora pilnus, gan skumjus brīžus.

Kapteinis fantastika

Komēdija Kapteinis fantastika (Captain Fantastic) aizvedīs aizraujošā sešu bērnu ģimenes piedzīvojumā.
Klusā okeāna ziemeļrietumu mežos kāds tēvs, kurš audzina sešus bērnus, nodrošinot tiem spēcīgu fizisko un intelektuālo izglītību, ir spiests ar ģimeni atstāt savu paradīzi un doties pasaulē, metot izaicinājumu priekšstatam par to, ko nozīmē būt vecākam.

Kas notiks, kad ģimene sastapsies ar civilizāciju un nāksies izbaudīt visus modernās dzīves plusus un mīnusus?
Galvenajā lomā Vigo Mortensens, kas par atbildīgo tēva lomu 2017. gadā saņēmis Oskara balvu kā Labākais aktieris.

foto: Vida Press
Aktrise Natālija Portmane iejūtas atraitnes Kenedijas tēlā.

Traģēdija Kenedijas dzīvē

Drāmā Džekija (Jackie) atainots stipras, inteliģentas sievietes, ASV bijušās pirmās lēdijas Žaklīnas Kenedijas viens no dzīves trauslākajiem posmiem.

Pēc prezidenta Džona F. Kenedija noslepkavošanas pirmajai lēdijai Žaklīnai Kenedijai ir jātiek galā ar sērām un emocionālo traumu, lai atgūtu savu ticību, mierinātu bērnus un nostiprinātu viņas vīra vēsturisko mantojumu. Visa pasaule bija sajūsmināta par viņas savaldīšanos, pašcieņu un izturību. Bet ko realitātē pārdzīvoja Ž. Kenedija? Džekijas lomā amerikāņu aktrise Natālija Portmane, filma tikusi nominēta trīs Oskara balvām.
 

foto: Vida Press
Trīs afroamerikāņu matemātiķes iedvesmojušas daudzus cilvēkus visā pasaulē pievērsties zinātnei.

Vienādojums ar nezināmajiem

2016. gada ASV vēsturiskā filma Vienādojums ar nezināmajiem (Hidden Figures) iepazīstina ar drosmīgām un talantīgām afroamerikāņu matemātiķēm.

ASV, cīnoties ar Krieviju par cilvēka nogādāšanu kosmosā, nejauši NASA sistēmā afroamerikāņu grupā atrod sievieti, kura kļūst par vienu no galvenajiem tēliem ASV vēsturē. Filma stāsta par šo sievieti, kas ātri vien kāpa pa NASA karjeras kāpnēm, kā arī par citiem tā laika ģēnijiem, kuri bija īpaši apmācīti astronauta Džona Glena orbītā palaišanas un drošas mājās nogādāšanas operācijas atbalstam.

Filmā galvenās lomas attēlo Taradži Hensone, Oktāvija Spensere, Džanele Mone, Kevins Kostners, Kirstena Dansta, Džims Pārsonss.

Vienādojums ar nezināmajiem tikusi nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai kā labākā filma.

foto: Vida Press
Kubo ar draugiem dodos neparastos piedzīvojumos.

Kubo un divas stīgas

Animācijas filma Kubo un divas stīgas (Kubo and the Two Strings) stāsta par izdomas bagātu zēnu Kubo un viņa ģimenes noslēpumu.

Atjautīgais un labsirdīgais zēns dzīvo nelielā piejūras pilsētā. Kādu dienu viņš nejauši atbrīvo pagātnes garu, kurš, senas atriebības dzīts, sāk vajāt zēnu. Kubo dodas ceļā, lai rastu padomu, kā uzveikt ļaunumu. Viņš sastop Pērtiķieni un Vaboli, un nu visus trīs gaida neparasts piedzīvojums. Viņu uzdevums ir izglābt Kubo ģimeni un atklāt senu noslēpumu – kāpēc gāja bojā viņa tēvs, pasaulē dižākais samurajs.

Animācijas filma tikusi nominēta divām Oskara balvām.
 

Shortcut lietotnē Oskaram nominēto filmu izlasē atradīsi arī tādus šā gada Kinoakadēmijas balvai izvirzītos darbus kā Prom, Bēbis Boss, Karš par Pērtiķu planētu, Pa asmeni skrejošais, Logans un vēl daudzas citas filmas no iepriekšējiem gadiem.


Skaties Shortcut savā telefonā, datorā, planšetdatorā un televizorā – lietotnē vai Shortcut Box ierīcē, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā.