38. Rīgas modes nedēļa noslēdzas ar jaudu! Spožākie noslēguma ballītes kadri

No 8. līdz 11. aprīlim Rīgā norisinājās modes cienītāju tik gaidīts pasākums – 38. Rīgas modes nedēļa. Programmā tika iekļauti ...

gallery icon
Mode
2024. gada 12. aprīlis, 18:12

FOTO: 38. Rīgas modes nedēļa noslēdzas ar jaudu! Ielūkojies spožākajos noslēguma ballītes kadros

Jauns.lv

No 8. līdz 11. aprīlim norisinājās Modes nedēļas pavasara sesija ar saukli “mode ir māksla”, turpinot ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematiku. Programmā tika iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, atpazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes.

Tāpat šosezon īpaša uzmanība tika pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas. Rīgas modes nedēļas atklāšana tika atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu “Atbildīgā mode mūsdienās”, kas tiek rīkota sadarbībā ar universālveikalu Stockmann. Tajā piedalījās Latvijas un starptautiskie industrijas eksperti. 

38. Rīgas modes nedēļas 4. dienas viesu stils

38. Rīgas modes nedēļas viesu stils 4. - noslēguma dienā.

gallery icon

RFW otrajā dienā, 9. aprīlī, modes skates tika aizvadītas jaunā un neparastā vietā – biroju kompleksā Verde. Kāzu kleitu kolekciju jaunā interpretācijā urbānā telpā prezentēja zīmola “Katya Katya” dizainere Jekaterina Šehurina. Latvijas zīmols “Varens” demonstrēja bezšuvju izstrādājumus, kas balstīti uz mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju. Savukārt modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, rādīja klasisku siluetu kolekciju, ko papildināja provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Tajā pašā dienā pasākuma viesiem būs iespēja iepazīties ar debitantu kolekcijām no visām trim Baltijas valstīm - Rimgailaite Costume (Lietuva), Henna (Latvija), ABFD Swimwear (Igaunija). 

Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēja Latvijas modes vecmeistaru zīmoli - Iveta Vecmane, Natalija Jansone, Selina Keer, Una Bērziņa, BAE by Katya Shehurina, Dobrzanska, kā arī Ivo Nikkolo no Igaunijas. Savukārt Stockmann piedāvāja savas un somu dizaineres Miia Halmesmaa sadarbības rezultātu.

Rīgas modes nedēļas programmā šosezon bija atrodams bagātīgs izstāžu klāsts – pārstāvēta ir gan tēlotājmāksla, gan tekstilmāksla un dekoratīvā amatniecība. Rīkotāji šogad ir apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu. Šai iniciatīvai par godu RFW programmā tika iekļauts filmas par dizaineri Aleksandru Makvīnu seanss. Filma radīta par godu dizainera 55. dzimšanas dienai. Arī šīs RFW sezonas galvenais tēls bija radīts, iedvesmojoties no šī slavenā dizainera kolekciju teatrālās un dramatiskās estētikas, turklāt tēls ir radīts, izmantojot mākslīgo intelektu.

Pasākums noslēdzās 11. aprīlī ar skaļu un spožu ballīti, kurā pulcējās slavenības, influenceri un modes aprindu pārstāvji, demonstrējot savu unikālo stilu.