foto: Publicitātes foto
Otrdien sāksies 36. Rīgas modes nedēļa
Moel Bosh
Mode
2023. gada 17. aprīlis, 14:01

Otrdien sāksies 36. Rīgas modes nedēļa

Jauns.lv

No 18. līdz 21. aprīlim galvaspilsētā norisināsies Rīgas modes nedēļa. Gaidāmajā Rīgas modes nedēļas sesijā ir pieteikti vairāk nekā 15 zīmoli, kuru vidū ir gan debitanti, gan ārzemju ekozīmoli, gan vietējie nozares titāni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas modes nozares galvenā notikuma pasākumi apvieno vairākus formātus vienlaikus: modes skates uz "Hanzas perona" podija un jaunā vietā — "Zunda Towers", prezentācijas, semināru par ilgtspējīgu modi nozares profesionāļiem un tematiskus sarīkojumus. Šajā sezonā programmas virziens joprojām ir ilgtspējība.

foto: Publicitātes foto
Amoralle

Lai pievērstu īpašu uzmanību ilgtspējībai, Rīgas modes nedēļas atklāšanu iezīmēs starptautisks izglītojošs seminārs"Ilgtspējīga mode: stereotipi un īstenība Nr. 2". Ieeja pēc iepriekšējas pieteikšanās. Rīgas modes nedēļas programmas izglītojošo daļu tajā pašā dienā paplašinās filma un lektorijs "Vestvuda: panka, leģenda, aktīviste", kā arī lekcijas par modi Rīgas Modes muzejā. 

Latviešu zīmoli ir pārliecināti, ka ilgtspējība un mode nedrīkst būt savstarpēji izslēdzošas — šie centieni ir vērojami ne tikai kolekcijās, bet arī kopdarbos. Mākslinieciskais buduāra modes zīmols "Amoralle" un ar rokām darinātu galvassegu zīmols "Ksenia Danilova" kopīgi ir sagatavojuši 3D projektu, kam bija nepieciešams minimāls daudzums materiālu. "One Wolf" šosezon priekšplānā izvirza džinsaudumu, pludmales modes zīmols "Slow Beachwear" — peldkostīmu ilgmūžību, bet debitants no Lietuvas "Mild Power" kolekcijā aktīvi iesaistīs materiālu atgriezumus.

foto: Publicitātes foto
Paade mode

Uz galvaspilsētas galvenā podija aktuālās tendences demonstrēs zīmoli, kas jau ir iekarojuši stabilas pozīcijas Baltijas valstīs: „Ivo Nikkolo” un „Diana Arno” no Igaunijas, kā arī „Natalija Jansone”, „Iveta Vecmane” un „Volga Vintage” (visi no Latvijas).

Rīgas modes nedēļas dalībnieki

2023. gadā no 18. līdz 21. aprīlim galvaspilsētā norisināsies Rīgas modes nedēļa. Gaidāmajā Rīgas modes nedēļas sesijā ir pieteikti vairāk ...

gallery icon
16

Līdztekus minētajiem Baltijas modes māksliniekiem šosezon ārzemju modi pārstāv arī zīmoli „Szczygiel-” no Polijas un „Moel Bosh” no Uzbekistānas. Vietējā sezonas debitante ir tāda paša nosaukuma zīmola modes māksliniece Guna Nebare. Ar bērnu modes tendencēm iepazīstinās zīmoli „Paade Mode” un „Rock and Mouse”. Iedvesmojusies no ekograndža un 90. gadu estētikas, zīmola „Anna Led” modes māksliniece ir sagatavojusi prezentāciju savā studijā. 

Atzītu latviešu modes mākslinieku sadarbībā ar universālveikalu „Stockmann” uz Rīgas modes nedēļas galvenā podija norisināsies īpaša modes skate ar „Nolo”, „Anna Led”, „Unattached” un „Cinnamon Concept” piedalīšanos. Šo modes skati gatavo viena no Latvijas ievērojamākajām stilistēm un modes emuāristēm Sintija Selicka. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās