foto: © Zalando SE
Modes ilgtspējība. Zalando x Copenhagen Fashion Week
Mode
2022. gada 16. augusts, 10:36

Modes ilgtspējība. Zalando x Copenhagen Fashion Week

Olga Kolotova

Jauns.lv

Zīmols RANRA Kopenhāgenas modes nedēļas ietvaros ieguvis Zalando Sustainability Award balvu. Lasiet žurnāla Pastaiga modes redaktores Olgas Kolotovas reportāžu no Zalando x Copenhagen Fashion week.

Zalando, Eiropas vadošā tiešsaistes modes un dzīvesstila platforma, paziņo, ka zīmols RANRA ir ieguvis Zalando Sustainability Award balvu, kura veidota sadarbībā ar Kopenhāgenas modes nedēļu.

Modes zīmola RANRA modes skate un aizkulises

Zalando, Eiropas vadošā tiešsaistes modes un dzīvesstila platforma, paziņo, ka zīmols RANRA ir ieguvis Zalando Sustainability Award balvu, kura veidota ...

gallery icon
20

RANRA ir Londonā un Reikjavīkā bāzēta dizaina studija, kas specializējas starpsezonu unisex virsdrēbju izstrādē, kas paredzētas gan dabai, gan pilsētvidei. Studija savu produkciju ražo Itālijā, izmantojot ilgtspējīgi iegūtus audumus un sporta apģērbu iedvesmotu tehniku, kas kontrastē ar rokām krāsotiem apdares materiāliem.

Konkursā piedalījās vēl divi finālisti. RÆBURN un MWORKS arī saņēma žūrija atzinību par radošu un inovatīvu pieeju ilgtspējas risinājumiem modes industrijā. Un žūrija atzina, ka abu zīmolu kolekcijas radīs pozitīvu iedvesmu nozares nākotnei. 

RANRA īpaši pārsteidza žūriju ar negaidītām krāsu un tekstūru kombinācijām, kuras nav bieži sastopamas ilgtspējīga dizaina modes skatēs. Žūrija arī novērtēja, ka kolekcija radīta, lai kalpotu ilgtermiņā - vairāki redzētie modeļi bija viegli pielāgojami un daudzpusīgi.

Šī ir jau ceturtā sezona trīs gadus ilgušajā sadarbībā starp Zalando un Kopenhāgenas modes nedēļu, kuras mērķis ir radīt atbildīgāku modes industriju un atbalstīt Zalando do.MORE stratēģiju. Zalando Sustainability Awardbalva vēlas motivēt zīmolus atklāt ilgtspējīgākas alternatīvas un izpētīt stratēģijas, kas palīdzētu veidot pozitīvāku modes industrijas nākotni.

Zalando x Copenhagen Fashion Week viesi

Kopenhāgenas modes nedēļa ir ievērojamākais modes nedēļas pasākums Ziemeļvalstīs, kas norisinās divas reizes gadā - janvārī/februārī un augustā.

gallery icon
16

Pēc žūrijas domām, Kopenhāgenas modes nedēļā izrādītā kolekcija īpaši izcēla zīmola lokalizēto piegādes ķēdi, kurā visi audumi tiek iegūti no itāļu piegādātāja. Arī audumu un tekstūru sajaukums bija negaidīts, padarot katra nākamā dizaina parādīšanos uz mēles par aizraujošu piedzīvojumu. 

RANRA iegūs €20,000 balvu, kā arī iespēju, sadarbībā ar Zalando, radīt ekskluzīvu kolekciju, kurā tiks izmantoti ilgtspējīgāki dizaina, ražošanas un tehnoloģiskie risinājumi. Lielu daļu no 2023. gada pavasara/vasaras kolekcijas, kura tika prezentēta Kopenhāgenas modes nedēļā, Zalando padarīs pieejamu vairāk nekā 49 miljoniem savu pircēju 25 Eiropas tirgos. 

Kopenhāgenas modes nedēļa ir ievērojamākais modes nedēļas pasākums Ziemeļvalstīs, kas norisinās divas reizes gadā - janvārī/februārī un augustā. Katru sezonu Kopenhāgenas modes nedēļa aicina vadošos starptautiskos preses pārstāvjus, pircējus un nozares līderus no Zolando globālā tīkla uz trīs dienu skatēm.