foto: Ģirts Raģelis
Atklāts laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit 10.1"
2019. gada 24. maijs, 16:25

Atklāts laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit 10.1"

Pastaiga

No šodienas Zeļļu ielā 25, kas ir bijusī Latvijas Universitātes fizmatu fakultāte, apskatāma starptautiskā laikmetīgās mākslas izstāde Survival Kit 10.1 Outlands. Turpmāko mēnesi tajā norisināsies arī vairāki pasākumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 10.1" atklāšana

gallery icon
256

Piemēram, sestdien, 25. maijā plkst. 14.00 apmeklētājiem ir iespējams piedalīties mākslinieka Behzada Khosravi Nuri vadītā fotodarbnīcā “Kas tu varētu būt? Kas tu gribi būt?”. Izmantojot piecdesmitajos gados būvētas camera obscura „aci“, Behzads Khosravi Nuri piedāvās lekciju un radošo darbnīcu.

Mākslinieks runās par savu darbu, par pinhole kameras darbības principiem un viduslaiku optikas un gaismas zinātnes vēsturi gan Austrumos, gan Rietumos. Lekcijas apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja attēlot iedomātas personas un kļūt par fotoportretu varoņiem. Katrs šādā tehnikā uzņemts attēls top aptuveni 10–15 minūšu laikā, un šajā procesā var iesaistīties visu vecumu dalībnieki.

foto: Ģirts Raģelis

Svētdien, 26. maijā, jebkurā laikā no plkst. 12.00-16.00 bērni varēs darboties radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Izoldi Cēsnieci. Iedvesmojoties no šī gada festivāla tematikas, bērni radīs esošas un neesošas zemes, līmēs, zīmēs un veidos liela formāta kartes festivāla dārzā vai lietus gadījumā – izstādes ēkā. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot +371 2958 6893 vai rakstot mara@lcca.lv

foto: Ģirts Raģelis

Trešdien, 29. maijā, plkst. 19.00 notiks džeza dziedātājas, improvizatores, pianistes un komponistes Elīnas Silovas albuma prezentācija un koncerts. Piedalīsies: Elīna Silova (balss, balss efekti, klavieres), Matīss Čudars (ģitāra, efekti), Lenarts Heindels (bass, sintezatori) un Ole Mofjels (sitaminstrumenti).

Festivāla organizators Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar kuratorēm Solvitu Kresi, Ingu Lāci, Anželsu Miraldu (Àngels Miralda) un 34 vietējiem un ārvalstu māksliniekiem izstādē un festivāla notikumos līdz pat 30. jūnijam pētīs jēdzienu outlands (ārpuszemes, svešzemes), apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus.

Arī šoreiz par festivāla norises vietu izraudzīta kāda Rīgas tukšā ēka, lai pievērstu cilvēku uzmanību tās nākotnes attīstīšanas potenciālam. Bijusī LU fakultāte ir uzcelta 1888. gadā un vispirms kalpojusi par vācu bāreņu namu, bet vēlāk - milicijas skolu.

Festivāla programma pieejami tīmekļa vietnē www.survivalkit.lv

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās