foto: Giuseppe Greco/ Scanpix
Mākslas muzeju MAXXI Romā pārvērš par ielu, kur top pasaule
Zahas Hadidas projektētais 21. gadsimta mākslas muzejs MAXXI Romā.
Dzīvesstils
2019. gada 20. februāris, 07:02

Mākslas muzeju MAXXI Romā pārvērš par ielu, kur top pasaule

Una Meistere

Pastaiga

21. gadsimta mākslas muzejs MAXXI Romā gadu mijas laiku simboliski iezīmē ar izstādi Iela. Kur tiek veidota pasaule (The Street. Where the World is Made), Zahas Hadidas projektēto ēku uz pāris mēnešiem pārvēršot intensīvi muzejiskā ielu dzīves ekvivalentā.

Izstādē ar vairāk nekā 200 darbiem pārstāvēti 140 mākslinieki, kuri reflektējuši par ielas kā mūsdienu sociālās dzīves epicentra fenomenu visās tā niansēs.

foto: Publicitātes foto

Iela kā mājas dzīves paplašinājums, svētku un protestu telpa, tehnoloģisko eksperimentu platforma, intelektuālo, sociālo un politisko cīņu lauks.

foto: Publicitātes foto

Vizuālās komunikācijas haoss, kur grafiskās zīmes, cilvēku stāvi, reklāmas, novērošanas kameras, skaņas, krāsas, smaržas, smakas un reizumis diemžēl arī mēsli sajaukušies netveramā pilsētdzīves kolorītā.

foto: Publicitātes foto

Iela, uz kuras bruģa dzimst idejas, un iela, kas degradē. Iela, kas uzlādē, un iela, kas izšķīdina pūlī. Iela, kur līdzāspastāv ilgtspējīgs dizains, zaļā dzīvesstila centieni un robusts materiālisms.

foto: Publicitātes foto

Pēdējo spilgti ilustrē sadaļa Mākslinieku mašīnas, uz vienas gigantiskas sienas demonstrējot 40 pazīstamu mūsdienu mākslinieku refleksijas par tehnoloģiju laikmeta spožumu un postu, statusa simboliem un fetišisma blaknēm.

foto: Publicitātes foto

Nozīmīgu vietu izstādes naratīvā ieņem videodarbi – medijs, kura klātbūtne 21. gadsimtā kļuvusi par vienlīdz organisku publiskās un privātās dzīves daļu.

Via Guido Reni, 4/a
Līdz 28. aprīlim.
maxxi.art

Izstāde "The Street. Where the World is Made" mākslas muzejā MAXXI Romā

gallery icon
9