Žurnāls “Pastaiga” septembra numurā publicē jauno Latvijas sieviešu līderu topu
Cilvēki
2018. gada 28. augusts, 11:25

Žurnāls “Pastaiga” septembra numurā publicē jauno Latvijas sieviešu līderu topu

Jauns.lv

Žurnāls “Pastaiga” septembra numurā publicējis Latvijas sieviešu līderu topu, ko palīdzēja veidot dažādu nozaru 22 eksperti. Visbiežāk minētas: Aļona Ostapenko, Elīna Garanča, Eva Juhņēviča un Vaira Vīķe-Freiberga, kopumā topā minētas vairāk nekā 150 sievietes.

Ko nozīmē līderim būt, vislabāk zina viņi paši, tāpēc arī šogad aptaujāti dažādu nozaru līderi. Savukārt, lai aptvertu pēc iespējas plašāku darbības spektru, noformulētas konkrētas desmit nozaru grupas, par kurām eksperti tika aicināti izteikt viedokli: politika, bizness, zinātne/ izglītība/medicīna, mūzika, kino/teātris, mode, arhitektūra/dizains, māksla/literatūra, sports, sabiedriskās sfēras. Māris Rēvalds, Liene Dambiņa, Vita Liberte, Jānis Zuzāns, Gatis Kokins, Irīna Pīgozne – tās ir tikai dažas no personībām, kas šo topu veidoja.

“Man tiešām ir milzīgs ganda­rījums, ka at­kal varam jūsu uzmanībai pie­dāvāt mūsu jau tradicionālo Latvijas sieviešu lī­deru topu! Lai neapvainojas vīrieši, bet mums tiešām šķiet būtiski atgādināt, ka Latvijā ir tik daudz kolosālu sieviešu. Protams, šis saraksts noteikti nav pilnīgs un ir gana subjektīvs, bet palūkojiet, cik daudz līdztekus visiem labi zināmām un cienītām līderēm ir sieviešu, kuras plašāka sabiedrības daļa, iespējams, nav pat pamanījusi, bet kuru paveik­tais un ieceres ir uzmanības vērtas” saka žurnāla “Pastaiga” galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere.

Eksperti kopumā nosaukuši vairāk nekā 150 spilgtas Latvijas sievietes. Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, tenisiste Aļona Ostapenko, operdziedātāja Elīna Garanča kā līderes nominētas visvairāk gan šajā, gan iepriekšējā topā. Topa augšgalā šogad viņām pievienojušās Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņeviča, arhitekte Zaiga Gaile un “Madara” dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere. Ar pilnu Latvijas sieviešu līderu topa sarakstu iespējams iepazīties žurnāla “Pastaiga” septembra numurā.

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” ir viens no lielākajiem drukāto un digitālo mediju uzņēmumiem Latvijā, kas veiksmīgi darbojas arī citās valstīs. Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs izvēlas lasīt izdevniecības “Rīgas Viļņi” preses izdevumus. un kopā ar portālu auditoriju lasītāju skaits ir vairāk nekā viens miljons.

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” izdod vairāk nekā 20 preses izdevumu un uztur divus interneta ziņu portālus krievu un latviešu valodā: “Rīgas Viļņi”, “Patiesā Dzīve, “100 labi padomi”, “Kas Jauns”, “Kas Jauns Avīze”, “Deviņvīri”, OK!, “Pastaiga, “Pastaiga.ru”, “Tautas Veselības Avīze”, “Laimīgā Programma”, “Otkrito”, “Mīklas”, “Ko Ārsti Tev Nestāsta”, “Ko Gydytojai Tau Nepasako”, “Mida Arstid Sulle Ei Raagi”, www.jauns.lv, www.otkrito.lv. Papildus tiek izdoti arī dažādi tematiskie žurnālu speciālizlaidumi.