foto: Vida Press
Tīra mīlestība. Slaveni modes mākslinieki un viņu labākie draugi - suņi
Toms Fords.
Dzīvesstils
2018. gada 15. marts, 06:28

Tīra mīlestība. Slaveni modes mākslinieki un viņu labākie draugi - suņi

Anita Sedliņa

Pastaiga

Arī pasaules slavenākie modes dizaineri ir tikai cilvēki, un viņiem ir savi mīluļi. Jā, šie četrkājainie draugi bauda privilēģiju un luksusa pilnu dzīvi, bet galvenais jau vienalga ir mīlestība.

Marc Jacobs

Modes pasaules populārākais suns neapšaubāmi ir Marka Džeikobsa bulterjers Nevils – viņam Instagramā (@nevillejacobs) ir 209 000 sekotāju. Viņš ir bijis žurnāla Love viesredaktors, pozējis uz žurnālu Paper Magazine un Architectural Digest vākiem un viņam ir veltīta pat grāmata Neville Jacobs: I’m Marc’s Dog (Nevils Džeikobss. Es esmu Marka suns).

Par savu emocionālo pieķeršanos dizainers vēsta grāmatas priekšvārdā: “Mana brīnišķīgā Nevila izteiksmīgās acis, tik cilvēciskie apskāvieni, spontānie klauniskas muļķības uzliesmojumi liek man smaidīt un smieties, nomierina mani kā nekas cits un piepilda manu sirdi ar milzīgu laimi un prieku, atgādinot, ka pasaulē patiešām ir sastopama tīra labestība un īsta mīlestība.”

because i can

A post shared by Neville Jacobs (@nevillejacobs) on

foto: Vida Press
Marks Džeikobss.

Roberto Kavalli

Ne velti zīmols Roberto Cavalli ir izveidojis modes līniju Pets: tajā ir miniatūra izmēra – suņiem piemēroti ekstravaganti halātiņi, raibi šorti, velūra treniņtērpi, dūnu jakas, aitādas žaketes un, protams, siksniņas! Pašam dizaineram pieder septiņi papagaiļi, divi mērkaķi, trīs kaķi, viena iguāna un zirgi – tik daudz, ka neesot pat saskaitāmi…

Bet pats galvenais šajā privātajā zoodārzā ir vācu aitu suns Lupo Kavalli, kurš ir biežs saimnieka bloga ierakstu objekts un kuram pašam ir savs Instagram konts (rc_lupo) ar vairāk nekā diviem tūkstošiem sekotāju. Roberto savu četrkājaino draugu dēvē par dēlu un pilntiesīgi iesaista modes tapšanas procesā: “Viņš ikvienu modeli nopēta ar savu autoritatīvo skatu, un tad, ja Lupo man pamāj ar galvu, saprotu, ka tērps viņam ir paticis.”

LOVE

A post shared by RC_Lupo (@rc_lupo) on

Viktorija Bekhema

Kuplajai Bekhemu ģimenei ir tikpat kupla mājdzīvnieku saime: kokerspaniels Olīva, buldogi Koko un Skārleta, šarpejs Bārnabijs. Olīvai ir savs Instagram konts ar gandrīz 73 000 sekotāju (olivebeckham23), kaut tikai sešiem ierakstiem, un savs slavenību dzīvnieku treneris Berijs Karakostass, kurš rūpējas par suņa formu un veselību: par 50 dolāriem stundā nodarbina viņu intervālu treniņos un 29 km skrējienos.

💩

A post shared by Olive Beckham (@olivebeckham23) on

Savukārt buldogs Koko – kucīte, kura Viktorijas sociālo tīklu ierakstos lepojusies ar sārtu pedikīru, – esot vīra Deivida mīlule.

foto: Vida Press
foto: Vida Press
Viktorija Bekhema.

Valentīno

Pensionētajam itāļu modes metram Valentīno ir pašam sava mopšu armija – Montijs, Moda, Margo, Megija un Mollija. Viņa suņiem nekas nav par ekskluzīvu – ir savi sulaiņi, eskorts, privātais transports (Moda esot visprivileģētākā un pavada dizaineru pašu), savi stūrīši uz privātās jahtas un ikdiena starp papucīša augstās modes izstrādājumiem. “Mani neinteresē kolekcijas, man svarīgāki ir suņi,” ir teicis Valentīno. Bet viņa draudzene, sabiedrības dāma Linna Vaijata, smejas, ka dizainers dievina it visas mopšu īpašības: “Kad viņi krāc, viņš ir sajūsmā… Kad viņi sprauslā – viņš ir sajūsmā!”

foto: Vida Press
Valentīno.

Toms Fords

“Suņiem nav vainas apziņas, suņiem nav kompleksu, suņi neiekāro lielāku māju nekā ir otram. Suņi ir īsti. Viņi vārtās pa zemi un izbauda savas sajūtas, šo mirkli. Manuprāt, tāds ir dzīvnieku pievilcības iemesls. Esmu sev jautājis: “Ja man rīt būtu jāmirst, ko es atcerētos?” Un esmu sapratis, ka viena no dārgākajām lietām manā dzīvē ir iespēja pieglausties saviem suņiem!” Toma Forda pirmais foksterjers bija Džons, kurš viņu pavadījis arī modes skatēs un kopā ar saimnieku 2001. gadā pozējis uz žurnāla ID vāka. Dizainera režisētajā filmā Vientuļais vīrs (2009.) iemūžināti dizainera mīluļi foksterjeri Anguss (tagad 12 gadu) un Indija (tagad 11 gadu).

“Ļoti inteliģenti, ziņkārīgi un ārkārtīgi izklaidējoši suņi. Un, protams, izlutināti. Viņiem nav ne jausmas, ka ne visiem suņiem ir tāda luksusa dzīve,” atzīst dizainera dzīvesbiedrs Ričards Baklijs. Anguss mīlot sēdēt tādā sfinksas pozā, lai viņa suniskā mantība nepieskartos mājas aukstajai grīdai, bet Indija esot gluži vai apsēsta ar vāverēm. Ne mazāk amizants bijis nelaiķis Džons ar savu niķi – kost sieviešu pēcpusēs. “Varēja just, kad Džons bija gatavs lēcienam. Es viņam to ļāvu, bet siksniņu pavilku atpakaļ mirklī, kad zobi bija tikai pāris milimetrus no mērķa,” atminoties abu izklaidi, blēdīgi smejas Baklijs.

foto: Vida Press
Toms Fords.

Donatella Versače

“Mājdzīvnieki ir lieliski, it īpaši suņi. Viņiem nekas nav aplam, un tas, ko viņi vēlas, ir vienkārša, patiesa pieķeršanās,” par savu Džeka Rasela terjera kucīti Odriju, nosauktu par godu aktrisei Odrijai Hepbernai, jūsmo Donatella Versače. Kā citiem modes pasaules suņiem, arī Odrijai ir savs Instagram konts @audrey_versace (ar gandrīz 15 000 sekotāju pulciņu), kurā tiek dokumentētas luksusa suņa dzīves peripetijas – privātie lidojumi, ekskluzīvas pusdienas pie galda, mirdzošas kaklasiksniņas un modes skates aizkulises.

Glam for the Holidays!

A post shared by Audrey Versace (@audrey_versace) on

Pie dienas režīma pieder ikrīta celšanās pulksten 6.30, bet, kucītes spalvu mīkstinot, dizainere apstrādā tās kažoku ar speciālu bērnu šampūnu. “Ja man ir kāds priekšnieks, tad tā ir Odrija. Kad runāju, viņa dažkārt tik ļoti skatās acīs, ka šķiet – viņa mani saprot.”

foto: Vida Press
Donatella Versače.

Karls Lāgerfelds

Slavenais baltais kaķis Šupete, iespējams, būtu greizsirdīgs, ja zinātu, ko savulaik pārcietis viņa saimnieks. “Biju lauku bērns, un man bija suns, kuru dievināju. Kādu dienu, kad biju septiņus vai astoņus gadus vecs, viņš skrēja man pretī un tieši pie kājām nokrita miris,” atceras dizainers. Sāpīgā pieredze ilgi lika Lāgerfeldam iebilst pret visiem mājdzīvniekiem. Līdz tālajos deviņdesmitajos dizainera sirdī un mājās ienāca Džeka Rasela terjers vārdā Aštons.

“Mana mīlestība pret maziem spalvu ērkuļiem radās vēlu. Parīzē, tāpat kā citās metropolēs, ar suņiem ir sarežģīti. Kā varat iedomāties, trokšņa un kņadas dēļ ar tiem nevar doties pastaigās. Un, kad ārā līst, viņi ož pēc beigtas žurkas.” Draugiem bijis kaķis, un Lāgerfeldam šķitis smieklīgi un pat dumji, cik ļoti viņi par to jūsmojuši. “Bet tagad, vai varat tam noticēt, esmu vēl trakāks par viņiem,” – jo arī dizainera dzīvē suni nomainījis kaķis… 

foto: Vida Press

Stefano Gabana

Dolce & Gabbana dizainera Stefano Gabanas sirds pieder labradoriem jau 17 gadus – kopš brīža, kad itāļu modes redaktore un blogere Anna dello Ruso vienu tādu viņam uzdāvināja Ziemassvētkos. Šobrīd tie ir trīs – Rosa, Mimmo un Toto –, un ar viņiem kopā Stefano brokasto, pusdieno un pat strādā. “Sulainis suņus izved pastaigā pa parku, atved uz biroju, un tur viņi mani sagaida. Kad ierodos darbā, vispirms mums jāsasveicinās un man viņi jāpacienā ar biskvītiem. Studijā labradori ir populāri, visu laiku spēlējas, skrien augšā un lejā, pa labi un pa kreisi,” stāsta saimnieks. Pašam jaunākajam komandas biedram Mimmo ir arī savs Instagram konts (@mimmothedog) un viņš var lepoties ar zīmola spēļmantiņu Mini Mimmo, kam kalpojis par prototipu.

foto: Vida Press
Stefano Gabana.

Īzaks Mizrahi

“Pirms sastapos ar Hariju, nesapratu, kas ir mīlestība. Viņš man iemācīja, kā var kādu mīlēt. Man vienmēr pati svarīgākā lieta bija darbs, un te, pēkšņi, līdzās TV projektiem un modei manā dzīvē ienāca vēl kas cits!” atzīst Īzaks Mizrahi, kuram šis patversmes kucēns palīdzēja satikt arī savu mīlestību cilvēku pasaulē: ar savu nākamo vīru, aktieri Arnoldu Germeru viņš iepazinās, staidzinot Hariju. Savukārt Arnolds abu kopdzīvi papildināja ar vēl vienu patversmes suni – Dīnu. “Ja mēs vispār par kaut ko strīdamies, tad par to, ka es viņiem radu nepareizu priekšstatu par mīlestības iemesliem. Kā Arnolds smejas, esmu pārtikas vagons. Mani ieraugot, suņi uzreiz zina, ka saņems kārumu. Arī no galda,” smejas galvenais ģimenes locekļu lutinātājs.

foto: Vida Press
foto: Vida Press
Īzaks Mizrahi.
foto: Vida Press

Karolina Errera

Karolinas Erreras četrkājainais draugs pūdelis Gaspars dizainerei ir ne tikai kā jaunākais bērns, bet kalpo arī par mūzu. Viņam veltīta rokassomu līnija CH Carolina Herrera ar mīluļa ķepas nospieduma attēlu, bet izteiksmīgā un koķetīgā pūdeļa figūra regulāri kļūst par zīmola apģērbu apdruku motīvu.

foto: Vida Press
Karolina Errera.

Zaks Pozens

Melnais pundurpūdelis, Tīna Tērnere vārdā, asspalvainais marmora raksta taksis Betija Blū (tā sauca slavenu 1986. gada franču filmu) un miniatūrais krēmkrāsas taksis Kendija Dārlinga ir pilsētnieces, kuras mīlot doties pastaigās un sastapt citus modernus suņus. Taču atšķirībā no kolēģiem Zaks Pozens savus četrkājainos bērnus nemīl pucēt: “Suņiem tas, protams, patiktu, bet man nav liekas telpas viņu garderobei. Taksītēm ir dūnu jakas ziemai, Tīnai sarkans, ar rokām adīts kašmira džemperis. Un tas ir arī viss.” Lai gan tas esot grūti, viņš cenšoties būt stingrs tēvs, tāpēc neļauj mīlulēm gulēt viņa gultā vai ēst no kopējā galda: “Trīs suņi ir daudz. Tas nozīmē lielu atbildību un saistības uz ilgu laika posmu. Bet šie suņi ir bijuši ar mani kopš uzņēmuma pirmsākumiem un patiešām ir mani labākie draugi.”

foto: Vida Press

Toms Brauns

Hektors Brauns ir asspalvainais taksis, modes dizainera Toma Brauna un kuratora Endrū Boltona ģimenes mīlulis. Četrkājaina ielu modes zvaigzne, redzams saimnieka zīmola kašmira adījumu un apdruku motīvos un atveidots pat reāla izmēra rokassomā. Pērn viņš, kā jau modelis un mūza, ir debitējis arī Instagram pasaulē (@hectorbrowne). “Vēlējos Hektoram veltīt Instagram lapu, lai iepriecinātu arī citus cilvēkus. Viņš taču ir tik jauks!” Un tiešām amizants.

... lunch break ... #thombrowne

A post shared by Hector Browne (@hectorbrowne) on

foto: Vida Press
Toms Brauns.
foto: Vida Press

Džonatans Saunderss

Stafordšīras terjera kucīte Ambera, kura dievinot saules peldes, ir dizainera Džonatana Saundersa mīlule. “Ambera ir kopā ar mani kopš zīmola sākuma. Tagad viņai ir jau 16. Viņai ir sena, laba un ļoti jūtīga dvēsele. Kad stresa līmenis modes skates laikā ir ārkārtīgi augsts, arī viņa satraucas un ievērojami zaudē svaru. Viņa mani saprot.” Tādēļ Ambera pavada un atbalsta saimnieku ikvienā solī, arī dizainera studijā.

foto: Vida Press
Džonatans Saunderss.

Drīss van Notens

Erdelterjers Harijs ir beļģu dizainera Drīsa van Notena sabiedrotais. Darba dienās viņu pa parku vadā algots staidzinātājs, bet brīvdienās Harija luksuss esot izskrieties pa dizainera 19. gadsimta lauku mājas skaisto dārzu.

foto: Vida Press

Rēma Akra

Libāniešu izcelsmes amerikāņu dizainerei Rēmai Akrai vienmēr un visur pie sāna ir miniatūrais maltiešu klēpja sunītis Lulū. Četrpadsmitgadīgā kucīte, kura aizvien izskatās pēc mazulītes, ne tikai ceļo kopā ar saimnieci, bet piedalās arī modes nedēļu pasākumos un pat paklanās kolekciju prezentācijās. Un lielajā burzmā mēdz pazust un apmaldīties. “Plaza Athenee pagājušajā naktī pazaudēju savu Lulū. Atradu Alēna Dikasa restorānā... Jā, viņa zina, kur atrast labu ēdienu,” savā Twitter kontā koķetēja suņa saimniece.

foto: Vida Press
Rēma Akra.