foto: Vida Press
Šogad populārākā matu krāsa - tīri baltais tonis. TOP5 matu tendences
2018. gada matu tendences Schwarzkopf Professional redzējumā.
Topi
2018. gada 14. februāris, 16:10

Šogad populārākā matu krāsa - tīri baltais tonis. TOP5 matu tendences

Una Ulme

Pastaiga

Aplūkojam 2018. gada aktuālākās matu tendences.

Konsultē Alex Kontier, frizieris, kolorists, Kontier Hair Couture salona īpašnieks (Maskava), BlondMeSchwarzkopf Professional starptautiskais vēstnesis.

Nebūt tādai kā visas

Nez vai varam jaunajā modes industrijas gadā sagaidīt ko pilnīgi jaunu. Kā zināms, tendences atkārtojas, transformējas, tiek papildinātas ar jauniem elementiem, bet pamats paliek vecais.

Vērojot matu griezumu, krāsu un frizūru sfērā notiekošo, pieredzējušais Maskavas frizieris un kolorists Alex Kontier uzsver, ka 2018. gada sieviete ir stilīga, neatkarīga un iztiek bez glamūra: “Mēs atvadāmies no Holivudas tēla. Meitenes paspēlējās ar lūpām un citiem pārspīlējumiem, bet nu jau pietiek! Viņas vēlas atšķirties, nevis būt tādas kā visas. Tas vairs nav aktuāli. Tagad modē ir būt brīvām un izcelties ar ko īpašu, tikai sev pašai raksturīgu.”

Arī tendences vairs nediktē tikai modes un skaistuma industrija vien. Tās var rasties pavisam nejauši, jo arvien lielāka ietekme uz modi un dzīvesveidu ir sociālajiem tīkliem. Kāda t. s. modes ietekmētāja aiziet uz pasākumu ar izspūrušiem matiem, cilvēkiem tas iepatīkas – un ir radusies jauna tendence.

foto: Vida Press
Seriāla Troņu spēles tēls Dinerīsa Tārgārjena kļuvis par vienu no matu modes tendenču noteicējiem.

Vai kolorists nejauši sajauks nepareizas krāsas – un sanāks tāds tonis, par ko visi būs sajūsmā. “Veiksmīgākie eksperimenti var kļūt par tendenci, jo cilvēki vēlas atšķirties no pūļa, izskatīties savādāk,” piezīmē Alekss. Arī TV seriāla Troņu spēles veidotāji, radot Dinerīsas Tārgārjenas tēlu, neplānoja pasludināt jaunu matu modes tendenci, taču ir to paveikuši.

Gada aktuālākā matu krāsa ir izteikti tīrs baltais tonis, bet frizūra – vaļējos matos iepītas dažas bizītes vai bizes. Šajā gadījumā slavenā seriāla tēls radījis jaunu trendu, kam seko skaistuma industrija.

Baltais ir lielisks pamats, uz kura izcelties citiem toņiem, tāpēc Alekss prognozē, ka vēl populārākas kļūs metāliskās krāsas un košie toņi. Modē būs arī kontrasti, piemēram, tumšas matu saknes un balti gali. Krāsojumam nevajadzētu būt viendabīgam. Nemanāmas pārejas  piešķirs frizūrai gaismas atspulgu efektu, tekstūru un reljefu.

“Mūs gaida liels darbs, ja gribam izteikti baltus un vienlaikus veselīgus matus. Matu kosmētikas zīmoli jau pievērš īpašu uzmanību produktiem, kas ļauj nokrāsot matus, tos nebojājot.

Baltus matus var nokrāsot neprātīgi košās krāsas, piemēram sarkanā, rozā, zaļā, un šī tendence ļoti iepatikusies  jauniešiem, kuriem patīk izcelties. Izplatītāki kļūst arī dažādi izsmidzināmie tonējošie līdzekļi, kas ļauj mainīt matu krāsu uz vienu vakaru. Dabiski blondie matu toņi nekur nav pazuduši, tomēr šajā sezonā tie atkāpušies otrajā plānā.”

Spēja mainīties

Mūsu straujajā ikdienā, kad laika kļūst arvien mazāk, arvien retāk apmeklējam arī frizētavu. Tāpēc ļoti būtiski ir izveidot tādu griezumu, lai matus var vienkārši kopt mājās.

Jaunās sezonas tendence ir transformējamas frizūras. Strādājot birojā, perfekts lietišķais stils, bet, ejot uz vakariņām vai svētku pasākumiem, tēls ātri un vienkārši maināms ar atbilstošiem matu ieveidošanas līdzekļiem. “Kad gribi būt nopietna un stingra, izvēlies stingru stilu, kad vēlies būt brīva un nevērīga, sakārto matus it kā pavirši. Būtiski, lai tie izskatās labi gan fiksētā, gan kustīgā stāvoklī. Mainoties tēlam, var mainīt matu sakārtojumu, mums vairs nav ar vienu noteiktu stilu jādzīvo līdz nākamajam friziera apmeklējumam,” uzsver Alekss.

Tātad salonā mēs iegūstam labu griezumu un krāsojumu, bet pārējo paveicam mājās. Tāpēc laba meistara virsvērtība ir padomi pareizai matu kopšanai, lai mati vienmēr izskatītos glīti un būtu veselīgi. “Jebkurš griezums un krāsa labi izskatīsies tikai veseliem matiem, citādi nebūs ne spīduma, ne reljefa, ne tekstūras.”

TOP 5 matu tendences

Mitro matu efekts

Roberto Cavalli
Etro
Pucci
Jason Wu

Krāsas

Fendi
Stella Jean
Lanvin

Šķipsnas

Vivienne Westwood
foto: Vida Press
Alexander Maqueen

Matu celiņš

foto: Vida Press
Marchesa
foto: Vida Press
Versace
foto: Vida Press
Emporio Armani
foto: Vida Press
Loewe

Bizes un bizītes

foto: Vida Press
Phillip Plein
foto: Vida Press
Ports 1961
foto: Vida Press
Jill Stuart