Ja negribi saslimt ar diabētu, gatavo ēst mājās
Gatavojot maltītes mājās no neapstrādātiem produktiem, jūs samazināsiet risku saslimt ar otrā tipa diabētu – jums būs par 15 % mazāks risks saslimt ar slimību, ko varētu iegūt tie, kas izvēlas vakariņot ātrās apkalpošanas restorānos vai pasūtīt picu.
Turklāt ir arī mazāka iespēja, ka jums būs liekais svars, secinājuši pētnieki no Hārvarda Universitātes T. H. Čena Sabiedriskās veselības augstskolas.
Pētnieki analizējuši daudzu veselības aprūpes speciālistu saslimstību ar diabētu un viņu diētu un secinājuši, ka tiem, kas 5–7 reizes nedēļā gatavo maltīti mājās, salīdzinot ar tiem, kas mājās nedēļas laikā paēd tikai vienu vai divas reizes, diabēta risks ir mazāks. Cilvēki, kas paši negatavoja, ēda ātrās uzkodas vai ēdienu, ko bija paņēmuši līdzi no mājām.
Pētnieki arī konstatēja, ka, gatavojot maltītes mājās, samazinājās svara pieaugums un aptaukošanās, kas arī veicina diabētu.
Zinātnieku secinājums – papildus fiziskajām aktivitātēm un diētai arī mājās gatavota ēdiena lietošana uzturā būtu diabēta profilakses līdzeklis.