Pētījumi atklāj efektīvāko palīgu ādas elastībai un mirdzumam rudenī
foto: Publicitātes foto
Esi vesels

Pētījumi atklāj efektīvāko palīgu ādas elastībai un mirdzumam rudenī

Reklāmas projekts

Vasara nav bijusi saudzīga pret manu ādu. To secinu tikai tagad, vasaras beigās, kad redzu, ka āda izskatās samocīta. Tā diezgan strauji kļuvusi daudz sausāka un dažviet pat lobās. Es domāju, ka to veicinājusi gan saule, kas šovasar mūs ir lutinājusi, pakļaujot arī jaudīgai UV starojuma slodzei, gan ilgstošais karstums un pastiprinātā svīšana, gan kondicionētais gaiss birojā, kur pavadītas garas darba stundas.

Man ir tikai mazliet pāri 35 gadiem, un ādas stāvoklis, kas rada diskomfortu, mani galīgi neapmierina. Tāpēc, gatavojoties vēsākiem, mitrākiem un vējainākiem laikapstākļiem, kas arī parasti nelabvēlīgi ietekmē ādu, devos uz konsultāciju pie dermatoloģes. Jautāju, kā lai ādai sniedz atelpu pēc vasaras un kā to sagatavot sezonu maiņai.

Aplūkojusi manu ādu, ārste secināja, ka tā ir acīm redzami izslāpusi pēc mitrināšanas, tāpēc ir īstais laiks, lai par to parūpētos, sniedzot  visu nepieciešamo. Viņa man ieteica gan ādas mitrināšanas procedūras, kas veicamas “no ārpuses”, gan papildus vismaz trīs mēnešus lietot krila eļļu, lai atjaunotu organismu “no iekšpuses” un mitrinātu ādas dziļākos slāņus, nodrošinot ar vajadzīgajām barības vielām. Visātrāk un visefektīvāk šo plānu var īstenot, uzņemot vajadzīgās papildvielas ar uztura bagātinātājiem.

Dermatoloģe pastāstīja, ka pavisam nesen ir publicēts pētījums, kas pierāda krila eļļas pozitīvo ietekmi uz ādu, tāpēc viņa man ieteica lietot Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® krila eļļu LYL Krill Oil Superba BOOST™, kas ir jaunākās paaudzes omega-3 koncentrāts ar ievērojami augstāku efektivitāti un būtiskiem ieguvumiem veselībai. Produkts dabiski satur organismam nepieciešamākās omega-3 taukskābes (EPS un DHS), holīnu (B4 vitamīns), fosfolipīdus un astaksantīnu. Turklāt tikai krila eļļā esošie fosfolipīdi ir ārkārtīgi svarīgi mūsu šūnu struktūrai un veselumam, un tie palīdz piegādāt barības vielas visa ķermeņa šūnām, tostarp ādas šūnām.

Pavisam nesen publicētā pētījumā ir pierādīts, ka divas kapsulas krila eļļas ik dienas statistiski ticami palielina omega-3 indeksu (no 4,6% sākotnējā līmenī līdz 5,1% pēc 42 dienām), pasargā no transepidermālā ūdens zuduma (uzlabo ādas spējas to saglabāt), veicina ādas mitrināšanu un uzlabo ādas elastību. Interesanti, ka gan ādas hidratācijas, gan elastības palielināšanās ir tieši saistīta ar omega-3 indeksa pieaugumu, jo pieaug EPS un DHS procentuālais daudzums eritrocītos. Dermatoloģe īpaši uzsvēra, ka šo funkciju uzturēšana ir ļoti svarīga, lai āda būtu aizsargāta pret ārējiem kairinātājiem un saglabātu jauneklīgu izskatu, un tajā neveidotos grumbas.1

Nebija pamata ārstei neticēt, turklāt ādas stāvoklis man radīja tādu diskomfortu, ka jau tai pašā dienā devos uz aptieku pēc LYL Krill Oil Superba BOOST™. Farmaceite, uzklausījusi mana bēdu stāsta īso versiju, uzsvēra, ka omega-3 patiesi ir viena no obligātajām labajām vielām, kas sievietes organismam ir vitāli svarīgas. Turklāt tieši krila eļļa ir jaudīgāka, jo satur omega-3 taukskābes fosfolipīdu formā, kas uzsūcas labāk un efektīvāk nekā zivju eļļas triglicerīdi, tādējādi nodrošinot dabiski augstvērtīgāku sastāvu, tostarp holīnu un astaksantīnu, kas ir īpaši vērtīgi veselībai.

foto: Publicitātes foto

Pamatojoties uz pētījumiem, farmaceite piebilda, ka krila eļļa var uzlabot arī sirds veselību, samazinot triglicerīdu līmeni asinīs, kā arī ietekmēt aknu veselību, mazināt locītavu sāpes un, protams, uzlabot ādas stāvokli. Turklāt krila eļļa var uzlabot arī smadzeņu funkcijas un palīdzēt uzturēt acu veselību.

Tik daudz ieguvumu tikai divās kapsulās! Uzzinājusi tik daudz jaunas informācijas, steidzu ar to dalīties, par krila eļļas vērtīgajām īpašībām stāstot arī savām draudzenēm, – ka tā spēj nodrošināt ādas mitrināšanu līdz pat dziļākajiem slāņiem, aizkavēt ūdens zudumu, garantēt šūnu barjeras veidošanos un ādas atjaunošanos un uzlabot ādas elastību un gludumu! Un ko mums vairāk vajag, lai, atvadoties no vasaras, bezrūpīgi ļautu iegriezt sevi rudens krāsu un piedzīvojumu virpulī?

1 Handeland K, Wakeman M, Burri L. J Cosmet Dermatol. 2024 Aug 21.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.