Ģimenes ārsts. Spēcīgs ierocis cīņā pret vīrusiem - C vitamīns ar bioflavonoīdiem
foto: Publicitātes foto
Esi vesels
2024. gada 28. augustā, 10:24

Ģimenes ārsts. Spēcīgs ierocis cīņā pret vīrusiem - C vitamīns ar bioflavonoīdiem

Reklāmas projekts

Lai arī vasara vēl nebeidzas un arī laikapstākļi ir augustam atbilstoši, jo ir silti un patīkami, tomēr mana, ģimenes ārstes, pieredze liecina, ka diemžēl arī vasarā daudzi slimo ar dažādām vīrusu saslimšanām.

Šobrīd vērojams arī Covid-19 gadījumu skaita pieaugums, kas saistāms ar jauno Omikrona paveidu ienākšanu, ceļošanas un atvaļinājumu sezonas aktivitātēm. Tāpat “plosās” arī kāds vēl nezināms vīruss – pacienti sūdzas par tādiem simptomiem kā paaugstināta ķermeņa temperatūra, kakla sāpes, galvas sāpes, kas ilgst no trim dienām līdz pat nedēļai. Un tā nav nekāda saaukstēšanās, tas ir vīruss!

Mans ieteikums - jau pie pirmajiem vīrusu saslimšanas simptomiem vajadzētu sākt papildus uzņemt C vitamīnu, kas palīdzēs organismam cīnīties ar vīrusu. Jo, kā zināms, C vitamīns ir spēcīgs ūdenī šķīstošs antioksidants, kas stiprina imūnsistēmu, tāpēc pirmajās saslimšanas dienās ieteicams uzņemt pat palielinātu devu – 1000 mg un šādu terapiju turpināt vismaz piecas dienas. [1]

Daudzi pacienti sūdzas, ka liels daudzums C vitamīna viņiem izraisa dedzināšanas sajūtu kuņģī un pat alerģisku reakciju uz ādas, tāpēc es saviem pacientiem iesaku izvēlēties bezskābes C vitamīnu. Daudzi brīnās, kas tas tāds, tāpēc iesaku izmēģināt pavisam konkrētu C vitamīnu, kam ir ļoti laba formula – tas ir Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® produkts LYL premium C, kas nepieļauj kuņģa kairinājumu un nodrošina vitamīna iedarbību visas dienas garumā. Pateicoties īpašai LYLsmart™ tehnoloģijai, šis C vitamīns organismā uzsūcas pakāpeniski, garantējot augstāko iedarbības efektivitāti. To iesaka arī mani kolēģi gastroenterologi.

foto: Publicitātes foto

Īpaši gribētu uzsvērt, ka LYL premium C ir bagātināts arī ar bioloģiski aktīvām vielām – bioflavonoīdiem hesperidīnu, kvercetīnu un rutīnu, kas ne tikai sargā C vitamīna molekulu no oksidēšanos, tā paildzinot vitamīna iedarbību, bet arī nodrošina pretvīrusu un pretiekaisuma iedarbību.

Flavonoīdus visbiežāk saista ar antioksidantu iedarbību (aizsardzību pret brīvajiem radikāļiem), spēju mazināt iekaisumus un atbalstīt organisma aizsargspējas, taču saskaņā ar dažiem pētījumiem, tiem ir daudz plašāks bioloģisko aktivitāšu spektrs, tostarp antibakteriāla, pretvēža un neiroprotektīva iedarbība. Šie dabiskie savienojumi jau sen bijuši dažādu jomu pētnieku uzmanības centrā, tostarp izstrādājot pretvīrusu zāles – to augstās pieejamības un zemo blakusparādību dēļ. Un pēdējo 60 gadu laikā ir identificēti vairāki augi un augu izcelsmes savienojumi ar pretvīrusu īpašībām. [2]

Daudziem flavonoīdiem ir pretvīrusu aktivitāte un tie piedāvā daudzsološu alternatīvu vīrusu infekciju profilaksei un ārstēšanai. Pētījumos plašu bioloģisko efektu klāstu, tostarp pretvīrusu aktivitātes, uzrādījuši hesperidīns, kvercetīns un rutīns. Tāpēc vīrusu infekciju kritiskajos periodos var būt ļoti noderīgs šāds LYL premium C vitamīns kopā ar bioflavonoīdiem. [3]

foto: Publicitātes foto

Tāpēc saviem pacientiem iesaku tieši LYL premium C – tas ir spēcīgs antioksidants un lieliski palīdz gan kā profilaktisks līdzeklis aizsardzībai pret vīrusiem, gan samazina vīrusu radīto nogurumu, gan paātrina atveseļošanās laiku un palīdz organismam atgūties no vīrusa. Dienas deva ir 1-2 kapsulas un, uzņemts no rīta, tas nodrošina optimālu C vitamīna līmeni asinīs 8 stundu garumā.

Atcerieties, visas “saaukstēšanās” ierosina vīrusi, tādēļ sekojiet savai pašsajūtai un nepieciešamības gadījumā uzņemiet papildu C vitamīnu ar bioflavonoīdiem.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6124957/

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7087220/

3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551920/