Pro līmenis cīņā ar stresu
foto: Publicitātes foto
Esi vesels

Pro līmenis cīņā ar stresu

Reklāmas projekts

Kad esi savā aktīvākajā dzīves posmā – guvusi pieredzi profesijā un nostabilizējusies personiskajā dzīvē –, tu esi iemācījusies, ka to visu noturēt labā līmenī nozīmē arī joņot vienā ātrumā ar dinamiski mainīgo pasauli un pastāvīgi cīnīties ar stresu. Ja neparūpēsies par noderīgiem līdzekļiem, kas palīdz noturēties līdzsvarā, tad ātri vien vari izkrist no šī karuseļa…

Kurš nav dzirdējis par izdegšanas sindromu un citām mūsdienu dzīves “blaknēm”? Es arī biju dzirdējusi un pieredzējusi, ka ik pa laikam kāds kolēģis paņem brīvu nedēļu un dodas ekstrēmos piedzīvojumos, SPA brīvdienās vai mākslas, mūzikas terapijas tūrē, tomēr pašai bija izdevies tikt galā ar pēcstresa saaukstēšanos vai ko tamlīdzīgi vieglu.

Taču šī gada sākumā iegriezās tāds virpulis gan darbā, gan ģimenē, ka sapratu: jāapstājas un kaut vai uz stundu jādara kaut kas cits – sev, dvēselei, skaistumam… Atradu plauktā nobēdzinātu masāžas salona dāvanu karti (paldies dievam, termiņš vēl nebija beidzies!) un pierakstījos uz procedūru. Priecājos, ka vismaz stundu varēšu nedomāt par projektu nodošanas termiņiem, atskaitēm, jaunām idejām, bērnu pulciņiem, dzīvokļa remontu, kaimiņu applūdināto vecāku dzīvokli… Izslēdzu telefonu un, gaidot savu kārtu, sāku sērfot internetā.

Gluži kā pēc pasūtījuma pretī nāca raksti, kuros stāstīts par mūsdienu cilvēka lielāko problēmu cēloni – stresu – un to, kādu ļaunumu organismam nodara ar to saistītās neregulārās ēdienreizes, miega traucējumi utt. Kā viens no iedarbīgākajiem palīgiem organisma funkciju līdzsvarošanā vairākos rakstos tika minētas probiotikas – labās baktērijas, kas dabiskā veidā dzīvo mūsu zarnu traktā un palīdz tam darboties, uzlabo mikrofloru, imunitāti un vielmaiņu.

Zarnu traktā dzīvo triljoniem baktēriju, vīrusu, sēnīšu un citu mikroorganismu, tai skaitā kaitīgās baktērijas. Kad līdzsvars starp labajām un sliktajām baktērijām tiek izjaukts (stresa pilna dzīve to veicina!), mēs to jūtam kā diskomfortu vēderā, pazeminātu imunitāti un sliktu vispārējo pašsajūtu. Izrādās, zarnu trakts un baktērijas kopā nodrošina 70 procentus organisma imunitātes [1]. Nesenie pētījumi ļāvuši secināt, ka zarnu mikrobioms ir cieši saistīts ar smadzenēm – šo sistēmu sauc par mikrobioma–zarnu–smadzeņu asi. Interesanti, ka mikrobūtnes mūsu zarnās var ietekmēt emocijas, domāšanu un garīgo veselību [2].

Tā kā biju nolēmusi par sevi rūpēties, sapratu, ka probiotikas ir līdzeklis, ko vērts pamēģināt, un piezvanīju vīra māsīcai – jaunai, erudītai gastroenteroloģei, lai dzirdētu viņas viedokli un, galvenais, padomu, kuras probiotikas labāk izvēlēties.

“Mūsdienās katram cilvēkam regulāri būtu jālieto papildus labās baktērijas – ne tikai lai mazinātu stresa izraisītās problēmas, bet arī normalizētu zarnu darbību, stabilizētu miegu un vairotu emocionālo labsajūtu. Un jo lielāks baktēriju kokteilis ir probiotikās, jo labāk. Svarīgi, lai tajās būtu Lactobacillus un Bifidobacterium sugas – tās ir atzītas par visefektīvākajām. Vēl jāpievērš uzmanība tam, ka šajā kokteilī ir prebiotikas, kas palīdz baktērijām iedzīvoties zarnu traktā. Būtisks ir arī kapsulu apvalks – cik labi tas pasargā saturu no kuņģa iedarbības. Gadās, ka baktērijas līdz zarnām nemaz netiek, jo agresīvajā kuņģa vidē iet bojā. Apjautājos arī kolēģiem – viņi ieteica ražotāja LYL love your life® probiotiku kompleksu LYLBIOTIC, kura probiotikas atbilst augstākajiem kritērijiem,” zināja teikt ārste.

Nolēmu vaicāt arī farmaceitei tuvējā aptiekā, kuras ir labākās probiotikas, un arī viņa ieteica to pašu – LYLBIOTIC, jo tajā ražotājs spējis apkopot iespaidīga skaita un dažādības baktērijas: 34 miljardus no deviņām sugām (tik daudz neesot neviena cita ražotāja probiotikās). Vēl viņa minēja, ka LYLBIOTIC probiotikas ir īpaši aizsargātas: kapsulu apvalks garantē baktēriju kultūru dzīvotspēju un ļauj tām aktivizēties tikai pēc nokļūšanas zarnās. Turklāt kapsulas ir fasētas blisteros, kam ir divreiz augstāks drošības līmenis nekā pudelīšu iepakojumam –  katra kapsula atrodas slēgtā vidē un ir pasargāta no ārējās vides ietekmes, tai skaitā bērnu uzmanības.

foto: Publicitātes foto

Pēc tam farmaceite blakus zaļi baltajai kārbiņai nolika rozīgu kastīti ar punktiņiem: “Tas pats ražotājs tagad piedāvā tieši sievietes intīmajai veselībai atlasītas probiotikas: LYLBIOTIC intim ir radīts īpaši sievietes maksts mikroflorai un ir tiešām efektīvs, ja nu stress ietekmē arī šo labsajūtas daļu.”

Jūs jau noprotat, ka izgāju no aptiekas ar divām kārbiņām, tā teikt, pilnīgai aizsardzībai. Mājās vēl ieskatījos LYL love your life® interneta vietnē [3] un uzzināju citas labas lietas: LYLBIOTIC ir probiotiku izlase, kurai jaudas ziņā nav analoga Latvijas tirgū, apkopotais baktēriju daudzums un baktēriju sugu daudzveidība sniedz zinātniski apstiprinātus ieguvumus veselībai.

Es novērtēju to, ka normālai iedarbībai pietiek ar vienu probiotiku kapsulu dienā, turklāt inovatīvais kapsulas veids un vielas izgatavošanas tehnoloģija ļauj šo uztura bagātinātāju turēt temperatūrā līdz 25 grādiem. Tas nozīmē, ka varu šīs kapsulas nēsāt līdzi, kur vien eju. Tagad jūtos profesionāli bruņojusies, lai atvairītu pārmērīgu stresu!

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

[1] https://www.delfi.lv/life/56017206/veseliba/54203558/pieci-butiski-iemesli-kapec-rupeties-par-vedera-veselibu

[2] https://jauns.lv/raksts/par-veselibu/593844-ja-streiko-mans-veders-vai-streiko-ari-mana-emocionala-labsajuta

[3] www.lyl.eu